NYC Marathon 2016

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

Gratulacje!!!
Ja juz dostalem odpowiedz:
We're sorry, but you have not been accepted into the 2016 TCS New York City Marathon. ;(
No nic czekam do nastepnego roku ;)
PKO
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy bez względu na wynik losowania każdy dostaje informację?
Ja nie dostałem ani na tak ani na nie,...
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:Czy bez względu na wynik losowania każdy dostaje informację?
Ja nie dostałem ani na tak ani na nie,...
Tak, każdy dostaje informację na tak lub na nie. Czasem szybciej zauważyć obciążenie karty kredytowej niż przychodzi e-mail od organizatorów. Czasem mail z NYRR wpada do SPAM-u.

Organizator podaje, że wszyscy dostaną odpowiedź do 9:00 EST (czyli do 15:00 dziś naszego czasu).
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziękuję za komentarz.
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

Zaloguj sie na NYRR i tam bedzie status. Ja emaila jeszcze nie dostalem.
rufuz

Nieprzeczytany post

mnie nie wylosowali :echech: opcje na jesień mam następujące: wrzesień-Korea (Seul), wrzesień-Australia (Sydney), październik-USA (Chicago) hmmmm
aaaa no i moze jeszcze Pekin
Magdalena75
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam Wszystkich ,

do mnie szczęście się uśmiechnęło , 8 marca otrzymałam informację że się dostałam :ble:

Czy jest tu więcej osób , które się dostały na NYC Marathon ?
tadeks63@wp.pl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 39.17
Życiówka w maratonie: 03.11.06

Nieprzeczytany post

Tak już sporo osób dostało sie
Biegać by żyć
Clark
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44:57
Życiówka w maratonie: 4.09.57

Nieprzeczytany post

Witam,
Mi też się poszczęściło w losowaniu i dołączyłem do grona szczęśliwców którzy w tym roku pobiegną w NY.
Planuje spędzić ok 2 tygodni - zwiedzanie, maraton, zwiedzanie. Zaczynam szukać noclegu, najlepiej hostel bo cenowo najtaniej i szansa na znalezienie bardzo fajnej lokalizacji. Mam pytanie do osób które startowały w poprzednich edycjach jak i do osób które jadą w tym roku, czy macie jakieś polecone miejsca gdzie można się zatrzymać w przyzwoitych warunkach.
Ewentualnie dołączę do grupy biegaczy, zawsze w grupie raźniej i koszty mniejsze, no i wspólne bieganie co Central Parku.
Pozdrawiam Grzegorz
Magdalena75
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Gratulacje kolego Grzegorzu, jest nas chyba niewielu tych szczęśliwców :-):-)
Na forum coś bardzo cicho w tym roku , miejmy nadzieję że lada chwila znowu rozpocznie się tu jakaś dyskusja :-)

JW moim przypadku jest jeszcze wiza do ogarnięcia, termin w konsulacie zaraz na początku kwietnia, liczę że wszystko będzie OK.

Ja również chętnie skorzystam z rady kogoś kto ma na oku jakiś fajny przyzwoity hotelik. Najlepszy będzie pewnie Brooklyn albo Queens bo Manhattan chyba stosunkowo drogi i nie warto przepłacać. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej kwestii? A może ktoś już zarezerwował jakiś fajny hotelik?

Pozdrawiam ,Magda
rufuz

Nieprzeczytany post

nie koniecznie Manhattan jest drogi. Mialem raz hotel 4 gwiazdkowy przy Times Square i nie byl az tak drogi. Jeszcze w ramach rekompensaty, ze wanna w łazience byla nieco "be" dostałem bon bez limitu na posilki w hotelowej restauracji :ble: fajna sprawa mozna bylo sobie pojsc o 2 w nocy na zakupy :hahaha: Az Wam zazdroszczę. Uwielbiam NY mimo, ze bylem tam juz pare razy. Nigdy sie nie nudzi i mozna spotkac ludzi z calego swiata. Obowiązkowym punktem jest oczywiście maly trening w Central Park. Ja w tym roku po maratonie w Chicago lecę sie trochę wygrzać na słoneczku w Miami.
Fajny hotel jest niedaleko Chińskiej ambasady na przeciw Posterunku Policji. Nie pamiętam jak sie nazywa....hmmmm... w nazwie jest "Inn", hmmmm... Jak mi sie przypomni to napisze. Zresztą hoteli jest mnóstwo w NY. Zaraz obok tego hotelu jest taki fajny bar śniadaniowy gdzie serwują wręcz genialne kanapki, najlepsze jakie jadłem gdziekolwiek.
Ja przynajmniej nie wymarznę przed maratonem w Chicago he he he he he :hahaha: tam pogoda jest zawsze ok :ble:
ArcziW66
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie :-)
Również jestem szczęściarzem i w tym roku ruszam na maraton do NY. Na koniec kwietnia jestem umówiony na rozmowę wizową i przystępuję do poszukiwania noclegu. Wybieram się z żoną i oczywiście chętnie przyłączylibyśmy się do wspólnego wyjazdu. Nasz wstępny plan to wylot z Polski 02 lub 03 listopada a powrót między w oknie 10-13 listopada.
Pozdrawiam :-)
Artur
jk23
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja też się wybieram na NY 2016. Planuje pobyt od 1 do 7 listopada . Na razie nie mam noclegu ale myślałam aby skorzystać z Airbnb . Jako kompendium wiedzy o mieście to polecam stronę LittleTownShoes. Jeżeli chodzi o rejon to myślałam o okolicach Upper East lub West Side tak gdzieś do 79 ulicy albo Brooklyn koło Park Slope / DUMBO. Wszystko będzie zależało od ceny. Jeżeli ktoś chciałby się przyłączyć do zwiedzania lub poszukiwania noclegu to zapraszam
Clark
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44:57
Życiówka w maratonie: 4.09.57

Nieprzeczytany post

Ja planuje w ny spędzić ok. 14 nocy. Wstępnie myślałem 27.10 do 10.11. Jednak może to lekko ulec zmianie(zależne od znalezienia jak najtańszego lotu). Jeśli któryś z kolegów i koleżanek biegaczy planuje pobyt w tym terminie lub krótszym a także szuka pokoju w airnbn i szuka lokatora to chętnie się dołączę. Jeśli planujesz krótszy pobyt nie ma problemu tez proszę pisać PW. Pozdrawiam.
Magdalena75
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,

wiza już załatwiona ,lot i hotel również zarezerwowane. Wybieramy się z mężem i synem do NY 1 listopada a powrót mamy 10 listopada (11 listopada w kraju) , maraton biegnę oczywiście tylko ja :-) Zarezerwowaliśmy sobie również całkiem przyzwoity i niedrogi hotel na Long Island.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ