Forum tu nie pomoże, pomoże lekarz-ortopeda albo dobry fizjoterapeuta. Jeśli staw jest niestabilny, to przypuszczalnie ucierpiały więzadła - nie rozchodzisz tego.piotr27 pisze:myślałem,że o problemie szybko zapomnę.
Noga jest jakoś mało stabilna.
Co kilka dni na prostej drodze sama mi się wykręca na szczęście lekko ale po takim czymś znów wieczorem kostka jest napuchnięta ale delikatnie.
Chyba założę jakąś opaskę usztwniającą jak będe w pracy i w domu częste smarowanie altacetem?
Chciałem się zapisać na trening kick boksingu ale chyba jezcze trochę przeczekam.
Do tego troszkę bym sobie pobiegał na 5 km ale ostatnio mam obawy jak mi się noga sama przekręca co kilka dni.
Obojętny lekarz przy skręceniu stawu skokowego
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:46
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Kostka jest nadal lekko opuchnięta i czuję cały czas lekkie rwanie przy ruszaniu stopą.
Pójdę prywatnie do ortopedy. Zrobić usg stawu skokowego przed wizytą? nie chcę nie potrzebnie chodzić do niego kilka razy.
Pójdę prywatnie do ortopedy. Zrobić usg stawu skokowego przed wizytą? nie chcę nie potrzebnie chodzić do niego kilka razy.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
To sie naprawde BARDZO dlugo leczy - a Ty po kilku tygodniach chcesz byc zupelnie zdrowy...piotr27 pisze:Kostka jest nadal lekko opuchnięta i czuję cały czas lekkie rwanie przy ruszaniu stopą.
Oczywiscie to Twoja decyzja, ale po takim okresie od urazu, to ja juz nie chodzilbym do ortopedy. Na tym etapie, medyk Ci juz tego specjalnie nie przyspieszy - organizm sam musi zregenerowac uszkodzone struktury / tkanki.
Przed kilku laty mialem skrecona kostke - wyraznie i zauwazalnie bolalo mnie kilka tygodni, opuchlizna etc. Pierwsze powolne truchtanie zaczalem po 3 miesiacach, wciaz majac wrazenie niesymetrycznej sprawnosci. Wszelkie "dziwne odczucia" calkowicie zniknely mi dopiero po ponad pol roku.