Redaktor Warzecha o Maratonach - Reaktywacja

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:słusznie!

https://www.facebook.com/FotografiaToma ... =3&theater

poza tym ja w artykule czytam:
Rzecz jasna – nie każdy maratończyk jest fajnopolakiem.
więc się nie przejmuję :P
No nie, jeszcze w spodenkach w barwach LGBT... :hahaha: :hahaha: :hahaha:
New Balance but biegowy
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale koszulka z naszem polskiem orłem!
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:ale koszulka z naszem polskiem orłem!
No jest niby taki podpis, ale...

Orzel czerwony na bialym tle, to zasadniczo herb Brandenburgii ;-)
ijon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:39:21
Życiówka w maratonie: 03:01:54

Nieprzeczytany post

Pomijając prymitywne i niebezpieczne tezy o charakterze ideologicznym i politycznym, to on tam postawił kilka tez, które część forumowiczów najwyraźniej aprobuje.
- "W Warszawie jest za dużo Maratonów" - A niby dlaczego? Czy jest jakaś liczba, która jest właściwa? Są jakieś obiektywne kryteria co do liczby imprez biegowych?
- "Większość mieszkańców jest przeciw" - skąd taki wniosek? czy przeprowadzono jakieś badania?? Czy w ogóle to od mieszkańców ma zależeć czy obok ich ulicy ma przebiegać trasa M? Mamy wracać do liberum veto, Nihil Novi ???
- "Ludzie są odcięci od świata przez wiele godzin" - jak wyżej. Co to w ogóle znaczy??
- "Władze niewłaściwie informują mieszkańców o utrudnieniach" - serio ??? Na jakiej podstawie ten Pan tak twierdzi?
- "Bieganie maratonu to rozrywka i jest czymś innym niż blokowanie tego samego miasta w procesji lub manifestacji politycznej " - Serio?? Dla mnie Maraton to coś więcej niż rozrywka, to bardzo ważne zdarzenie społeczne. To wyrażanie siebie poprzez bieganie i jak najbardziej manifestowanie pewnych wartości. Ale nie spodziewam się, żeby ktoś taki jak red Warzecha rozumiał to. Zauważę też, że w tekście pada coś bardzo niebezpiecznego: "Konstytucja nie gwarantuje swobody do biegania po mieście".

Trudno dyskutować z ideologią, ale można z faktami.
Obrazek
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ijon pisze:Trudno dyskutować z ideologią, ale można z faktami.
Powtarzam się, ale co tam - w słusznej sprawie. Otóż ten artykuł redaktora Warzechy NIE jest zaproszeniem do dyskusji, ani głosem w takiejż.
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Robert pisze:
Qba Krause pisze:ale koszulka z naszem polskiem orłem!
No jest niby taki podpis, ale...

Orzel czerwony na bialym tle, to zasadniczo herb Brandenburgii ;-)
Czyli zakamuflowana opcja niemiecka - no tośmy Kubę rozłożyli na czynniki pierwsze :hej:
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nawet nazwisko jakieś podejrzane!
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:nawet nazwisko jakieś podejrzane!
Jak tego, no, od tego filmu najnowszego ;)
yacool pisze:Przy okazji, moim zdaniem zapewnienia wiceprezesa orlenu o kontynuacji organizowania imprezy są słabe i tak jak raptownie maraton pojawił się, tak też może się zwinąć.
A konkurencyjny, ten na jesieni ma swoje początki w "tamtej" epoce, to tez nie dobrze ;)
ijon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:39:21
Życiówka w maratonie: 03:01:54

Nieprzeczytany post

Marc.Slonik pisze:
ijon pisze:Trudno dyskutować z ideologią, ale można z faktami.
Powtarzam się, ale co tam - w słusznej sprawie. Otóż ten artykuł redaktora Warzechy NIE jest zaproszeniem do dyskusji, ani głosem w takiejż.
Po pierwsze to red Warzecha nie przedstawił tylko swoich osobistych poglądów, tylko także co o tym "myśli" partia rządząca (przynamniej jakaś jej część). Artykuł jest zresztą bezpośrednim następstwem wywiadu posła Sasina. Jeżeli uważamy się za środowisko ludzi, których łączy ta sama pasja, to musimy jakoś reagować, bo zostaliśmy najzwyczajniej opluci. Acha sorry, tylko "fajnopolactwo opluto, bo nie każdy maratończyk jest fajnopolakiem (tylko, którzy to są normalni Polacy, a którzy FajnoPolacy ???). Na pewno nie powinniśmy dyskutować z tym człowiekiem, bo to nie ma sensu, ale z opiniami jakie prezentuje już jak najbardziej tak. Ja trochę nie rozumiem niektórych forumowiczów, którzy albo olewają temat albo wręcz akceptują niektóre tezy redaktora. Niestety idea państwa obywatelskiego leży i kwiczy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ale z czym powinniśmy dyskutować? To nie jest jakaś dyskusja z merytorycznymi argumentami za czy przeciw bieganiu w mieście, ale przejaw politycznej walki z drugą stroną, tutaj pod postacią Hanny Gronkiewicz Waltz.
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

ijon pisze:(tylko, którzy to są normalni Polacy, a którzy FajnoPolacy ???).
No nie mow, ze nie wiesz??? Ja od 10 lat mieszkam poza Polska, a po 5 minutach wiem czy jest lepszego czy gorszego sortu :hahaha:
hint: FajnoPolacy to Ci ktorzy nie popieraja Prezesa Polski.
ijon pisze: Na pewno nie powinniśmy dyskutować z tym człowiekiem, bo to nie ma sensu, ale z opiniami jakie prezentuje już jak najbardziej tak. Ja trochę nie rozumiem niektórych forumowiczów, którzy albo olewają temat albo wręcz akceptują niektóre tezy redaktora. Niestety idea państwa obywatelskiego leży i kwiczy.
Sa takie zasady, z glupim sie nie dyskutuje i z koniem nie kopie. Jak to mowi moj kolega, "szkoda nafty i knota".
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

ijon pisze:Ja trochę nie rozumiem niektórych forumowiczów, którzy albo olewają temat albo wręcz akceptują niektóre tezy redaktora.
To, że biegam nie oznacza, że nie dostrzegam faktu, że m. in. przez biegi miejskie ludzie się wkurzają, bo co chwila mają zablokowane miasto. Moje bieganie nie jest ważniejsze niż czyjaś chęć pojechania na działkę.
Awatar użytkownika
mow_mi_stefan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:09

Nieprzeczytany post

Bacio pisze: To, że biegam nie oznacza, że nie dostrzegam faktu, że m. in. przez biegi miejskie ludzie się wkurzają, bo co chwila mają zablokowane miasto. Moje bieganie nie jest ważniejsze niż czyjaś chęć pojechania na działkę.
Nigdy nie jest tak, że ktoś na działkę nie może dojechać. I nie jest tak, że bieganie jest ważniejsze, bo mówimy o max 5 dniach w roku.
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bacio pisze:Moje bieganie nie jest ważniejsze niż czyjaś chęć pojechania na działkę.
Moje bieganie też nie jest. Ale mój start w zawodach już tak.
Taki ze mnie roszczeniowy fajnopolak :bleble:
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kamyczek do ogródka działkowiczom.
Obrazek
ODPOWIEDZ