Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS

Awatar użytkownika
Klimo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:32
Życiówka w maratonie: 3:22:07

Nieprzeczytany post

TomBod pisze:Klimo się chyba trochę zapędził, ujął w jednej wypowiedzi dwa narzędzia.

To, czego szukasz charm, znajdziesz tu: Postępy->Raport Running Index
Nie zapędziłem się.
Po wybraniu dystansu i daty startu i po udzieleniu 2 czy 3 odpowiedzi robimy start program i pojawia się szacowany czas ukończenia biegu oraz running index. Proste.
10km: 39:32 (2015)
42,195km: 3:22:07 (2015)
1,9km + 90 km + 21,0975 km: 5:32:12 (2016)
New Balance but biegowy
TomBod
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:23
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ale po co to robić, skoro ten sam rezultat otrzymuje się od razu po wybraniu ścieżki, którą wskazałem? :-)

Wykonałem kilka prób polegających na tworzeniu programu treningowego, którego celem jest start w półmaratonie we wskazanej dacie we wrześniu.
I mimo tego, że podawałem różne odpowiedzi na temat ilości treningów i ich intensywności, to i tak prognozowany wynik jest liczony ze wskaźnika Running Index i ciągle otrzymywałem taką samą prognozę. Trochę to słabe.
Awatar użytkownika
prorok
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Czy komuś padł wysokościomierz w zegarku? Pokazuje mi wysokość 9000 m. Po biegu pokazuje, że biegłem 75 poniżej poziomu morza z zerowymi przewyższeniami. Ręczne ustawienie wysokości, soft i hard reset nic nie zmieniło.
Awatar użytkownika
Klimo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:32
Życiówka w maratonie: 3:22:07

Nieprzeczytany post

TomBod pisze:Ale po co to robić, skoro ten sam rezultat otrzymuje się od razu po wybraniu ścieżki, którą wskazałem? :-)

Wykonałem kilka prób polegających na tworzeniu programu treningowego, którego celem jest start w półmaratonie we wskazanej dacie we wrześniu.
I mimo tego, że podawałem różne odpowiedzi na temat ilości treningów i ich intensywności, to i tak prognozowany wynik jest liczony ze wskaźnika Running Index i ciągle otrzymywałem taką samą prognozę. Trochę to słabe.
Faktycznie, nie zauważyłem tego wcześniej. No i też myślałem, że te odpowiedzi mają jakiś wpływ na szacowany czas.

Wracając do pomiarów w basenie, dzisiaj przepłynąłem 2400 m, a zegarek pokazał 2450, a ja cały czas skupiałem się na nieco mocniejszym odbiciu nogami (którego unikam, bo mnie pobolewa kolano) i chwili bez machania ręką z zegarkiem, czyli sprzęt daje radę, jeśli go dobrze używać :-).

No i zauważyłem dopiero dzisiaj, może nie wszyscy wiedzą, więc piszę: jak się te programy treningowe np. na maraton uruchamia, to wśród zalecanych przez polar treningów jak jest rozciąganie, to jest taki przyjemny profesjonalny filmik przy tym i można z nim zrobić kompleksowo stretching, naprawdę przyjemne, autentycznie pomocne. Jak już będę od sierpnia biegał pod październikowy maraton na pewno skorzystam :-). Może są jakieś inne filmiki zresztą, nie wgłębiałem się w to na razie.
10km: 39:32 (2015)
42,195km: 3:22:07 (2015)
1,9km + 90 km + 21,0975 km: 5:32:12 (2016)
semich14
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam! . Nie wiem czy już to było na forum ale pilnie potrzebuje się dowiedzieć jak zrobić taki myk... Do tej pory używałem polar m400 kupiłem polar v800 ,m400 oddaje żonie. I teraz pytanie czy dodać nowe urządzenie do Polarflow czy usunąć poprzednie. I czy jak będę na zmianę synchronizacje robił raz m400 a raz v800, to czy będą otwierać się osobne konta przypisane do zegarka

Wysłane z mojego A0001 .
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja usnęłam m400, przypięłam do innego konta, a dodałam v800
Zakładam, że aktywności żony nie chcesz mieć jako własnej :)
semich14
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki ;) . Ogarnąłem ... Usunąłem m400 potem factory reset zegarka. Potem podłączyłem v800 zalogowałam się na swoje konto i dodałem nowy sprzęt [WHITE SMILING FACE]

Wysłane z mojego A0001 .
Jumich
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 48:51

Nieprzeczytany post

Mam nadzieję, że wybrałem dobry wątek. Od pół roku noszę się z zamiarem kupna zegarka. Czytam, rozważam, oglądam recenzje - masakra. Najzabawniejsze jest to, że nowy samochód kupiłem po tygodniowym namyśle, a w przypadku zegarka sprawa ciągnie się jak flaki z olejem ;-) Mam pytanie do użytkowników Polara. Czy firma aktualizuje starsze urządzenia, czy może wraz z pojawieniem się nowego zapomina o starych klientach? Przeczytałem wątek, ale jakoś nie mogę wyciągnąć jednoznacznych wniosków. Zakładam, że Polar lada chwila wypuści następcę v800, bo konkurencja trochę odskoczyła. Stąd moje pytanie

Dodatkowo pojawiła się nowa wersja v800 Combo, sygnowana przez jakiegoś znanego triatlonistę. Sprzęt ładny i cena znośna (da sie kupić juz za 1490 zł - zegarek, pulsometr h7 i czujnik kadencji). Trochę kusi... ;-)
10km | 48:51
5 km | 23:50
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na obecna chwile, aktualizuje. Zresztą najwieksze braki moim zdaniem sa w polarflow a nie w zegarku.Osobiscie mi na tą chwile brakuje tylko średniej prędkoości z zaplanowanego segmentu. Po tylu katualizacjach ten zegarek praktycznie nie potrzebuje juz za dużo poprawek. Mysle że jeszcze chwile będzie aktualizowany bo nie dawno wyszła czerwona wersja i sie nia strasznie chwalili.

A myslę że resztę bzdetów co dodadzą do polar flow będziemy dostawac z automatu bo nie ma znaczenia jaki ma sie zegarek a tu właśnie spolar ma sporo do nadrobinia
Jumich
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 48:51

Nieprzeczytany post

puchatek391 pisze:Mysle że jeszcze chwile będzie aktualizowany bo nie dawno wyszła czerwona wersja i sie nia strasznie chwalili.
Juz wyszła czerwona ? Miała być pod koniec lipca dopiero... Poszperam z ciekawości.
10km | 48:51
5 km | 23:50
semich14
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja 1,5 roku temu kupiłem z kolegą polar m400 i sobie chwalę, częste aktualizacje i wzorowy serwis gwarancyjny .Jakoś z automatu kupiłem v800 i jestem pewny że też będę zadowolony. Nie wiem jak jest z zegarkami innych firm jakoś nie ciągnie mnie do Garmina.. Myślę że to taki iPhone wśród zegarków przereklamowany gadżet za dużo pieniążków. Poczytaj blog Warszawski Biegacz jest tam kilka recenzji zegarków Polar

Wysłane z mojego A0001 .
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

puchatek391 napisał(a):
Mysle że jeszcze chwile będzie aktualizowany bo nie dawno wyszła czerwona wersja i sie nia strasznie chwalili.

Juz wyszła czerwona ? Miała być pod koniec lipca dopiero... Poszperam z ciekawości.
a nawet nie wiem dokładnie, kiedy premiera widziałem tylko w zakładce update:) . Myślałem że to juz wprowadzają , a zegarek nie wyglada jakby sie czymś róznił oprócz wyglądu i zestawu czujników w komplecie
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Takie pytanie bardziej "ogólnopalarowe" niż związane z v800...
Korzystaliscie z programów treningowych? Chodzi mi o jakąś możliwość modyfikacji - da się? Jeśli bym np długi bieg chciała w sobotę a nie w niedzielę itd?
I żeby "zaliczyć" trening to mam go wybrać z "kalendarza"? To mój pierwszy program treningowy z polara :bum:
mareko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39,11
Życiówka w maratonie: 3,23,05

Nieprzeczytany post

czy ktoś sie orientuje kiedy Polar wprowadzi na rynek jakiś nowy model bo v800 już pare lat ma.
najlpeiej gdyby jeszcze był to model z pulsem z nadgarstka
5km - 19:33
10km - 39:11
21km - 1:28:45
42km - 3:23:05
Górski Ultra 100km - 14h
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

mareko pisze:czy ktoś sie orientuje kiedy Polar wprowadzi na rynek jakiś nowy model bo v800 już pare lat ma.
najlpeiej gdyby jeszcze był to model z pulsem z nadgarstka
v800 Nie ma paru lat, rs 800 to ma pare lat.

Wysłane z mojego SM-G360F .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
ODPOWIEDZ