Banan85 pisze:Po wczorajszej szybkiej dyszce w planie dziś spokojna piętnastka
Moderator: infernal
Banan85 pisze:Po wczorajszej szybkiej dyszce w planie dziś spokojna piętnastka
1. Interwały: mogą być 1000 m na 3' przerwie w truchcie? (bieżnia czy normalna trasa?). Jakie tempo? (Życiówka na 10 km 47:10 w a połówce 1:44, ale teraz jest dużo wolniej i o 10 kg więcej)sosik pisze:To mój autorski plan. W tamtym roku się sprawdził ( no prawie, bo zapalenie płuc przeszkodziło )
5 treningów:
- poniedziałek interwały
- wtorek spokojny BS tak do 70% HRMax
- środa 10 km ciągłego
- piątek = powtórka z wtorku
- sobota to szybki long czyli dużo km w TM lub deko szybciej
Po 3 tygodniach robię tydzień luźniejszy.
1. Ja robię tysiączki na 3 minutach przerwy, albo 1200 na 3'20". Tempo na początek możesz T5, albo zrobić Coopera i potem tempo z testu + 5-10"/kmroberturbanski pisze: 1. Interwały: mogą być 1000 m na 3' przerwie w truchcie? (bieżnia czy normalna trasa?). Jakie tempo? (Życiówka na 10 km 47:10 w a połówce 1:44, ale teraz jest dużo wolniej i o 10 kg więcej)
2. BS-y to Twoje tradycyjne "spokojne" dyszki?
3. Ciągły w jakim tempie? (wiem że to trudne pytanie) i czy poprzedzać rozgrzewką?
4. Long np. 5 km BS (u mnie to do 137 ud./min) + 12 km TM (chciałbym 5:25, bo marzenie jest poniżej 3:50 w maratonie) i czy coś jeszcze na schłodzenie?
5. Jak wpleść w to core i ćwiczenia siłowe na nogi? W jakie dni? Te BS-owe?
Przepraszam za kłopot, ale od kogo się uczyć jak nie od lepszych od siebie. Z góry serdecznie dziękuję.
Dziękuję - też na to liczę.nestork pisze:Ładnie weszło. Życzę, żeby zaprocentowało na zawodach
Robert, uczciwie ostrzegam, że to jest ciężki plan mimo, że tylko 5 treningów. Więc najpierw dobrą bazę przez te 3 tygodnie zrób i pamiętaj o rozciąganiu. Ja po beesach i ćwiczeniach siłowych robię co najmniej 20 minut.roberturbanski pisze:Dzięki wielkie! Spróbuję od 4 kwietnia tak pociągnąć, bo może skuszę się na PMW