A energooszczędność zachowana? W 6.90 schodzi mi teraz 4-5% baterii na dobę.blazko pisze:
EDIT:
update wart zrobienia!
Zmiana w ekranie podsumowania treningu (gdy sie korzysta z treningow programowanych w GC i np robi powtorzenia) jest ZAJEBISTA!!
Garmin Fenix 3/3HR
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
.
- szymcu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:51
To jest normalne. Mnie biegnąc po plaży zdarza się biegać po wodzie (parę metrów od brzegukolunio pisze:A ja dzisiaj biegalem chodnikiem przy ulicy i ślad co jakiś czas wchodzi na ulicę a nawet na drugi przeciwny pas ruchu ..Kurcze jest to niesmaczne...;( będę obserwował dalej...

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:51
- Życiówka w maratonie: 2:51
A co, nie pamiętasz, którędy biegleś? Po co wam taka dokładność?kolunio pisze:A ja dzisiaj biegalem chodnikiem przy ulicy i ślad co jakiś czas wchodzi na ulicę a nawet na drugi przeciwny pas ruchu ..Kurcze jest to niesmaczne...;( będę obserwował dalej...
IM 9:40
1/2IM 4:31
1/4IM 2:05
Ol 02:07:26
Ultra 6h 70km
M 2:48
HM 1:18
1/2IM 4:31
1/4IM 2:05
Ol 02:07:26
Ultra 6h 70km
M 2:48
HM 1:18
- czach
- Dyskutant
- Kontakt:
Matko Boska! Ile wydałeś??? :-P
--
Marcin Trzaska /czach/
Marcin Trzaska /czach/
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Pewnie jakas wersja diamand limited v8 v-power 

- szymcu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:51
Tak to niestety jest. Zegarki z GPS nie są dokładne co co metrakolunio pisze:A po to żeby utwierdzic się w przekonaniu ze dobrze wydałem grosze w postaci 2000 tys zł.

- mow_mi_stefan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 4:09
Bądźmy szczerzy. Fenix 3 pod względem dokładności GPS to padaczka. I nie dlatego, że zazwyczaj przez 80-90% trasy pokazuje poprawne wartości, ale dlatego, że ma takie momenty, że nagle, u mnie prawie podczas każdego biegu, totalnie się gubi (bieganie po wodzie, po budynkach itd.). Niby świat sie nie zawali kiedy nie wiem tak naprawdę jak szybko i ile przebiegłem, ale nerw mi czasem drygaszymcu pisze:Tak to niestety jest. Zegarki z GPS nie są dokładne co co metrakolunio pisze:A po to żeby utwierdzic się w przekonaniu ze dobrze wydałem grosze w postaci 2000 tys zł.

I nie ma to nic wspólnego ze słabościami technologii GPS tylko czipa/anteny w tym konkretnym modelu. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałem, a zegarków przetestowałem już kilka. Fenixa też już wymieniałem w serwisie. Nie pomogło.
Idealnym połączeniem byłby IMHO v800 w kopercie, z ekranem i niektorymi funkcjami Fenixa
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Dla mnie fenix3 z pamięcią i mapami epixa i czipem sirf :-P
Tapatalk
Tapatalk
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- kruczek79
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38:07
- Życiówka w maratonie: 3:09:57
Ciekawe informacje, a już się zaczynałem zastanawiać nad wymianą starego FR610, a tu takie newsy.
- anatom
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44.52
- Kontakt:
ja tam bym sie nie zastanawial ani troche, fenix to juz inny wiek zegarkow.kruczek79 pisze:Ciekawe informacje, a już się zaczynałem zastanawiać nad wymianą starego FR610, a tu takie newsy.
biegam juz rok z f3, w gestym lesie moze i ma jakies zawirowania tempa ale na zawodach zawsze odmierza mi dystans i czas niemal idealnie.
610 to typowy zegarek treningowy. f3 pelny monitoring niemal wszelkie aktywnosci calodobowej

teraz jeszcze jak wyszedl ten f3hr gdzie mozna do monitoringu snu pomierzyc hr to juz w
ogóle odlot

moim zdaniem kupuj f3.
Pozdrawiam
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 00:50:16
My w kilku biegamy po górach. 3 osoby i ja mamy F3 i na 15 km treningu różnica to 200-300 metrów pomiędzy nami wiec wg mnie pikuś. Biegalem wcześniej z suunto2 po tych samych trasach i wskazania bardzo podobne. Jak pobiegniesz ta samą trasa dzień w dzień to wynik będzie bardzo zbliżony wiec zegarek mierzy ok a ze trasa będzie trochę źle narysowana to szczegół
- anatom
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44.52
- Kontakt:
jestem juz po 10 biegach po wymianie baterii w pasku i juz nic mi nie skacze pomiar tetna. Wszystko wrocilo do normyRob pisze:Zauważyłem u siebie podobny objaw. Kiedy zaglądam do GC, w niektórych treningach widzę, że na początku podczas roztruchtania puls skacze do 180. Z samopoczucia nigdy to to nie wynika. Po kilku minutach spada do normalnej wartości. Daj proszę znać, czy wymiana baterii rozwiązała problem. Tak czy inaczej spróbuję pasek dokładnie wyprać.anatom pisze: Jak wymiana baterii nie pomoże, to jest znany problem. Nawet chyba tutaj już o tym było. Trzeba namoczyć(albo uprać) pasek. Sam pasek! U mnie bywa że przez dobre 5-10min jest 170 zamiast 130.
tylko jest to o tyle dziwne, ze ja po kazdym treningi płuczę pasek pod woda biezaca i myje delikatnie mydlem.
wczoraj wymienilem baterie i dzis zobaczymy jak bedzie na biegu. dam znac po.
Pozdrawiam

pozdrawiam
-
- Dyskutant
witam,
w temacie F3 HR - wczoraj oszalał, na maratonie dołożył 1.5km
w trakcie biegu musiałem wyłączyć autolap bo pokazywał absurdy typy szybsze tempo o 1 min/km.
w serwisie kazali przywrócić ustawienia fabryczne i zweryfikować czy dalej jest problem ale niby czemu miałoby to pomóc?
macie jakieś doświadczenia z podobnym przypadkiem? jak patrzę na rejestr trasy to wygląda makabrycznie. Włączona opcja rejestru co 1 sek, wyłączony glonnas
pozdrawiam
w temacie F3 HR - wczoraj oszalał, na maratonie dołożył 1.5km
w trakcie biegu musiałem wyłączyć autolap bo pokazywał absurdy typy szybsze tempo o 1 min/km.
w serwisie kazali przywrócić ustawienia fabryczne i zweryfikować czy dalej jest problem ale niby czemu miałoby to pomóc?
macie jakieś doświadczenia z podobnym przypadkiem? jak patrzę na rejestr trasy to wygląda makabrycznie. Włączona opcja rejestru co 1 sek, wyłączony glonnas
pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.