Negative Split Tabele Miedzyczasy 1 km

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
sochers
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:15
Życiówka w maratonie: 3:48:12

Nieprzeczytany post

Adam, to że ty wiesz, to ja wiem, kiedyś gadaliśmy nawet w innym wątku :) niemniej chciałem dorzucić linka dla autora tematu, skoro szuka, niech ma :)
BLOG: viewtopic.php?f=27&t=40946&start=435
KOMENTARZE: viewtopic.php?f=28&t=40947&start=1680

PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Tylko, że chyba tam się nie da wybrać z listy rozwijanej tego co tylko Ty widzisz (jak rozumiem można wybrać Marco lub Bieganie.pl). Dla innych poza Tobą funkcjonalność tego dokumentu może być niezrozumiała.
Zbigniew94
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34'08
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

co to negatic=ve spirit ;o
1000 2;42'83
1500 m 4;17'59
3000 m 9'44
5000 m 16;49
10000 34'08
VO2max

Nieprzeczytany post

Pejsmejkery na 2.40 w maratonie rozpiski czasów poszczególnych km w postaci programów komputerowych................ a gdzie nauka pozytywnego cwaniactwa sportowego, inteligencji sportowej taktyki zmieniającej się w zależności od sytuacji na trasie biegu czy wyścigu kolarskiego. Gdzie to że nie zawsze wygrywa lepszy ale cwańszy sportowe inteligetniejszy.
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@VO2max, czekamy na jakiś wykład szkoleniowy z Twojej strony w tej tematyce ;-)
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

barcel pisze:@VO2max, czekamy na jakiś wykład szkoleniowy z Twojej strony w tej tematyce ;-)
Mnie by ta taktyka używana przez Tompoza na 2:40 tez bardzo interesowała.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Zbigniew94 pisze:co to negatic=ve spirit ;o
To plastry lecznicze dla alkoholików. :hejhej:
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

VO2max pisze:Pejsmejkery na 2.40 w maratonie rozpiski czasów poszczególnych km w postaci programów komputerowych................ a gdzie nauka pozytywnego cwaniactwa sportowego, inteligencji sportowej taktyki zmieniającej się w zależności od sytuacji na trasie biegu czy wyścigu kolarskiego. Gdzie to że nie zawsze wygrywa lepszy ale cwańszy sportowe inteligetniejszy.
zgadza sie , to pitolenie np o NS to taka rozrywka trening przy komputerze gdy nie trenujemy w terenie i tak to trzeba traktować

a cwaniakiem to sie rodzisz i wychowujesz nikt cie tego nie nauczy to myslenie

wygrywa jednak i tak najlepszy a nie najcwaniacczy w bieganiu, bo np w kolarstwie forma mniej znaczy
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
Awatar użytkownika
Daniell
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 43
Życiówka w maratonie: 3:41

Nieprzeczytany post

Przepraszam za nawiązanie do tematu rozmowy ;)

Międzyczasy można szybko i bez internetów wyliczyć samemu wystarczy excel. Ustalamy tym komórki na format czasu w taki sposób by otrzymać np. 00:05:19. Robimy en takich wpisów jeden pod drugim. W przypadku HM i M na końcu mamy ułamek (21.097).
Dla HM dzielimy 1000 metrów przez 97 metrów = ~ 10.3
Sam format czasu nie da się podzielić, robimy to przez funkcję którą wklepujemy na 22 pozycji czyli =CZAS(0;5;19)/10,3.
Na pozycji 23 mamy sumę wszystkich czasów również w formacie czas czyli HH:MM:SS która powinna dać wynik naszej kombinacji.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a gdzie w tym negative split?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W rzeczywistości, gdy człowiek biegnie na pograniczu swoich możliwości, bo zakładam, że biegnie na wynik życiowy lub najlepszy możliwy w danej dyspozycji to kontrola czasu sprowadza się do ogólnych międzyczasów wyliczonych w głowie na szybko. Po ile ma wyjść pierwsza połówka, w jakim czasie powinienem dobiec do 30km bo po 35km to już raczej się ciśnie ile fabryka pozwala (to dla maratonu).
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak? a mnie się wydaje, że taka "ogólna" kontrola międzyczasów często skutkuje spaleniem pierwszej dychy i wynikiem poniżej możliwosci na mecie.

być może ja po prostu za wolno biegam, ale podczas swojego maratonu kontrolowałem każdy kilometr zgodnie z rozpiską z Marco.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja raczej zerkam na zegarek co kilometr podczas biegu maratońskiego, czasem rzadziej np. co 2km. Nie ma rozpiski, ale wiem przed startem jak powinienem biec, w jakim tempie. Człowiek, podczas takiego biegu nie reaguje jak układ automatyki i za wszelką cenę nie wyrównuje tempa w krótkim czasie. Niemniej warto je monitorować. Według mnie nie potrzeba rozpiski, wystarczy głowa, ale może inni wola inaczej.

W maratonie zaś bardziej niebezpieczne są zerwania tempa po 20km, gdy człowiek czuje się świetnie, a jednak to dopiero połowa dystansu, a do mety daleko.
VO2max

Nieprzeczytany post

marcinostrowiec pisze:
VO2max pisze:Pejsmejkery na 2.40 w maratonie rozpiski czasów poszczególnych km w postaci programów komputerowych................ a gdzie nauka pozytywnego cwaniactwa sportowego, inteligencji sportowej taktyki zmieniającej się w zależności od sytuacji na trasie biegu czy wyścigu kolarskiego. Gdzie to że nie zawsze wygrywa lepszy ale cwańszy sportowe inteligetniejszy.
zgadza sie , to pitolenie np o NS to taka rozrywka trening przy komputerze gdy nie trenujemy w terenie i tak to trzeba traktować

a cwaniakiem to sie rodzisz i wychowujesz nikt cie tego nie nauczy to myslenie

wygrywa jednak i tak najlepszy a nie najcwaniacczy w bieganiu, bo np w kolarstwie forma mniej znaczy
masz racje własnie oto mi chodzi.
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:fajnie, że już to wiem.

na sobotę ustawię sobie:

1 km - 3:55
2 km - 3:54
3 km - 3:53
4 km - 3:52
5 km - 3:51

moje życie stało się lepsze.
moge wiedzieć z czego tak rżysz cwaniaczku ?

bo piszesz ze "podczas swojego maratonu kontrolowałem każdy kilometr zgodnie z rozpiską z Marco."

w tym kalkulatorze sa 3 głebokości NS im krótszy dystans tym głebiej i wg potrzeb to, se nie ustawiaj co sekunde na 5 km bo tzn ześ debil , zakładam ze kolega ponizej ww postu z Ciebie sie smiał
Ostatnio zmieniony 04 lut 2016, 12:25 przez marcinostrowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ