Garmin Fenix 3/3HR

Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

czach pisze:Zaktualizowałem i od razu dodałem sobie Wi-Fi jako hot-key. Lock device też jest. Settings->System->Hot Keys->…
A sprawdzałeś, czy w zegarku masz 6.90? (tak dla pewności)
Zaktualizowałem ale nie do 6.90...
DZ za podpowiedź :)
PKO
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Hmmm... a mi po aktualizacji przestalo wykrywac hrm-run. Wczoraj rano bylo wszystko ok, a dzis rano zero kontaktu z paskiem. Kupie jeszcze baterie i sprawdze, czy zacznie dzialac, ale jak do tej pory odczyty byly ok, nic nie wskazywalo na wyladowujaca sie baterie...

Tak przy okazji... Jak macie wlaczony BT na zegarku i w telefonie i dajmy na to nie wylaczajac BT na obu urzadzeniach idziecie na trening (czyli zegarek z telefonem dluzej sie nie konyaktuja) to czy po powrocie do domu zegarek laczy sie z telefonem samoczynnie i bezproblemowo czy moze musicie zrobic jakies czary mary zeby polaczenie zadzialalo?

Ja musze poczarowac czyli wylaczyc BT na telefonie i zegarku, a pozniej jednoczesnie wlaczyc. Nie zawsze to pomaga i wtedy musze uruchomic ponownie zegarek. Mam tak samo na 3 telefonach wiec problem raczej po stronie gremlina.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Ja przy kombo epix i z3c rzadko mam ten problem. Druga znana mi osoba combo fenix3 i z3 ma taki problem 3 na 5 razy. Tylko ja na noc czesto wylaczam bt
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czyli wychodzi na to, ze ten typ tak ma :/
Rafi50
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jest już software version 6.91 Beta ze zmianą, która może Cię zainteresować:
Improved Bluetooth to phone connection reliability. (Requires BLE/ANT FW 3.34).

https://www8.garmin.com/support/downloa ... p?id=9504#
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Tak przy okazji... Jak macie wlaczony BT na zegarku i w telefonie i dajmy na to nie wylaczajac BT na obu urzadzeniach idziecie na trening (czyli zegarek z telefonem dluzej sie nie konyaktuja) to czy po powrocie do domu zegarek laczy sie z telefonem samoczynnie i bezproblemowo czy moze musicie zrobic jakies czary mary zeby polaczenie zadzialalo?
U mnie w połączeniu z iphonem działa bez zarzutu i jak po powrocie włączam garmin connect, to cały zapis już jest na swoim miejscu.
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Hmmm... a mi po aktualizacji przestalo wykrywac hrm-run. Wczoraj rano bylo wszystko ok, a dzis rano zero kontaktu z paskiem. Kupie jeszcze baterie i sprawdze, czy zacznie dzialac, ale jak do tej pory odczyty byly ok, nic nie wskazywalo na wyladowujaca sie baterie...

Tak przy okazji... Jak macie wlaczony BT na zegarku i w telefonie i dajmy na to nie wylaczajac BT na obu urzadzeniach idziecie na trening (czyli zegarek z telefonem dluzej sie nie konyaktuja) to czy po powrocie do domu zegarek laczy sie z telefonem samoczynnie i bezproblemowo czy moze musicie zrobic jakies czary mary zeby polaczenie zadzialalo?

Ja musze poczarowac czyli wylaczyc BT na telefonie i zegarku, a pozniej jednoczesnie wlaczyc. Nie zawsze to pomaga i wtedy musze uruchomic ponownie zegarek. Mam tak samo na 3 telefonach wiec problem raczej po stronie gremlina.
Jak bateria pada to masz komunikaty na zegarku. Biegałem tak ok 2 tygodni i za każdym razem gdy się parował to walił komunikatem. Raczej to nie wina baterii a tak jak napisał wyżej Rafi50

szymcu pisze:Zaktualizowałem ale nie do 6.90...
To samo miałem, ściągnęło coś po wifi ale nie było to 6.90. Poszło dopiero po kablu.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kuczi pisze:Jak bateria pada to masz komunikaty na zegarku. Biegałem tak ok 2 tygodni i za każdym razem gdy się parował to walił komunikatem. Raczej to nie wina baterii a tak jak napisał wyżej Rafi50
Footpoda tez nie wykrywa. Bateria jest zalozona nowa :( Gwarancja czy bawic sie we wgrywanie bety?
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

wgraj to Requires BLE/ANT FW 3.34
jak cos mogę podesłać sam plik

To update BLE/ANT software, place the gup1909.bin file in the \Garmin\RemoteSW folder of your device's internal storage drive
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gdzie to moge pobrac?

Wrzucam to do katalogu w zegarku i samo sie aktualizuje?
paaulo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pobierz betę 6.91, tam znajdziesz wspomniany wyżej plik. Wrzuć go do RemoteSW.
Samo się aktualizuje po odłączeniu zegarka.
Crazyfly
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Hmmm... a mi po aktualizacji przestalo wykrywac hrm-run. Wczoraj rano bylo wszystko ok, a dzis rano zero kontaktu z paskiem. Kupie jeszcze baterie i sprawdze, czy zacznie dzialac, ale jak do tej pory odczyty byly ok, nic nie wskazywalo na wyladowujaca sie baterie...

Samsung i 6.9 ale z poprzednimi wersjami tez nie bylo problemu, tzn jak wylaczam BT na telefonie to moge po tygodniu wlaczyc i urzadzenia sie paruja bez problemu. Podobnie jest z wifi, wiec chyba jakis dziwny jestem
Pzdr
andrzej/gdy

1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

paaulo pisze:Pobierz betę 6.91, tam znajdziesz wspomniany wyżej plik. Wrzuć go do RemoteSW.
Samo się aktualizuje po odłączeniu zegarka.
Dzjeki Panowie, zegar wykryl pasek i wszystko ladnie dziala :)
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Muszę powiedzieć, że rzeczywiście 4.90 świetnie zarządza energią. Przy moich ustawieniach (wszystko włączone, BT on) jest to ok 5% dziennie, może nawet nieco mniej -- mam nadzieję, że uda się utrzymać ten wynik także w przyszłych aktualizacjach.

Dla starszych FW miewałem już. ok 6-7%, jednak ostatnio poszło to w kierunku 9-10%.
.
heikki
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Od 2 dni jestem posiadaczem Fenixa 3. Przesiadłem się z Suunto Ambit 2.

Z racji uprawianych dyscyplin (triathlon oraz okazjonalne biegi górskie) mam trochę tych sportów do wyboru, a co za tym idzie w różnych dyscyplinach potrzebuje mieć różne ekrany z danymi.
Gdzie w serwisie Garmina czy w aplikacji na komputerze mogę sobie poustawiać ile chce mieć ekranów aktywności przy bieganiu ile przy rowerze i co ma być na nich pokazywane? Nie mogę tego rozgryźć. Jedynie widziałem taką opcje z poziomu zegarka. W Suunto takie rzeczy można było ustawić w serwisie internetowym (ekrany, czulość GPS lub jego brak w zależności od sportu, sensory wykorzystywane przy danych sporcie) i potem wystarczyło zsynchronizować zegarek. Niestety serwisu Garmin Connect nie znam jeszcze tak dobrze więc będę wdzięczny za wskazanie właściwej drogi.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ