Komentarz do artykułu "Wziął ktoś wolne w pracy żeby zobaczyć najlepszych polskich lekkoatletów w akcji?"

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
nofinishlane
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:43:43
Życiówka w maratonie: 03:25:30
Kontakt:

Nieprzeczytany post

beata pisze:
nofinishlane pisze:Zazdrość - paskudne uczucie...

Że niby czyja i o co?
Wydaje mi się, że raczej opis zjawiska i zasygnalizowanie problemu.

Lewandowskiego do piłkarzy. Aby nie zaglądać w portfele, powiedzmy, że zazdrości im popularności i kibiców.

I, bardzo przepraszam, ale jaki on problem sygnalizuje? Że lekka jest mniej popularna niż piłka? To problem jest????

A może pocieszy go to,że dziś widziałem samochód z polską flagą.Naszych piłkarzy na Euro już nie ma, wiec na pewno to było dla niego...

Odbiegając od tematu- gratuluję awansu do finału. I czekam na jeszcze.
Jeśli nie chcesz się ścigać - wtedy nie startuj
http://barman-setka-raz.blogspot.com/
Obrazek
New Balance but biegowy
qamil
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:07
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

O czym jest w ogóle ta dyskusja?Piłka nożna to najpopularniejszy sport na świecie i porównywanie nawet pod względem emocji czy atrakcyjnością z lekką jest głupotą.Poza tym to bardziej wynika z natury ludzkiej, której szczerze nienawidzę.Chodzi o to, że żyjemy w czasach kiedy najważniejsze jest bycie modnym, na czasie.Ludzie nie potrafią odnaleźć swojej tożsamości i non stop oczekują od innych klepania po plecach.Po co są te zdjęcia w barwach narodowych na facebooku osób, których nigdy byśmy nie podejrzewali, że oglądają piłkę nożną?Po to żeby być fajnym, móc podbudować swoje ego.Po co co niektórzy wstawiają z endomondo, że przebiegli 3km i pokonali przeciwności losu?Czemu miał służyć post Marcina Lewandowskiego?
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

radslo1 pisze:Kangoor to może popatrz szerzej. Wiesz jaka jest frekwencja na stadionach ekstraklasy? Wiesz, że średnio na mecze Legii, Lecha przychodzi blisko 20 000 osób, a zdarza się i ponad 30 000? Wiesz, że na najsłabsze mecze eklapy przychodzi po 6 000 kibiców? Kto ich do tego zachęca? Telewizja? A może po prostu ludzie interesują sie piłka nożną i kierując się patriotyzmem lokalnym chodza na mecze.
Trzeba by było jeszcze przeliczyć, ilu z tych przytoczonych tysięcy obecnych na stadionie interesuje gra tocząca się na boisku.
Ale mniejsza z tym. Nie o popularności dyscyplin sportowych pisałem, ale o wartościowaniu informacji przez dziennikarzy sportowych. Oni powinni znać wartość wyników uzyskanych przez sportowców i gdyby mieli wolny wybór, to pewnie przedstawiali by je we właściwej kolejności. Tymczasem informacje sportowe rozpoczynają się od relacji z meczu jakichś drużyn, które dziadują w "Ekstraklasie" na tle innych drużyn tak słabych, że z jakąkolwiek drużyną liczącą się w Europie mają szansę zagrać co najwyżej w sparingu, jeśli jej za to odpowiednio zapłacą.
Żużel to inna historia, bo ligę mamy chyba dosyć silną.
radslo1 pisze:Sponsorzy oczywiście mają na to duży wpływ ale nie ładują pieniędzy tam gdzie widzą, że to nie ma sensu bo ludzie i tak nie chcą oglądać.
No właśnie podejrzewam to, że ładują pieniądze w tzw. ekstraklasę a do tego dodają mniejsze sumy na to, żeby dziennikarze tworzyli wrażenie jej atrakcyjności.
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

A w niedziele o 9:30 obowiazkowa lekcja dla kazdego sympatyka bieganie.pl
EU polmaraton - jestescie gotowi!
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

a ja tam rozumiem Lewandowskiego, nie mnie oceniać, czy jego post był smaczny, czy nie..
sama odebrałam to w ten sposób, że duża część społeczeństwa nie ma zielonego pojęcia o tym, że istnieją jakieś "inne Mistrzostwa" w jakichś innych dyscyplinach sportowych, w której biorą udział Polacy(z wielkimi sukcesami) moim zdaniem chodzi o samą świadomość, nie o kasę, popularność czy reklamę...
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

katekate pisze:a ja tam rozumiem Lewandowskiego, nie mnie oceniać, czy jego post był smaczny, czy nie..
sama odebrałam to w ten sposób, że duża część społeczeństwa nie ma zielonego pojęcia o tym, że istnieją jakieś "inne Mistrzostwa" w jakichś innych dyscyplinach sportowych, w której biorą udział Polacy(z wielkimi sukcesami) moim zdaniem chodzi o samą świadomość, nie o kasę, popularność czy reklamę...
A dlaczego mieliby mieć pojęcie? Mamy kogoś zmuszać do takiego zainteresowania? Jest tyle sporów na świecie i nie wyobrażam sobie, aby ktoś robił mi wyrzuty, że się wszystkimi, gdzie występują Polacy, nie interesuję. Zresztą jest to fizycznie niemożliwe, wszystko oglądać i się ekscytować. Raczej należy mieć pretensje do włodarzy LA, niż do kibiców, że inne dyscypliny zdobywają naturalnie coraz większe zainteresowanie, a LA w mediach umiera, mimo że jest wciąż upychana w ramówce.
upoconejajka
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 41:40

Nieprzeczytany post

Kszczot wypowiedział się w podobnym tonie:
http://polskabiega.sport.pl/polskabiega ... Czolka3Img
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zapytam z ciekawości, bez szukania dziury w całym i złośliwości.

Sam nie oglądałem, to nie wiem, wolałem TdF, a nie mam czasu na jedno i drugie.

Jaka była obsada? Dobry wynik w klasyfikacji metalowej świadczy o sile polskiej reprezentacji, czy w roku olimpijskim konkurencja była mniejsza?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

była nieco mniejsza, również na skutek absencji Rosjan, ale jakie miało to znaczenie - nie mamy pojęcia i to nie przekreśla faktu, ze ME były dla nas bardzo udane.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Oczywiście, w niczym to nie umniejsza sukcesu. Za 20 lat takich niuansów nikt nie będzie pamiętał, w statystykach zostaną tylko nazwiska przy medalach.
nofinishlane
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:43:43
Życiówka w maratonie: 03:25:30
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piłka nożna jest banalnym sportem. Zapamiętanie kilku prostych zasad nie stanowi dla nikogo najmniejszego problemu. Inaczej jest w innych sportach zarówno indywidualnych jak i drużynowych, które stoją na wyższym poziomie, gdzie tych reguł jest więcej i trudniej je ogarnąć.
Teraz pytam na serio. Jakie są reguły w biegu na 100, 400, 800, 1500, 5000, 10000, które trudno ogarnąć? Czy nie takie sporty indywidualne miał Adam na myśli? W sumie, może w szachach jest więcej, ale chyba, łatwo je ogarnąć...
Jeśli nie chcesz się ścigać - wtedy nie startuj
http://barman-setka-raz.blogspot.com/
Obrazek
mihałbydgoszcz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 3:36

Nieprzeczytany post

witam
jako biegacz i kibic ( i amatorski gracz) piłki nożnej mam jedną prośbę do zawodników: skupcie się na robieniu wyników, a nie wywołujcie niepotrzebnej zadymy na forach. pozdrawiam.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Absencja rosyjskich zawodników miała bardzo małe znaczenie. Raz że, jak ktoś sprawdził, ostatnim razem zdobyli tylko dwa medale w tych samych konkurencjach co Polacy teraz. Po drugie ich reprezentacja bez koksiarzy jest dużo słabsza od polskiej.
Rok olimpijski jest dla każdego rokiem olimpijskim i z Polaków też niektórzy odpuścili udział a inni nie startowali w szczycie formy. Główna różnica jest taka, że w tym roku krócej będziemy pamiętać mistrzostwa, bo zaraz się igrzyska zaczną.
kamils
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:55:04

Nieprzeczytany post

Bardzo szanuje Kszczota i Lewandowskiego, jeżeli tylko mam czas to oglądam transmisje z Mistrzostw w lekkiej atletyce. Tym razem wygrał z transmisjami spływ kajakowy, no, ale własna aktywność zawsze ponad oglądanie cudzej, choć większość biegów widziałem z odtworzenia. Mam jednak wrażenie, że teraz zachowują się jak dzieci. To tak samo jak ja, pracując jako konstruktor mechanik, chodził cały czas i narzekał na to, że informatycy to zarabiają dwa razy więcej, w pracy mogą w ramach relaksu pograć w piłkarzyki, albo na playstation, a ja to mam 15-30 min przerwy obiadowej. Czy ten problem ma rozwiązanie? Tak, mogłem zostać informatykiem, ale nie zostałem, i nie żałuję. A co ma powiedzieć zwykły, pracujący fizycznie robotnik, który pracuje jeszcze ciężej, za mniejsze pieniądze. Tak wygląda życie. Po prostu.
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@kamils - ogólnie się zgadzam z tym, co napisałeś, ale.... Gdzie zatrudniają informatyków na takich warunkach...? ;)
Bo ja nie mam czasu iść herbaty zrobić, nie mówiąc o piłkarzykach, a czas pracy zdecydowanie przekracza 40h/tygodniowo .... I nie, nie zmieniła bym pracy, lubię to, co robię, ale wierz mi, nie jest to proste niestresujace zajęcie z dużą ilością wolnego ;)
ODPOWIEDZ