Cel 3km w czasie 15 minut. Ile razy w tyg biegać. Kilka pyt

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
mati86620
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam nurtuje mnie kilka pytań.

Chciałbym przygotować się do egz ze sprawności fizycznej i sprobowac swoich sil w wojsku. Jest tam test na bieganie z 3km.

Mam 30 lat 180cm 85 kg.

Kilka lat temu byłem w wojsku i biegalismy co dzień zaprawę 5-6 dni w tyg. I 3 km nie stanowiło problemu.

Teraz tez proboje biegać i lubie dużo chodzić.
Kolega polecił mi biegać 3 razy w tyg.

Wtorek 3km marszo bieg

Czwartek sprinty 3x60m 3x100m 3x 150

Sobota 3km bieg

Tylko mi się wydaje trochę to za malo , żeby wyrobić ten czas 15 minut na te 3 km.

Jak najlepiej to zrobić biegać 5 dni w tyg?

Np wtorek środa czwartek po 3km i w sobotę

A niedziele jakiś dłuższy dystans z 10 km marszobieg?

I co ze spacerami lubię dużo chodzić mam tu fajne tereny.

Obecnie nie pracuje mam czas , a samo wyjście i bieg 3km a później tylko siedzenie cały dzień to trochę malo chyba.

Czy po takim biegu warto się jeszcze przejść z 3 km?

Nie wiem jak to zrobić żeby nie było za malo tego treningu ale tez żeby nie przesadzic.

Podpowie ktoś cos? Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2016, 14:36 przez mati86620, łącznie zmieniany 1 raz.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Wejdż sobie w dział plany treningowe, coś znajdziesz: http://bieganie.pl/?cat=19
15 minut to nie jest jakiś bardzo wymagający wynik. I postępy zależą od tego jak Twoje ciało odpowie na treningi, co drugi dzień może być ok, ale może i co dzień być ok i np łatwo zrobisz wynik 12 minut lub lepiej.
mati86620
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Wejdż sobie w dział plany treningowe, coś znajdziesz: http://bieganie.pl/?cat=19
15 minut to nie jest jakiś bardzo wymagający wynik. I postępy zależą od tego jak Twoje ciało odpowie na treningi, co drugi dzień może być ok, ale może i co dzień być ok i np łatwo zrobisz wynik 12 minut lub lepiej.
Dziękuje. No patrzalem tam i nie wiem który wsumie wybrać. Myślę ze jestem na ten czas w stanie przebiec te 3 km na z mała przerwa w polowie po 1,5 km. A tak każde jedno 1,5 zajmuje mi ok 8-10 minut
mati86620
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam

Nie wiem który plan wybrać interesuje mnie bieganie na 3km w czasie ok 15 minut.

Lub czy moze ktoś pomoże mi jakiś plan ułożyć? Czy biegać tylko 3km czy biegać więcej? Trochę dreptam ale bez żadnego konkretnego planu to nie ma sensu
ODPOWIEDZ