Polar M400
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Automatyczne możesz wyłączyć w profilu w ustawieniach podstawowych - Automatyczne zapisywanie okrążeń -> Wył.knyklu pisze:Czy da się wyłączyć (ewentualnie jak) podsumowania po automatycznych/ręcznych okrążeniach? Najlepiej w jednym tylko profilu sportowym.
-
- Wyga
Bardziej zależy mi na wyłączeniu wyświetlanych powiadomieniach. Sam zapis niech by był.ciacho pisze:Automatyczne możesz wyłączyć w profilu w ustawieniach podstawowych - Automatyczne zapisywanie okrążeń -> Wył.knyklu pisze:Czy da się wyłączyć (ewentualnie jak) podsumowania po automatycznych/ręcznych okrążeniach? Najlepiej w jednym tylko profilu sportowym.
-
- Rozgrzewający Się
Witam, od paru dni uzytkuje m400. Zastanawia mnie jedna sprawa: Kalorie. Przykładowo wczoraj zegarek leżał caly dZien na półce, zostal założony tylko do treningu w którym spalilam ok 800kcal.
Na koniec dnia w dZiennej aktywności wychodzi az ok 1900 kcal. Skad az tyle?
Napisalam w tej sprawie do Polaru... Tlumacza ze zegarek nalicza kalorie caly dzien. Tylko dlaczego prY bezczynności jest to blisko 1000 kcal?Pozdrawiam.
Na koniec dnia w dZiennej aktywności wychodzi az ok 1900 kcal. Skad az tyle?
Napisalam w tej sprawie do Polaru... Tlumacza ze zegarek nalicza kalorie caly dzien. Tylko dlaczego prY bezczynności jest to blisko 1000 kcal?Pozdrawiam.
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Podstawowa przemiana materii wyliczona na podstawie wieku, masy ciała, itd - to, co zużywasz na oddychanie, trawienie, utrzymanie stałej temperatury ciała, bicie serca i tak dalej
-
- Wyga
Mam prośbę. Czy osoby ktore biegaly zawody na atestowanych trasach mogłyby podać dystans o jaki pomylil sie polar m400. Podam na przygladzie moich startow z moim starym dobrym fr 405 - 21.1 km pomulil sie o 160 metrow. 10 km pomylka o 40 metrow. 5 km pomylil sie o 90 metrow. Dzieki, pozdrawiam
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Myślisz, że algorytm pomyłek jest stały?
Nawet na ateście możesz pobiec zupełnie inną, niż zmierzona, odległość.
Czynników wpływających na dokładność pomiaru jest sporo.
Wysłane z mojego MI 3W .
Nawet na ateście możesz pobiec zupełnie inną, niż zmierzona, odległość.
Czynników wpływających na dokładność pomiaru jest sporo.
Wysłane z mojego MI 3W .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Na tej samej atestowanej trasie może raz być mniej a drugi raz więcej.
Wysłane z mojego MI 3W .
Wysłane z mojego MI 3W .
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Wyga
Oczywiscie ze moze wyjsc za kazdym razem inna. Natomiast moj garmin fr 405 w trakcie kilkunastu startow nie pomylil sie nigdy wiecej niz okolo 200 metrow na 21.1 km. W kazdym zegarku jest inna technika. Wiec jeden myli sie bardziej inny mniej. Pytam o konkrety. Oczywistych rzeczy nie trzeba wyjsaniac. Jezeli ktos naposze ze noe pomylil sie nigdy wiecej niz 200 metrow na trasie 10 km czy 21.1 to dobry sprzet. Jezeli myli sie o 400 metrow na 10 km to slabo. Ktos zaraz powie ze to od wielu rzeczy zalezy. Ok, ale moj zegarek sie nigdy o tyle nie pomylil
- Matxs
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47min 42 s
- Życiówka w maratonie: 5h21min
Nie widzi Twojego tel. Wyłącz opcje komunikatów z tel, to chyba zniknie lub powiąż z tel przez bluethhot jak masz jabłko lub android.
Mój blog
Komentarze do w/w
Życiówki netto:
10 km 0h 47 min 52 sec (06 IV 2015 Nowa Sól), 47min, 32sec (12 VI 2016Wrocław-nieof)
21,097 km 1h 44 min 41 sec (10 XI 2013 Kościan oraz 20 VI 2015 Wrocław)
42, 195 km 4h 21 min 34 sec (15 IX 2013 Wrocław)
Komentarze do w/w
Życiówki netto:
10 km 0h 47 min 52 sec (06 IV 2015 Nowa Sól), 47min, 32sec (12 VI 2016Wrocław-nieof)
21,097 km 1h 44 min 41 sec (10 XI 2013 Kościan oraz 20 VI 2015 Wrocław)
42, 195 km 4h 21 min 34 sec (15 IX 2013 Wrocław)
-
- Wyga
Cześć. Zakupiłem polar m 400. Na razie jestem trochę zniesmaczony. Z tego co widzę to nie można ustawić na polach ekranowych wartości: czasu ani dystansu fazy celu treningowego. Tzn jeżeli mam zaplanowany trening 5*2 min zabawy biegowej to chciałbym mieć za każdym razem wyświetlany czas konkretnej fazy i dystans konkretnej fazy od początku. A z tego co widzę to można ustawić dystans i czas konkretnego lapu, ale nie przekłada się to na treningi zaplanowane. Jeżeli się tego nie da ustawić to osobiście dla mnie ten zegarek to porażka i pieniądze wyrzucone w błoto. No chyba, że jest tak, że ustawiając czas oraz dystans automatycznego okrążenia pokazuje czas i dystans poszczególnych kroków w trakcie treningu zdefiniowanego (w polar flow nazwanego celem treningowym). To by było nawet logiczne. Już sprawdziłem, nie jest tak, dla mnie to eliminuje ten zegarek. Pieniądze w błoto, ma 1000 nieprzydatnych funkcji i brak podstawowej która pozwoliłaby kontrolować tempo. Polar musi wprowadzić możliwość ustawienia pola dystanu i czasu poszczególnej fazy treningu. Tylko w taki sposób można kontrolować dobrze tempo biegu