Komentarz do artykułu Maratońska walka o Rio

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Szkilet
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja to w sumie się nie dziwię że nikt nie zdobył minimum. Emil i Błażej i Pewnie Arek Gardzielewski i Jakub Nowak stosują starą polską szkołę treningową która polega na zaszyciu się w obozach i łupaniu niepotrzebnych kilometrów i nawalaniu bezsensownych interwałów. Nie wiem czy wiecie ale Heniek Szost już przestał trenować u Króla i wrócił do Szwecowa :D, więc uciekł od polskiej myśli szkoleniowej polegającej na nawalaniu w jednym tygodniu siły, ciągłego czterysetek i Bóg wie czego. Takim treningiem ustabilizować swój poziom na 2;11 ciężko jest. Co do Giżyńskiego to myślę że obciąża się za bardzo psychicznie, jeżdząc ciągle na obozy i nastawianie się na jeden jedyny start. Na jego miejscu poszedł bym drogą Kawauchiego i nie chodzi o to żeby pójść do pracy i po ośmiu godzinach robić trening, ale zrezygnować z obozów, więcej startować, poświęcić więcej czasu rodzinie. Jo Pavey jak urodziła dziecko i przestała jeździć na obozy to zdobyła złoty medal na 10 000m w Zurichu :) po prostu odciążyć się psychicznie, bo co roku obiera tą samą drogę i wychodzi zawsze tak jak w Roterdamie
New Balance but biegowy
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:59:50

Nieprzeczytany post

Moze to kwestia mojego dzisiejszego nastroju, ale mam wrazenie, ze "ta gwardia", juz niczego nie osiagnie.
Bynajmniej nie mam na mysli tylko kwalifikacji do Rio, ale pisze w szerszym kontekst. Mnie to troche przypomina "okopanie" sie na z gory upatrzonych do pewnego stopnia wygodnych pozycjach.
Obym sie mylil, bo jakos nie widac dobrych zmiennikow na horyzoncie.
qamil
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:07

Nieprzeczytany post

Widzę, że każdy po kolei zna przyczynę niepowodzeń naszych maratończyków :) Jeden niepotrzebnie jeździ na obozy, drugi za dużo kilometrów, trzeci niepotrzebnie zmienił trenera.Nie znam przyczyn niepowodzeń ale bardzo niepokojące jest to jak często nasi zawodnicy nie kończą maratonów.
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

z facebooka Emila
Wczorajszy maraton w Wiedniu skończyłem na 16km. Nie chcę się tłumaczyć dlaczego, zresztą powodów było kilka. Nie poddałem się bez walki bo zacząłem cierpieć już przed 10km co nie jest normalne na maratonie, a słaby wynik mnie nie interesował. Dzięki za wsparcie i przykro mi, że niektórych zawiodłem, chociaż najbardziej pewnie siebie. Trenuję dalej, rok dopiero się zaczyna. Trzymajcie się
Krzysiek
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przyznam, że moje moce umysłowe wysiadają. to najpierw Emil prosi mnie o wsparcie, bo postawił wszystko na jedną kartę i walczy o swoje największe marzenia - start w Rio, a kiedy w decydującym momencie się nie uda, pisze, że "rok się dopiero zaczyna"? wow.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Przecież to może tylko oznaczać, że słabo się czuł w Wiedniu i postanowił odpuścić, żeby pobiec np w Orlenie.
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Wyglada ze M w Rio to bedzie bieg
przetrwanie ! W probie olimpijskiego
przedbiegu zwyciesca osiagnal czas
2:30 kilku probantow zeszlo Start byl
O 18:30!
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pytanie czy warto walczyc o olimpiade kiedy na jesieni znowu bedzie mozna zamieszac nieco w maratonach komercyjnych?
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

Widać z tego że w dzisiejszych czasach być białym maratończykiem to mniej więcej jak być czarnym członkiem Ku Klux Klanu. To może być ciekawa przygoda, no tylko cholernie trudno się wybić ;)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Przecież to może tylko oznaczać, że słabo się czuł w Wiedniu i postanowił odpuścić, żeby pobiec np w Orlenie.
Cytuję samego siebie :)
Ale rozmawiałem przed chwilą z Emilem i widzę, że jest po prostu pod dużą presją, ten film też na pewno ja zwiększył.
Wszyscy oczekują od niego jakiejś deklaracji, co dalej.
No więc nie wiadomo czy wystartuje w Orlenie i on też nie chce na razie o tym mówić.
sumik
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

meldonium zostało wpisane na listę.
sumik
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

barcel pisze:Nie wiem, w jakiej formie dostali zapewnienie, czy słownej, czy pisemnej. Fajnie, że akceptuje :-) Powinni jednak zatrudnić jaką osobę, która będzie formułować te regulaminy jednoznacznie, bo jak widać na przestrzeni lat, to im nie wychodzi, albo robią to w sposób umyślny :-p

Podobną sytuację mają Henryk Szost i Katarzyna Kowalska. Kasia niby potwierdziła się w półmaratonie, ale biegła w maratonie. I jak to interpretować?? bo zapis mówi: "jeśli nie biegnie maratonu w 2016"
Tak to trzeba interpretować, że Ci co nie ukończyli maratonu lub zajęli dalsze miejsca nie łapią się na testy antydopingowe w danych zawodach.
Awatar użytkownika
krzychooo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no to co zrobił/robi Artur Kozłowski po 35km Orlenu to masakra jakaś :szok: oby dobiegł to tempo
5k.....19:16- IV 2015
10k.....39:40 - IX 2018
21,1k.....1:29:31 - IX 2018
42,2k.....3:17:19 - X 2019
VO2max

Nieprzeczytany post

krzychooo pisze:no to co zrobił/robi Artur Kozłowski po 35km Orlenu to masakra jakaś :szok: oby dobiegł to tempo
bo chłopak myśli a Szost ciągnął pod wiatr "Kenijczyków" i dupa.
ODPOWIEDZ