Obojętny lekarz przy skręceniu stawu skokowego

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

piotr27 pisze:myślałem,że o problemie szybko zapomnę.
Noga jest jakoś mało stabilna.
Co kilka dni na prostej drodze sama mi się wykręca na szczęście lekko ale po takim czymś znów wieczorem kostka jest napuchnięta ale delikatnie.

Chyba założę jakąś opaskę usztwniającą jak będe w pracy i w domu częste smarowanie altacetem?
Chciałem się zapisać na trening kick boksingu ale chyba jezcze trochę przeczekam.
Do tego troszkę bym sobie pobiegał na 5 km ale ostatnio mam obawy jak mi się noga sama przekręca co kilka dni.
Forum tu nie pomoże, pomoże lekarz-ortopeda albo dobry fizjoterapeuta. Jeśli staw jest niestabilny, to przypuszczalnie ucierpiały więzadła - nie rozchodzisz tego.
PKO
piotr27
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Kostka jest nadal lekko opuchnięta i czuję cały czas lekkie rwanie przy ruszaniu stopą.
Pójdę prywatnie do ortopedy. Zrobić usg stawu skokowego przed wizytą? nie chcę nie potrzebnie chodzić do niego kilka razy.
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

piotr27 pisze:Kostka jest nadal lekko opuchnięta i czuję cały czas lekkie rwanie przy ruszaniu stopą.
To sie naprawde BARDZO dlugo leczy - a Ty po kilku tygodniach chcesz byc zupelnie zdrowy...
Oczywiscie to Twoja decyzja, ale po takim okresie od urazu, to ja juz nie chodzilbym do ortopedy. Na tym etapie, medyk Ci juz tego specjalnie nie przyspieszy - organizm sam musi zregenerowac uszkodzone struktury / tkanki.

Przed kilku laty mialem skrecona kostke - wyraznie i zauwazalnie bolalo mnie kilka tygodni, opuchlizna etc. Pierwsze powolne truchtanie zaczalem po 3 miesiacach, wciaz majac wrazenie niesymetrycznej sprawnosci. Wszelkie "dziwne odczucia" calkowicie zniknely mi dopiero po ponad pol roku.
piotr27
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dzięki :) czy polecacie jakieś maści, żele? bo altacet już mi się skończył a chciałbym coś nowego lepszego o ile jest?
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czymkolwiek smarowanie po takim czasie jest głupotą. Przez tydzień/dwa od zdarzenia można smarować altacetem, ale później po co?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ