A czemu nie Garmin, skoro już miałeś 305?Duncan pisze:No to mnie zmartwiliście bo już miałem brać TomToma a teraz szukanie od nowa, został już chyba tylko Polar V800
TomTom GPS Runner
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:03
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Bo potrzebuje zegarka multisportowego do triathlonu, 910 słabo łapie sygnał a 920 jest dużo za drogie. Reszta to już zegarki typowo biegowe, zostaje polar v800 i właśnie ten TomTom.
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
Tomtom nie jest zegarkiem stricte triathlonowym. Ma różne sporty ale nie jest przystosowany do szybkiego przełączania między nimi. Dodatkowo czas pracy na baterii jest stosunkowo krótki, na pełnego IM nie wystarczy
(pomijając całą resztę wad).
Celował bym jednak w coś innego. Na podobnej półce cenowej masz Polara v800, Fenixa 2, 910XT i chyba Sunto 2 (wszystkie do triathlonu będą lepsze niż tomtom).

Celował bym jednak w coś innego. Na podobnej półce cenowej masz Polara v800, Fenixa 2, 910XT i chyba Sunto 2 (wszystkie do triathlonu będą lepsze niż tomtom).
- sebool
- Dyskutant
Myślicie, że w cenie 389 zł warto zainteresować się zegarkiem r TomTom Runner ??
Chciałbym zegarek do zwykłej rejestracji dystansu i czasu oraz pokazywania średniego tempa. Niestety bieganie z telefonem to mordęga
Dodatkowo zegarka używałbym także w czasie jazdy na rowerze, a widzę, że ma taką dedykowaną opcję w menu
edit: Czy opcja Cycling pojawia się tylko w modelu Multisport ?
Chciałbym zegarek do zwykłej rejestracji dystansu i czasu oraz pokazywania średniego tempa. Niestety bieganie z telefonem to mordęga

Dodatkowo zegarka używałbym także w czasie jazdy na rowerze, a widzę, że ma taką dedykowaną opcję w menu

edit: Czy opcja Cycling pojawia się tylko w modelu Multisport ?
10 km - 52:51(2012) -> 50:22(2013) -> 50:47 (2014) -> 48:08 (2015)
-
- Wyga
Dzisiaj TomTom Runner - re-certyfikowany można kupić za 250 zł tutaj: http://www.ibood.com/pl/pl/product-spec ... owany.html
myślicie że to dobra opcja? Mam Magellana Switch i nie do końca jestem zadowolony z jakości sygnału GPS. Za tą cenę nowy zegarek to coś fajnego. Pytanie tylko, czy będzie to, jeżeli chodzi o ślad, coś lepszego?
czy po takim czasie od wypuszczenia tego zegarka warto jeszcze w niego inwestować?
myślicie że to dobra opcja? Mam Magellana Switch i nie do końca jestem zadowolony z jakości sygnału GPS. Za tą cenę nowy zegarek to coś fajnego. Pytanie tylko, czy będzie to, jeżeli chodzi o ślad, coś lepszego?
czy po takim czasie od wypuszczenia tego zegarka warto jeszcze w niego inwestować?
-
- Wyga
Jeśli nie masz wygórowanych wymagań co do projektowania treningów z poziomu PC to tak. Ma wszystkie podstawowe funkcje potrzebne początkującemu ale i bardziej zaawansowanym też. Sam się na niego zdecydowałem ze względu na cenę. Po kilkunastu treningach nie mam żadnych uwag. Prosta obsługa, cena i dobry gps to podstawowe zalety.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Chyba tak, tu jest opis dotyczący zegarka runner 2 lub spark.
http://pl.support.tomtom.com/app/answer ... a_id/21483
http://pl.support.tomtom.com/app/answer ... a_id/21483
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 44m:50s
Witam!
Przymierzam się do zakupu Tomtoma Runner ? Nowy, przecena za 300 zł. Funkcje które posiada mi wystarczą, ale chciałbym się dowiedzieć jak sprawuje się funkcja interwały, bo są dla mnie ważne. Jeszcze pytanie, czy są jakieś problemy z pomiarem długości trasy ? ogólnie z pomiarami. Polecilibyście go ? Będzie to mój pierwszy zegarek, na co dzień biegam z telefonem(Endomondo), więc nastała potrzeba zrobić krok do przodu. A Endomondo bywa czasem bardzo denerwujące.
Pozdrawiam
Przymierzam się do zakupu Tomtoma Runner ? Nowy, przecena za 300 zł. Funkcje które posiada mi wystarczą, ale chciałbym się dowiedzieć jak sprawuje się funkcja interwały, bo są dla mnie ważne. Jeszcze pytanie, czy są jakieś problemy z pomiarem długości trasy ? ogólnie z pomiarami. Polecilibyście go ? Będzie to mój pierwszy zegarek, na co dzień biegam z telefonem(Endomondo), więc nastała potrzeba zrobić krok do przodu. A Endomondo bywa czasem bardzo denerwujące.
Pozdrawiam

- kojer
- Zaprawiony W Bojach
Dzisiaj na http://www.ibood.com/pl/pl/product-spec ... ardio.html jest za 470zł "Zegarek sportowy TomTom Runner Cardio GPS – recertyfikowany".
Ogólnie nie polecam, ale za tą cenę może ktoś się skusi
.
Ogólnie nie polecam, ale za tą cenę może ktoś się skusi