Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS

ijon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:39:21
Życiówka w maratonie: 03:01:54

Nieprzeczytany post

smoła pisze:Czy istnieje możliwość ustawienia w widoku danych treningowych średniego tempa trwającej fazy?
Nie. Polar jeszcze tego nie ogarnął.
Obrazek
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
div
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ijon pisze:
smoła pisze:Czy istnieje możliwość ustawienia w widoku danych treningowych średniego tempa trwającej fazy?
Nie. Polar jeszcze tego nie ogarnął.
A metoda "na około" jest taka że lapujemy ręcznie po rozpoczęciu kolejnej fazy a w widoku ustawiamy średnie tempo odcinka (kiedyś zdaje się nie dało się zalapować równo z fazą i trzeba było parę sekund później - pewnie dalej tak jest). Swoją drogą ciekawe, że tego dalej nie ma bo sporo tych różnych temp/prędkości do widoku dodali a to raczej nie jest jakieś wyzwanie programistyczne dla nich - no ale niestety facebuki i inne lajki dalej są priorytetem.
36:20 1:19:45 2:53:10
sebkil
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50

Nieprzeczytany post

Witam, mam pytanie przez przypadek wykasowałem trening w polarv800 mając go podłączonego go przez kabel usb do kompa , czy jest możliwość w zegarku przywrócenie tego treningu ???
Awatar użytkownika
krzysztof jot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tomhusky pisze:Zapowiada się ciekawie a to jeszcze nie koniec. W końcu ktoś docenia a nie tylko wynajduje dziury w całym :)
http://warszawskibiegacz.pl/trzy-funkcj ... olar-v800/
Mam pewne wątpliwości co do tendencji tego wpisu. Niby zegarek był pożyczony, ale widzę ciągle na ręce, więc wygląda jednak na sponsorowany tekst, co generalnie nie ma znaczenia, to jest normalne, a zegarek niezły ze wskazanim na dobry, ale lubię jak blogerzy oznaczają wpisy sponsorowane, bo pozwala łatwiej oddzielić ziarno od plew.

No i dobre ceny V800 w Komputroniku 1280zl
http://allegro.pl/zegarek-sportowy-puls ... 70470.html
Pozdrawiam
Krzysztof
-
www: http://www.biegamwmiescie.pl/
facebook: https://goo.gl/OEr4q4
kerech
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

kerech pisze:Cześć wszystkim,
Mam mały (duży?) problem z pulsometrem (nadajnik H7).Kolejny raz rozładowała mi się bateria (średnio trzyma max 4 miesiące) nie wiem czy tak ma być czy cos nie tak - ale ja nie o tym.
Otóż chciałem zmienić tą baterię i okazało się, że nie mogę odkręcić tej zaślepki od baterii. Jest na open i nie chce wyjść. Co gorsza wymyślili sobie jakieś plastykowe badziewie i całe mi sie już prawie zjechało od prób.

I nie wiem co teraz zrobić? Oddawać do serwisu czy próbwać jeszcze samemu (ale w jaki sposób?) miał ktoś z Was podobny problem?

Wracam do tematu bo muszę pochwalić serwis Polara i sportkonsulting. Napisałem do nich w sprawie tej zaślepki. Obyło się bez żadnych problemów - już w pierwszym mailu zaproponowano mi nieodpłatną wymianę. A właściwie raczej wysyłkę nowej bo nic nie musiałem odsyłać.
Problem więc rozwiązany bardzo szybko i profesjonalnie. Oby następne wymiany baterii poszły już łatwiej ;)
Awatar użytkownika
Klimo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:32
Życiówka w maratonie: 3:22:07

Nieprzeczytany post

właśnie przy okazji aktualizacji A360 dowiedziałem się, że w M400 i V800 również niedługo ma się pojawić opcja mierzenia dystansu i tempa z samych ruchów nadgarstka - przydatne oczywiście szczególnie w czasie treningów w domu, np. na bieżni.

http://updates.polar.com/2016/04/speed- ... olar-a360/
10km: 39:32 (2015)
42,195km: 3:22:07 (2015)
1,9km + 90 km + 21,0975 km: 5:32:12 (2016)
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lepiej by było aby zrobili korektę GPS tempa chwilowego po footpadzie
peryB4
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:45:34

Nieprzeczytany post

Witam, wymieniał ktos z was pasek na inny kolor ?
eni4c
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

tak jak patrze na ten zegarek to nawet jak wymieniaz pasek to zostanie Ci ta obwodka koperty w innym kolorze. raczej to bedzie kiepsko wygladalo.

Wysłane z iPhone .
peryB4
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:45:34

Nieprzeczytany post

Wyminieja razem z obudową i szkiełkiem za 170 zł
eni4c
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ok myslalem ze tylko ten pasek za przegubem.

Wysłane z iPhone .
robertwajda67
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50:08

Nieprzeczytany post

Witam

Nie mogę się zdecydować między V800 a XT920 więc zbieram wszelkie informacje i ogólnie szukam dziury w całym.
Mam pytanie o baterię w pulsometrze H7. Kolega kerech napisał że średnio trzyma 4 miesiące, czy to faktycznie prawda?
W moim starym sztywnym garminie ostatnio wymieniałem baterię 1,5 roku temu i nadal nie widać oznak zużycia :lalala:

Pozdrawiam
eni4c
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ja wymienialem baterie pol roku temu i ostatnio sprawdzalem to bylo 100%. Paska nie odlaczam po treningu.

Wysłane z iPhone .

Edit: a na Twoim miejscu odlozyl bym kilka zlotych wiecej i kupil Fenixa 3.
rolo
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 43:26
Życiówka w maratonie: 3:32:15

Nieprzeczytany post

Mam 920xt i raz go wymieniałem w serwisie właśnie ze wzgledu na baterię. Po wymianie nie mam większych zastrzeżeń do zegarka jednak gdybym mial kupowac teraz to raczej byłby to ambit 3 mimo braku wibracji. W każdym razie z 920xt jestem zadowolony.
krzysi
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka w maratonie: 2:56:56

Nieprzeczytany post

Próbuje stworzyć sobie we Flow trening interwałowy i czepia się, nie chce zapisać w dzienniku nowo utworzonego treningu. Już wiele miesięcy używam V800 i pierwszy raz mam taki problem, we wtorek wszytsko było jeszcze ok. Mógłby ktoś sprawdzić czy też ma taki problem, może sobie stworzyć trening interwałowy składający się z: rozgrzewki, wysiłku i schłodzenia. Pokazuje mi błąd: Sprawdź dane!
ODPOWIEDZ