Ja bardzo chętnie bym pośmigał takie tempa na tych płaskich trasach w Puszczy. Może przyszły weekend albo jeszcze kolejny, w sumie w miarę mam wolne (przyszła sobota albo sobota i niedziela za 2 tygodnie) - zdzwonimy się jakoś jak meteo będzie znane.
Co do startu w tri w Lipianach to wnioski mam takie. Wynik jako całość ok i jestem dosyć zadowolony, wszystko poszło w miarę dobrze ale z tego nic jakoś super, nie było żadnej niespodzianki na plus. Powinienem mieć czas ok 2.19 ale zrobiłem sporo głupich i niepotrzebnych błędów i koło minuty niepotrzebnie straciłem na głupoty. Tego można było uniknąć.
1/ Pływanie - sezon treningów technicznych, przepracowany bardzo systematycznie i skrupulatnie niestety nie spowodował, że pływam szybciej. Pływam chyba nieco inaczej ale w takich samych tempach. Trudno mi się było z tym pogodzić bo liczyłem na poprawę a tu nic z tego. Poprawiła się chyba nieco ekonomiczność tego pływania, pływam teraz trochę lżej, taniej, spokojniej i pewnie. To było moje pierwsze pływanie w tri bez nawet cienia kryzysu, bardzo spokojne i pewne. Gdy teraz wychodzę z wody to dobieg do strefy jest lepszy, nie łapię tlenu jak karp przed wigilią, jest większy spokój. To też pewien plus. Trochę ciulowo nawigowałem niestety i tu były zapewne jakieś straty ale to też element techniczny więc tego nie liczę - błąd w wykonaniu jak każdy inny i do poprawy na treningach ten element. Wynik w stawce 15 ty. Czas słabszy niż w Iron Dragon ale tam na bank było co najmniej 100m za krótko
2/T1 - spokojnie i nie nerwowo, tu strata na poprawce pierwszego głupiego błędu - niedokładnie zapiąłem czip na nodze i musiałem go poprawić (obluzował się był podczas pływania), strata ok 10 sek. W sumie t1 miałem 14te w pierwszej 15tce (1.34 - profi robili w 53 sek).
3/ Rower- bardzo kiepskie wejście w konkurencję. Spore problemy miałem z ubraniem butów bo zostawiłem w prawym bucie kawałek papieru, którym wypychałem czubki buta w czasie transportu. Musiałem to dziadostwo wyjąć w czasie jazdy, te działania też przedłużyły czas wkręcenia się w dobry rytm - strata na biegę ok 30-40 sek. Później już szło dobrze i średnia 35km/h na pagórkowatej trasie z odczuwalnym wiatrem ze skosa nie jest zła. Do zawodników profi (czołówka PL) straciłem ok 8 min ale już do najlepszych amatorów 3-5 min. Ogólnie wydaje mi się, że powinienem pojechać nieco lepiej ale wyszło zgodnie z planem - 15 ty wynik w stawce. Fajnie wyszło wsiadanie na rower - wystartowałem zawodowo
DSCF9160-3.jpg
4/ T2 - wszystko ok czas 1.19 - też najgorszy w pierwszej dziesiątce ale to po części strata wynikająca z tego, ze zmieniam do biegu koszulkę z kolarskiej na lżejszą, biegową. W szmatach kolarskich (triatlonowych) fatalnie mi się biega, obcisłe koszulki cisną mi przeponą więc zmianę traktuję jako inwestycję w komfort biegu, to ok 10 sek i tego jako straty nie liczę - to taktyka. Niestety ściągając koszulkę zdjąłem razem z nią nieopatrznie numer startowy. Później zbaraniałem bo myślałem, że go zgubiłem, chwile szukania, założenie - z 10-15 sek straty. A miałem przemyślane by przed zdjęciem koszulki rowerowej numer przekręcić na przód i opuścić na biodra - zapomniałem.
5/ Bieg był ok, liczyłem po cichu, że złamię 40 min ale wyszło jak na treningach czyli przelotowa po 4.05 i lekkie urwanie na końcówce. Na szybciej było za gorąco i suma zmęczenia za duża była niestety. Ale ok, w biegu awansowałem z 16tego na 7me choć ciężko było to odebrać w rywalizacji bo bieg miał 4 kółka i nie było wiadomo kto jest na którym kółku oraz kto jest z olimpijki a kto ze sprintu. Wyprzedzałem pierdylion zawodników i pierwszy raz w tri nikt po drodze mnie nie wyprzedził. Cieszy 3 ci czas z biegania, drugi miał Norbert Giecewicz ( niecała minuta straty - 8 my open ostatnio w Sierakowie) a pierwszy Łukasz Lis (2,5 min straty w biegu - 14 ty open w zeszłorocznej Gdyni). W sumie 40 było może do złamania ale zabrakło chyba woli takoż.
S0469378-2.jpg
W sumie do zawodników profi straciłem 18-19 min ale do najlepszego amatora już niecałe 4 minuty - to jest chyba w zasięgu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.