Nie. Polar jeszcze tego nie ogarnął.smoła pisze:Czy istnieje możliwość ustawienia w widoku danych treningowych średniego tempa trwającej fazy?
Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS
- div
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A metoda "na około" jest taka że lapujemy ręcznie po rozpoczęciu kolejnej fazy a w widoku ustawiamy średnie tempo odcinka (kiedyś zdaje się nie dało się zalapować równo z fazą i trzeba było parę sekund później - pewnie dalej tak jest). Swoją drogą ciekawe, że tego dalej nie ma bo sporo tych różnych temp/prędkości do widoku dodali a to raczej nie jest jakieś wyzwanie programistyczne dla nich - no ale niestety facebuki i inne lajki dalej są priorytetem.ijon pisze:Nie. Polar jeszcze tego nie ogarnął.smoła pisze:Czy istnieje możliwość ustawienia w widoku danych treningowych średniego tempa trwającej fazy?
36:20 1:19:45 2:53:10
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50
Witam, mam pytanie przez przypadek wykasowałem trening w polarv800 mając go podłączonego go przez kabel usb do kompa , czy jest możliwość w zegarku przywrócenie tego treningu ???
- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
Mam pewne wątpliwości co do tendencji tego wpisu. Niby zegarek był pożyczony, ale widzę ciągle na ręce, więc wygląda jednak na sponsorowany tekst, co generalnie nie ma znaczenia, to jest normalne, a zegarek niezły ze wskazanim na dobry, ale lubię jak blogerzy oznaczają wpisy sponsorowane, bo pozwala łatwiej oddzielić ziarno od plew.tomhusky pisze:Zapowiada się ciekawie a to jeszcze nie koniec. W końcu ktoś docenia a nie tylko wynajduje dziury w całym
http://warszawskibiegacz.pl/trzy-funkcj ... olar-v800/
No i dobre ceny V800 w Komputroniku 1280zl
http://allegro.pl/zegarek-sportowy-puls ... 70470.html
-
- Wyga
kerech pisze:Cześć wszystkim,
Mam mały (duży?) problem z pulsometrem (nadajnik H7).Kolejny raz rozładowała mi się bateria (średnio trzyma max 4 miesiące) nie wiem czy tak ma być czy cos nie tak - ale ja nie o tym.
Otóż chciałem zmienić tą baterię i okazało się, że nie mogę odkręcić tej zaślepki od baterii. Jest na open i nie chce wyjść. Co gorsza wymyślili sobie jakieś plastykowe badziewie i całe mi sie już prawie zjechało od prób.
I nie wiem co teraz zrobić? Oddawać do serwisu czy próbwać jeszcze samemu (ale w jaki sposób?) miał ktoś z Was podobny problem?
Wracam do tematu bo muszę pochwalić serwis Polara i sportkonsulting. Napisałem do nich w sprawie tej zaślepki. Obyło się bez żadnych problemów - już w pierwszym mailu zaproponowano mi nieodpłatną wymianę. A właściwie raczej wysyłkę nowej bo nic nie musiałem odsyłać.
Problem więc rozwiązany bardzo szybko i profesjonalnie. Oby następne wymiany baterii poszły już łatwiej
- Klimo
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39:32
- Życiówka w maratonie: 3:22:07
właśnie przy okazji aktualizacji A360 dowiedziałem się, że w M400 i V800 również niedługo ma się pojawić opcja mierzenia dystansu i tempa z samych ruchów nadgarstka - przydatne oczywiście szczególnie w czasie treningów w domu, np. na bieżni.
http://updates.polar.com/2016/04/speed- ... olar-a360/
http://updates.polar.com/2016/04/speed- ... olar-a360/
10km: 39:32 (2015)
42,195km: 3:22:07 (2015)
1,9km + 90 km + 21,0975 km: 5:32:12 (2016)
42,195km: 3:22:07 (2015)
1,9km + 90 km + 21,0975 km: 5:32:12 (2016)
-
- Zaprawiony W Bojach
lepiej by było aby zrobili korektę GPS tempa chwilowego po footpadzie
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50:08
Witam
Nie mogę się zdecydować między V800 a XT920 więc zbieram wszelkie informacje i ogólnie szukam dziury w całym.
Mam pytanie o baterię w pulsometrze H7. Kolega kerech napisał że średnio trzyma 4 miesiące, czy to faktycznie prawda?
W moim starym sztywnym garminie ostatnio wymieniałem baterię 1,5 roku temu i nadal nie widać oznak zużycia
Pozdrawiam
Nie mogę się zdecydować między V800 a XT920 więc zbieram wszelkie informacje i ogólnie szukam dziury w całym.
Mam pytanie o baterię w pulsometrze H7. Kolega kerech napisał że średnio trzyma 4 miesiące, czy to faktycznie prawda?
W moim starym sztywnym garminie ostatnio wymieniałem baterię 1,5 roku temu i nadal nie widać oznak zużycia
Pozdrawiam
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 43:26
- Życiówka w maratonie: 3:32:15
Mam 920xt i raz go wymieniałem w serwisie właśnie ze wzgledu na baterię. Po wymianie nie mam większych zastrzeżeń do zegarka jednak gdybym mial kupowac teraz to raczej byłby to ambit 3 mimo braku wibracji. W każdym razie z 920xt jestem zadowolony.
-
- Dyskutant
- Życiówka w maratonie: 2:56:56
Próbuje stworzyć sobie we Flow trening interwałowy i czepia się, nie chce zapisać w dzienniku nowo utworzonego treningu. Już wiele miesięcy używam V800 i pierwszy raz mam taki problem, we wtorek wszytsko było jeszcze ok. Mógłby ktoś sprawdzić czy też ma taki problem, może sobie stworzyć trening interwałowy składający się z: rozgrzewki, wysiłku i schłodzenia. Pokazuje mi błąd: Sprawdź dane!