Cel: 30 minut ciągłego biegu - Plan 6-cio tygodniowy
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
jutro zaczynam 2 z 6 tygodniowego treningu
niby 2b/4m niiiiby :D
jak nie zdechnę znow po minucie to chyba zacznę w siebie wierzyć i w cały ten trening bo jak na razie podchodzę z dystansem patrząc na swoje wyniki :D
niby 2b/4m niiiiby :D
jak nie zdechnę znow po minucie to chyba zacznę w siebie wierzyć i w cały ten trening bo jak na razie podchodzę z dystansem patrząc na swoje wyniki :D
-
- Wyga
Dasz radę. Warto.
-
- Stary Wyga
Dzięki
Wyglądało to tak:
5 rano wstałem no spoko zaraz wyjdę
Trwało to tak ze 40 min bo brak checi brak siły wogole do d...
Wkoncu się zwloklem no i super z 5 min spacerku sciaglem apke do czasu zebym zawalu nie dostal patrzac w tel
No to lecę
5 czy 10 sekund wyplulem płuca usiadlwm na ławce nie dam rady
Co tu robic moze za szybko cos z ta sqowodna rozmowa
No kurde caly zeszly tydzien chcialem tempo ustawic i nic
Pomyslalem przeciez mam radio no i bum wreszcie odp tempo zaczolem sobie śpiewać pal szesc ze ludzie z psami jak na debila bo szybkosc raczkujacego dzoecla chyba i dobtego skrzeczy
Pik pik pik 2min to juz? Banan wielki duma chyba się w parku nie zmieściła a to tylko 2min swinskim truchtem
Dalem rade 2min to pewnie dam i 3 i 5 a pozniej moze więcej moze szybciej moze dam rade![oczko ;-)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Marudze jakbym przwbiegl maraton ale w zyciu nie powiedzmy prebieglem tyle... Jest super
Wyglądało to tak:
5 rano wstałem no spoko zaraz wyjdę
Trwało to tak ze 40 min bo brak checi brak siły wogole do d...
Wkoncu się zwloklem no i super z 5 min spacerku sciaglem apke do czasu zebym zawalu nie dostal patrzac w tel
No to lecę
5 czy 10 sekund wyplulem płuca usiadlwm na ławce nie dam rady
Co tu robic moze za szybko cos z ta sqowodna rozmowa
No kurde caly zeszly tydzien chcialem tempo ustawic i nic
Pomyslalem przeciez mam radio no i bum wreszcie odp tempo zaczolem sobie śpiewać pal szesc ze ludzie z psami jak na debila bo szybkosc raczkujacego dzoecla chyba i dobtego skrzeczy
Pik pik pik 2min to juz? Banan wielki duma chyba się w parku nie zmieściła a to tylko 2min swinskim truchtem
Dalem rade 2min to pewnie dam i 3 i 5 a pozniej moze więcej moze szybciej moze dam rade
![oczko ;-)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Marudze jakbym przwbiegl maraton ale w zyciu nie powiedzmy prebieglem tyle... Jest super
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No to fajnie. Pewnie tego wczesniej nie czytałeś: http://bieganie.pl/?show=1&cat=13&id=1791
- Piniu
- Wyga
- Życiówka na 10k: 1:17:46
- Kontakt:
Od wczoraj nie bolą mnie kolana. Totalna euforia
Bardzo się bałem,żeby się nie powtórzyła sytuacja z zeszłego roku stąd taka radość. Nie wiem czy to zasługa nowych butów, czy moze nogi się już tak wzmocniły,ze przestały bole - nieważne, ważne że nic mnie nie boli i oby tak dalej ![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
![:bum:](./images/smilies/bum.gif)
![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
-
- Stary Wyga
Czytałem tylko jakbym nie kombinował nie potrafiłem złapać owego niskiego tempa no niestety jakoś albo leciałem do przodu albo wydawało mi się że zaraz stanę w miejscuAdam Klein pisze:No to fajnie. Pewnie tego wczesniej nie czytałeś: http://bieganie.pl/?show=1&cat=13&id=1791
Dzisiaj dopiero złapałem odpowiednie tempo i bylo super
Bez wiekszego wysiłku choc na koniec miałem dość
![oczko ;-)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Nie wspomnę że po godz mialem chęć na kolejny taki wyczyn ale odpuściłem wazystko wedlug planu bo choc swinski trucht to co za dużo to i swinia nie chce
- Piniu
- Wyga
- Kontakt:
Czym dalej w las tym gorzej, przynajmniej tak mi sie wydaje. Powinienem być w 5-tym tygodniu tymczasem robię jeszcze raz 4 bo stwierdziłem,ze nie dam rady po minucie dłużej biec a do tego mam wesele kuzyna na koniec tygodnia więc nie mógłbym solidnie i w całości tego tygodnia zrobić. Strasznie mi się męczą nogi. Kondycja jest za to nogi nie pozwalają na więcej.
Pytanie do doświadczonych kolegów i koleżanek - To jest normalne? 5-tydzień marszobiegu i tak się jeszcze męczą nogi? Grałem 30 lat w tenisa, wprawdzie od kilku lat nie gram, ano ale chyba nie powinienem mieć aż tak słabych nóg? Co jeszcze może być? Nadwaga? A może jakiegoś składnika brakuje bo ja trochę dietuję?
Pytanie do doświadczonych kolegów i koleżanek - To jest normalne? 5-tydzień marszobiegu i tak się jeszcze męczą nogi? Grałem 30 lat w tenisa, wprawdzie od kilku lat nie gram, ano ale chyba nie powinienem mieć aż tak słabych nóg? Co jeszcze może być? Nadwaga? A może jakiegoś składnika brakuje bo ja trochę dietuję?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Moze byc nadwaga, moze i ta dieta ale najbardziej to jednak te lata nieaktywności. Porób trochę polprzysiadow, wypadów na jedna nogę, wstępowania na stopień, przyłóż sie do siły ogólnej, brzuch, plecy.
- Piniu
- Wyga
- Kontakt:
Cały czas to robię i jeszce zacząłem po bieganiu wpadać na siłownię otwartą podwórkową poćwiczyć trochę.
- Piniu
- Wyga
- Kontakt:
A to ja biegam szybko?
Probuje regulowac tempo ale zauwazam, ze jak mocno zwalniam to mi gorzej jest. Mam straszny dyskomfort wtedy. Jak biegne swoim naturalnym tempem to wszystko wspolgra jakos a jak wolniej to czuje ze sie gubie w tym
..
![:niewiem:](./images/smilies/niewiem.gif)
..
Ostatnio zmieniony 13 cze 2016, 11:02 przez Piniu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Piniu
- Wyga
- Kontakt:
No dobra. Może macie rację. Miałem 4 dni przerwy z uwagi na wesele (2 dniowe, nie moje), organizm wypoczął, najadł się i wczoraj zrobiłem 10 min biegu bez specjalnego wysiłku. Najpierw pół treningu zgodnie z planem, ale mniejsze tempo, a potem już spróbowałem biec, bo nie czułem zmęczenia materiału i do końca treningu dobiegłem. Może faktycznie musiałem trochę odpocząć, chociaż i tak szalałem na parkiecie cały czas, a może za bardzo się katuję dietą i za mało sobie dostarczałem składników odżywczych.
- Piniu
- Wyga
- Kontakt:
W sumie nie ma się czym chwalić, ale się pochwalę. Wczoraj pierwsza piąteczka poszła. Wprawdzie w interwałach 4b/1m ale zawsze ![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
-
- Stary Wyga
Graty ![uśmiech :-)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Jesteśmy na tym samym etapie bo też powinienem zacząć 4min biegu jednak zwolniłem na max i lecę dłużej ale za to baaardzo woooolno
Mi też pękła piąteczka tylko ,że zajęło mi to 60 minut :P
Pozdrawiam i życzę sukcesów
![uśmiech :-)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Jesteśmy na tym samym etapie bo też powinienem zacząć 4min biegu jednak zwolniłem na max i lecę dłużej ale za to baaardzo woooolno
![uśmiech :-)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Mi też pękła piąteczka tylko ,że zajęło mi to 60 minut :P
Pozdrawiam i życzę sukcesów