TomTom GPS Runner

Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Duncan pisze:No to mnie zmartwiliście bo już miałem brać TomToma a teraz szukanie od nowa, został już chyba tylko Polar V800
A czemu nie Garmin, skoro już miałeś 305?
PKO
Duncan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bo potrzebuje zegarka multisportowego do triathlonu, 910 słabo łapie sygnał a 920 jest dużo za drogie. Reszta to już zegarki typowo biegowe, zostaje polar v800 i właśnie ten TomTom.
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tomtom nie jest zegarkiem stricte triathlonowym. Ma różne sporty ale nie jest przystosowany do szybkiego przełączania między nimi. Dodatkowo czas pracy na baterii jest stosunkowo krótki, na pełnego IM nie wystarczy ;) (pomijając całą resztę wad).
Celował bym jednak w coś innego. Na podobnej półce cenowej masz Polara v800, Fenixa 2, 910XT i chyba Sunto 2 (wszystkie do triathlonu będą lepsze niż tomtom).
kburys27
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Tomtom wypuścił nowe oprogramowanie ver.1.8.46 do serii zegarków ale z opisu zmian wiele nie naprawili
Awatar użytkownika
sebool
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Myślicie, że w cenie 389 zł warto zainteresować się zegarkiem r TomTom Runner ??

Chciałbym zegarek do zwykłej rejestracji dystansu i czasu oraz pokazywania średniego tempa. Niestety bieganie z telefonem to mordęga :trup:
Dodatkowo zegarka używałbym także w czasie jazdy na rowerze, a widzę, że ma taką dedykowaną opcję w menu :)

edit: Czy opcja Cycling pojawia się tylko w modelu Multisport ?
10 km - 52:51(2012) -> 50:22(2013) -> 50:47 (2014) -> 48:08 (2015)
kburys27
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Runner tylko bieg multi-sport ma opcje rower . W wersji 2 nie ma już podziału wszystkie zegarki mają to samo
kburys27
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

kburys27 pisze:Runner tylko bieg multi-sport ma opcje rower . W wersji 2 tego zegarka nie ma już podziału wszystkie mają to samo
Klimer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzisiaj TomTom Runner - re-certyfikowany można kupić za 250 zł tutaj: http://www.ibood.com/pl/pl/product-spec ... owany.html

myślicie że to dobra opcja? Mam Magellana Switch i nie do końca jestem zadowolony z jakości sygnału GPS. Za tą cenę nowy zegarek to coś fajnego. Pytanie tylko, czy będzie to, jeżeli chodzi o ślad, coś lepszego?

czy po takim czasie od wypuszczenia tego zegarka warto jeszcze w niego inwestować?
DMN2015
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Też się zastanawiam nad zakupem TT R po tej ciekawej cenie. Ten zegarek dla amatora bez wielkich wymagań powinien się sprawdzić?
sew300
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jeśli nie masz wygórowanych wymagań co do projektowania treningów z poziomu PC to tak. Ma wszystkie podstawowe funkcje potrzebne początkującemu ale i bardziej zaawansowanym też. Sam się na niego zdecydowałem ze względu na cenę. Po kilkunastu treningach nie mam żadnych uwag. Prosta obsługa, cena i dobry gps to podstawowe zalety.
Dancik
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Czy jeśli do TT Runner GPS (bez miernika tętna w nadgarstku) dokupię opaskę na klatkę piersiową to będę mógł normalnie odczytywać wartości tętna?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Chyba tak, tu jest opis dotyczący zegarka runner 2 lub spark.
http://pl.support.tomtom.com/app/answer ... a_id/21483
kburys27
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

tak nawet działa ten pasek z biedronki
hubi9
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44m:50s

Nieprzeczytany post

Witam!
Przymierzam się do zakupu Tomtoma Runner ? Nowy, przecena za 300 zł. Funkcje które posiada mi wystarczą, ale chciałbym się dowiedzieć jak sprawuje się funkcja interwały, bo są dla mnie ważne. Jeszcze pytanie, czy są jakieś problemy z pomiarem długości trasy ? ogólnie z pomiarami. Polecilibyście go ? Będzie to mój pierwszy zegarek, na co dzień biegam z telefonem(Endomondo), więc nastała potrzeba zrobić krok do przodu. A Endomondo bywa czasem bardzo denerwujące.
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzisiaj na http://www.ibood.com/pl/pl/product-spec ... ardio.html jest za 470zł "Zegarek sportowy TomTom Runner Cardio GPS – recertyfikowany".
Ogólnie nie polecam, ale za tą cenę może ktoś się skusi ;).
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ