Dieta z McDonalda, kanapki nie plesnieja nawet po 10 latach

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kojot19922 pisze:Dieta musi być zbilansowana, organizm potrzebuje także i białka pochodzenia zwierzęcego :)
Hmmm, biorąc pod uwagę, ile jest wegan, w tym ultramaratonczyków (jak Scott Jurek, Rich Roll, ale w swoim otoczeniu też mam takich, np kumpel, który za kilka dni biegnie 170km górskie ultra) nie jedzacych od wielu lat produktów pochodzenia zwierzęcego, to mogę napisać tylko jedno: nie potrzebuje :bum:
PKO
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

kojot19922 pisze: Im częściej czytam Twoje posty to coraz bardziej stwierdzam, że jesteś jakiś nawiedzony :D Dieta musi być zbilansowana, organizm potrzebuje także i białka pochodzenia zwierzęcego :)
Wiem o tym, że białko pochodzenia zwierzęcego jest najlepsze w biodostepnosci.
Jak ktoś pisze, że nie potrzebuje białka zwierzęcego to robi sobie krzywdę rozłożona w czasie.

Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
kojot19922
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:15
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

charm pisze:
kojot19922 pisze:Dieta musi być zbilansowana, organizm potrzebuje także i białka pochodzenia zwierzęcego :)
Hmmm, biorąc pod uwagę, ile jest wegan, w tym ultramaratonczyków (jak Scott Jurek, Rich Roll, ale w swoim otoczeniu też mam takich, np kumpel, który za kilka dni biegnie 170km górskie ultra) nie jedzacych od wielu lat produktów pochodzenia zwierzęcego, to mogę napisać tylko jedno: nie potrzebuje :bum:
Kiedyś się to odbije na zdrowiu ;)
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Yahoo pisze: Jak ktoś pisze, że nie potrzebuje białka zwierzęcego to robi sobie krzywdę rozłożona w czasie.
Hm, brzmi intrygujaco. Dlaczego?
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

Sikor pisze:
Yahoo pisze: Jak ktoś pisze, że nie potrzebuje białka zwierzęcego to robi sobie krzywdę rozłożona w czasie.
Hm, brzmi intrygujaco. Dlaczego?
Np
„Wykazano, że konsekwentne stosowanie diety o niskiej zawartości cholesterolu obniża poziom całkowitego i wolnego testosteronu o 14%. Dieta wegetariańska, szczególnie o nieskiej zawartości białka, może zwiększać poziom SHBG, co dodatkowo obniża stężnie wolnego testosteronu. U mężczyzn stosujących dietę wegetariańską z małą zawartością tłuszczu i dużą zawartością błonnika stwierdza się 18-procentowe obniżenie stężenia zarówno całkowitego, jak i wolnego testosteronu, które jednak wraca do poprzedniego poziomu po rozpoczęciu stosowania normalnej diety.”
Źródło
http://blog.barbellbrothers.pl/choleste ... stosteron/

A chyba wiadomo po co komu jest testosreron, i jak go brak to co powoduje.

Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Tomeck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja wiem. Włosy nie wypadają[FACE WITH TEARS OF JOY]
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Yahoo pisze:
„Wykazano, że konsekwentne stosowanie diety o niskiej zawartości cholesterolu obniża poziom całkowitego i wolnego testosteronu o 14%. Dieta wegetariańska, szczególnie o nieskiej zawartości białka, może zwiększać poziom SHBG, co dodatkowo obniża stężnie wolnego testosteronu. U mężczyzn stosujących dietę wegetariańską z małą zawartością tłuszczu i dużą zawartością błonnika stwierdza się 18-procentowe obniżenie stężenia zarówno całkowitego, jak i wolnego testosteronu, które jednak wraca do poprzedniego poziomu po rozpoczęciu stosowania normalnej diety.”
Źródło

No dobra. A zalozmy teraz, ze oprocz tego bloga czytasz sobie "Jesc by zyc" Dr Fuhrmana, ktory rowniez podpiera sie milonem badan.
I komu wierzyc?
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:59:50

Nieprzeczytany post

Sikor pisze:
Yahoo pisze:
Źródło

No dobra. A zalozmy teraz, ze oprocz tego bloga czytasz sobie "Jesc by zyc" Dr Fuhrmana, ktory rowniez podpiera sie milonem badan.
I komu wierzyc?
To zalezy, co jest dla ciebie wazniejsze. Wyniki badan sie nie wykluczaja. W duzym skrocie masz to opisane tu:

http://mamadu.pl/114743,uwaga-na-warzyw ... c-mezczyzn
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Keri pisze:To zalezy, co jest dla ciebie wazniejsze. Wyniki badan sie nie wykluczaja. W duzym skrocie masz to opisane tu:

http://mamadu.pl/114743,uwaga-na-warzyw ... c-mezczyzn
No tak, ale z ostatnich akapitow wynika, ze to raczej nie wplyw diety wegeterianskiej jako takiej,
tylko np. nadmiar soi i jego wplywie na mezczyzn (o czym z reszta czytalem juz duzo wczesniej).

Swoja droga dla mnie wybor nie jest trudny, mam dwojke wspanialych chlopakow i wystarczy :hej:
Ale soi i tak nie tykam, probowalem kilka razy i wystarczy :ojnie:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ