Garmin Fenix 3/3HR

Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

blazko pisze:
EDIT:
update wart zrobienia!
Zmiana w ekranie podsumowania treningu (gdy sie korzysta z treningow programowanych w GC i np robi powtorzenia) jest ZAJEBISTA!!
A energooszczędność zachowana? W 6.90 schodzi mi teraz 4-5% baterii na dobę.
.
PKO
kolunio
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A ja dzisiaj biegalem chodnikiem przy ulicy i ślad co jakiś czas wchodzi na ulicę a nawet na drugi przeciwny pas ruchu ..Kurcze jest to niesmaczne...;( będę obserwował dalej...
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

kolunio pisze:A ja dzisiaj biegalem chodnikiem przy ulicy i ślad co jakiś czas wchodzi na ulicę a nawet na drugi przeciwny pas ruchu ..Kurcze jest to niesmaczne...;( będę obserwował dalej...
To jest normalne. Mnie biegnąc po plaży zdarza się biegać po wodzie (parę metrów od brzegu :hahaha: )
squarePants
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:51
Życiówka w maratonie: 2:51

Nieprzeczytany post

kolunio pisze:A ja dzisiaj biegalem chodnikiem przy ulicy i ślad co jakiś czas wchodzi na ulicę a nawet na drugi przeciwny pas ruchu ..Kurcze jest to niesmaczne...;( będę obserwował dalej...
A co, nie pamiętasz, którędy biegleś? Po co wam taka dokładność?
IM 9:40
1/2IM 4:31
1/4IM 2:05
Ol 02:07:26
Ultra 6h 70km
M 2:48
HM 1:18
kolunio
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A po to żeby utwierdzic się w przekonaniu ze dobrze wydałem grosze w postaci 2000 tys zł.
Awatar użytkownika
czach
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Matko Boska! Ile wydałeś??? :-P
--
Marcin Trzaska /czach/
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pewnie jakas wersja diamand limited v8 v-power :bum:
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

kolunio pisze:A po to żeby utwierdzic się w przekonaniu ze dobrze wydałem grosze w postaci 2000 tys zł.
Tak to niestety jest. Zegarki z GPS nie są dokładne co co metra :nienie:
Awatar użytkownika
mow_mi_stefan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:09

Nieprzeczytany post

szymcu pisze:
kolunio pisze:A po to żeby utwierdzic się w przekonaniu ze dobrze wydałem grosze w postaci 2000 tys zł.
Tak to niestety jest. Zegarki z GPS nie są dokładne co co metra :nienie:
Bądźmy szczerzy. Fenix 3 pod względem dokładności GPS to padaczka. I nie dlatego, że zazwyczaj przez 80-90% trasy pokazuje poprawne wartości, ale dlatego, że ma takie momenty, że nagle, u mnie prawie podczas każdego biegu, totalnie się gubi (bieganie po wodzie, po budynkach itd.). Niby świat sie nie zawali kiedy nie wiem tak naprawdę jak szybko i ile przebiegłem, ale nerw mi czasem dryga :wrrwrr:
I nie ma to nic wspólnego ze słabościami technologii GPS tylko czipa/anteny w tym konkretnym modelu. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałem, a zegarków przetestowałem już kilka. Fenixa też już wymieniałem w serwisie. Nie pomogło.
Idealnym połączeniem byłby IMHO v800 w kopercie, z ekranem i niektorymi funkcjami Fenixa
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Dla mnie fenix3 z pamięcią i mapami epixa i czipem sirf :-P

Tapatalk
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
kruczek79
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:07
Życiówka w maratonie: 3:09:57

Nieprzeczytany post

Ciekawe informacje, a już się zaczynałem zastanawiać nad wymianą starego FR610, a tu takie newsy.
Awatar użytkownika
anatom
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44.52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kruczek79 pisze:Ciekawe informacje, a już się zaczynałem zastanawiać nad wymianą starego FR610, a tu takie newsy.
ja tam bym sie nie zastanawial ani troche, fenix to juz inny wiek zegarkow.
biegam juz rok z f3, w gestym lesie moze i ma jakies zawirowania tempa ale na zawodach zawsze odmierza mi dystans i czas niemal idealnie.
610 to typowy zegarek treningowy. f3 pelny monitoring niemal wszelkie aktywnosci calodobowej :)
teraz jeszcze jak wyszedl ten f3hr gdzie mozna do monitoringu snu pomierzyc hr to juz w
ogóle odlot :)
moim zdaniem kupuj f3.
Pozdrawiam
masz oczko wodne? Jeśli tak to dołącz do nas :) :)
https://www.facebook.com/groups/oczkomaniacy
Pasikonik454
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:50:16

Nieprzeczytany post

My w kilku biegamy po górach. 3 osoby i ja mamy F3 i na 15 km treningu różnica to 200-300 metrów pomiędzy nami wiec wg mnie pikuś. Biegalem wcześniej z suunto2 po tych samych trasach i wskazania bardzo podobne. Jak pobiegniesz ta samą trasa dzień w dzień to wynik będzie bardzo zbliżony wiec zegarek mierzy ok a ze trasa będzie trochę źle narysowana to szczegół
Awatar użytkownika
anatom
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44.52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rob pisze:
anatom pisze: Jak wymiana baterii nie pomoże, to jest znany problem. Nawet chyba tutaj już o tym było. Trzeba namoczyć(albo uprać) pasek. Sam pasek! U mnie bywa że przez dobre 5-10min jest 170 zamiast 130.

tylko jest to o tyle dziwne, ze ja po kazdym treningi płuczę pasek pod woda biezaca i myje delikatnie mydlem.
wczoraj wymienilem baterie i dzis zobaczymy jak bedzie na biegu. dam znac po.
Pozdrawiam
Zauważyłem u siebie podobny objaw. Kiedy zaglądam do GC, w niektórych treningach widzę, że na początku podczas roztruchtania puls skacze do 180. Z samopoczucia nigdy to to nie wynika. Po kilku minutach spada do normalnej wartości. Daj proszę znać, czy wymiana baterii rozwiązała problem. Tak czy inaczej spróbuję pasek dokładnie wyprać.
jestem juz po 10 biegach po wymianie baterii w pasku i juz nic mi nie skacze pomiar tetna. Wszystko wrocilo do normy :)
pozdrawiam
masz oczko wodne? Jeśli tak to dołącz do nas :) :)
https://www.facebook.com/groups/oczkomaniacy
bullmyrcha
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

witam,

w temacie F3 HR - wczoraj oszalał, na maratonie dołożył 1.5km
w trakcie biegu musiałem wyłączyć autolap bo pokazywał absurdy typy szybsze tempo o 1 min/km.
w serwisie kazali przywrócić ustawienia fabryczne i zweryfikować czy dalej jest problem ale niby czemu miałoby to pomóc?
macie jakieś doświadczenia z podobnym przypadkiem? jak patrzę na rejestr trasy to wygląda makabrycznie. Włączona opcja rejestru co 1 sek, wyłączony glonnas

pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ