Komentarz do artykułu 4 lipca startuje ciekawy bieg na górę... Marathon. Na Alasce.

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Sporą przewagę sobie Kilian na tym zbiegu wyrobił. Ciekawe, czy na górę biegł z rezerwą a tamci na oparach i dlatego od razu im odszedł czy tak czy inaczej jest poprostu lepszym zbiegaczem.
MarkosM
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Sporą przewagę sobie Kilian na tym zbiegu wyrobił. Ciekawe, czy na górę biegł z rezerwą a tamci na oparach i dlatego od razu im odszedł czy tak czy inaczej jest poprostu lepszym zbiegaczem.
Na YT jest filmik z Hardrock jak na przełęcz wbiegło kilku mocarzy w tym Kilian i nagle zaczał się zbieg. Różnica w szybkosci i technice zbiegu między Killianem a resztą mocarzy była widoczna gołym okiem. Wyglądało to naprawdę mocno i pokazywało jaką zajebistą technikę ma Hiszpan. Może ktoś znajdzie ten filmi bo dziś jakoś mam pecha i nie mogę trafic tego materiału.
Piotr Łobodziński
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Im dłuższy bieg (Hardrock), tym mniejsza prędkość i technika zbiegania nie jest już tak istotna (wszystko dzieje się wolniej i jest więcej czasu na podjęcie decyzji). Czyli na przykład Bieg Utra Granią Tatr jest łatwiejszy technicznie niż Marduła, mimo że teren ten sam.
Co nie zmienia faktu, że Kilian wymiata
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piotr Łobodziński pisze:Czyli na przykład Bieg Utra Granią Tatr jest łatwiejszy technicznie niż Marduła, mimo że teren ten sam.
coz - nie ten sam ;) na Mardule nie ma naprawde trudnego zbiegu, na Grani np z Krzyznego, czy chocby i do Iwaniackiej. takze zbiegi po luznych kamulcach (Starorobocianski, Wolowiec) to cos co wogole nie pojawia sie na Mardule. oczywiscie ze na grani jest wolniejsze bieganie, ale jestem pewien ze zbiegi w wykonaniu scislej czolowki wcale az tak wolniejsze niz na Mardule nie byly - takze ja osobiscie nie zgadzam sie z ta teza ;)

sorka za OT ;)
Awatar użytkownika
miroszach
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:06
Życiówka w maratonie: 3:07:51

Nieprzeczytany post

Ja zauważyłem taką prawidłowość, że jak biegnie się mocno zbieg za zbiegiem, to kolejne są już wolniejsze. Z czasem ma się coraz mniej mocy. Albo jeśli robi się mocne podbiegi to trzeba za to zapłacić odrobinę wolniejszym zbiegiem, lub odwrotnie, jeśli wykona się bardzo mocny zbieg to znaczy że pod najbliższą górę będzie ciężej. Robiłem takie testy na swojej górce do treningów i najlepsze czasy mam wykręcone tylko wtedy gdy nastawiałem się na samo zbieganie lub podbieganie.

Z chęcią chciałbym zobaczyć kiedyś Marcina Świerca jak zbiega w porównaniu do innych. W Polsce jest tylko jeden taki techniczny zbieg w Kluszkowcach 20 sierpnia, tj. Icebug Summer trail.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
Awatar użytkownika
miroszach
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:06
Życiówka w maratonie: 3:07:51

Nieprzeczytany post

LoveBeer pisze:
Piotr Łobodziński pisze:Czyli na przykład Bieg Utra Granią Tatr jest łatwiejszy technicznie niż Marduła, mimo że teren ten sam.
coz - nie ten sam ;) na Mardule nie ma naprawde trudnego zbiegu, na Grani np z Krzyznego, czy chocby i do Iwaniackiej. takze zbiegi po luznych kamulcach (Starorobocianski, Wolowiec) to cos co wogole nie pojawia sie na Mardule. oczywiscie ze na grani jest wolniejsze bieganie, ale jestem pewien ze zbiegi w wykonaniu scislej czolowki wcale az tak wolniejsze niz na Mardule nie byly - takze ja osobiscie nie zgadzam sie z ta teza ;)

sorka za OT ;)
Czyli, zaraz... że mit o straszliwie szybko mknącym na zbiegu Marcinie Ś podczas Marduły nie jest jeszcze czymś tak nadzwyczajnym. Tak mi się coś wydawało, że nie jest możliwym biec szybko na zbiegu z Krzyżnego. Jak do tej pory to był jedyny zbieg na którym obawiałem się o swoje bezpieczeństwo, zresztą na podbiegu do Krzyżnego też.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
Awatar użytkownika
Remus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:28
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tutaj będzie relacja z #MountMarathon http://www.ktva.com/stream/
Awatar użytkownika
Remus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

David Norris wygrał z nowym rekordem trasy - 41:26. Nieźle jak na narciarza :)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Remus pisze:David Norris wygrał z nowym rekordem trasy - 41:26. Nieźle jak na narciarza :)
!!!! Czyli narciarz zmiótł rekord Kiliana !? Kurcze. Nie wiem co myśleć, :)
Awatar użytkownika
Remus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gość wpadł na bieg prosto z plaży :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Próbuję to oglądać ale strasznie sie tnie, zawiesza.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Sporą przewagę sobie Kilian na tym zbiegu wyrobił. Ciekawe, czy na górę biegł z rezerwą a tamci na oparach i dlatego od razu im odszedł czy tak czy inaczej jest poprostu lepszym zbiegaczem.
Gdybym miał obstawiać, to wybrałbym obydwa warianty. Wiedząc o swojej przewadze na zbiegach nie dyktuje tempa w górę, tylko trzyma się zaraz za pierwszym zawodnikiem. W tym biegu było tak samo.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
Remus pisze:David Norris wygrał z nowym rekordem trasy - 41:26. Nieźle jak na narciarza :)
!!!! Czyli narciarz zmiótł rekord Kiliana !? Kurcze. Nie wiem co myśleć, :)
Mówią że Kiliana nie ma w tym roku.

Ps. U mnie relacja idzie płynnie.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

występ Kiliana w zeszłym roku na Mt Marathon był raczej dla zabawy - zaprosił go kumpel Ricky, bieg ma fajny klimat - jedna góra, w górę, w dół, finito - i tyle. Myślę, że nie ma co rozpatrywać bicia rekordów i porównywania. Kilian był zresztą wtedy w ostatniej fazie przygotowań do Hardrock 100, więc raczej nie skupiał się na Mt Maraton - choć on jest dobrze wytrenowany do biegów na różnym dystansie.

filmik, o którym wspomniano można zobaczyć tu:

https://www.youtube.com/watch?v=tQbEaiHPI9k

notabene Hardrock to niesamowita sprawa, ciekawe kiedy pierwszy Polak go ukończy...
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
ODPOWIEDZ