Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS

Awatar użytkownika
pixos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:42
Życiówka w maratonie: 3:58

Nieprzeczytany post

Też macie problem z eksportem treningów z flow(jako tcx lub csv)? Wczoraj jeszcze było wszystko ok, dziś już nie mogę "wyciągnąć" treningu w formacie tcx.
New Balance but biegowy
Kenji
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam ten sam problem od dziś;wydaje mi się ,że Polar zainstalował jakąś aktualizację (zmienił się niewiele graficzny wygląd niektórych funkcji treningu) i stąd ten problem ; mam nadzieje ,że jak szybko się pojawił tak szybko zostanie usunięty ;pojawia się tego typu błąd:erll9a60nfomnrdqqdlbgcuu4d.
T.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

niech mnie nawet nie drażnią bo przeginają bagietę, cele treningowe nie działają od dwóch tygodni już mi się znudziło nawet nadawać na ich profilu bo nic nie skutktuje. Mogli dać chociaż możliwość powrotu do starego softu bo nowy np dla mnie nic nie wniósł a HeartTouch działa jak che,a celów treningowych niema :/ . Teraz jeszcze Export zepsuli
marekryd
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:56
Życiówka w maratonie: 03:17:51

Nieprzeczytany post

Kenji pisze:Mam ten sam problem od dziś;wydaje mi się ,że Polar zainstalował jakąś aktualizację (zmienił się niewiele graficzny wygląd niektórych funkcji treningu) i stąd ten problem ; mam nadzieje ,że jak szybko się pojawił tak szybko zostanie usunięty ;pojawia się tego typu błąd:erll9a60nfomnrdqqdlbgcuu4d.

Pisałem do Polara i odpisali że trwają prace nad serwisem
Awatar użytkownika
smoła
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marekryd pisze:
Kenji pisze:Mam ten sam problem od dziś;wydaje mi się ,że Polar zainstalował jakąś aktualizację (zmienił się niewiele graficzny wygląd niektórych funkcji treningu) i stąd ten problem ; mam nadzieje ,że jak szybko się pojawił tak szybko zostanie usunięty ;pojawia się tego typu błąd:erll9a60nfomnrdqqdlbgcuu4d.

Odkąd mam polara v800, a mam go od września 2014, co jakiś czas występowały bugi. Raz mniejsze, raz większe. Gdyby nie przyzwyczajenie się do szablonu danych na flow, dawno bym uciekł do konkurencji. Po tym ostatnim, zaczynam rozglądać się za nowym sprzętem. Na pewno nie będzie to nic z Polara. Produkt dwa lata na rynku i takie cuda. Aż współczuję SportKonsulting, oficjalnemu dystrybutorowi i serwisowi.
Obrazek
Awatar użytkownika
Klimo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:32
Życiówka w maratonie: 3:22:07

Nieprzeczytany post

smoła pisze:
marekryd pisze:

Odkąd mam polara v800, a mam go od września 2014, co jakiś czas występowały bugi. Raz mniejsze, raz większe. Gdyby nie przyzwyczajenie się do szablonu danych na flow, dawno bym uciekł do konkurencji. Po tym ostatnim, zaczynam rozglądać się za nowym sprzętem. Na pewno nie będzie to nic z Polara. Produkt dwa lata na rynku i takie cuda. Aż współczuję SportKonsulting, oficjalnemu dystrybutorowi i serwisowi.
z jednej strony zgadzam się w 100%, z drugiej: nie widzę obecnie na rynku żadnego urządzenia, które miałoby mojego V800 zastąpić.
Każdy oczywiście patrzy na swoje potrzeby, moje od 1,5 roku są takie, że muszę mieć multisport typu triatlon w zegarku, co naturalnie mocno ogranicza wybór, ale obok potrzeb czysto sportowych dla mnie równie ważne są kwestie estetyczne i powiem krótko, mimo tych irytujących aktualizacji nadal mojemu V800 wszystko wybaczam, ponieważ jak na niego patrzę (na razie od września 2015 na mojej ręce), za każdym niemal razem mam króciutką myśl, że mi się on niezmiernie podoba :-).
I to dla mnie absolutnie decydujący argument, ponieważ droższe i mające więcej funkcji Fenix3 czy Suunto po prostu mi się nie podobają. Nie mam najmniejszej ochoty nosić na co dzień takiej busoli, a V800 ma w sobie (wg mnie) mieszankę elegancji, sportowego zacięcia i własnego, niepowtarzalnego charakteru, którego w tych "okrąglasach" brakuje.
No i na koniec jeszcze: jak nadejdzie czas zmian na nowszy model, bardzo liczę na to, że będzie to ponownie Polar, tym razem pozbawiony tych chorób wieku dziecięcego, ale nadal w stylu obecnego V800.
10km: 39:32 (2015)
42,195km: 3:22:07 (2015)
1,9km + 90 km + 21,0975 km: 5:32:12 (2016)
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przy takim podejściu polara jak wyjdzie nowy model to warto zaczekać z rok jak większośc rzeczy w nim naprawią. Osobiście tęz mi sie podoba V800 ale nie powiem miałem na ręku Suunto 2 saphire i robi również bardzo pozytywne wrażenie
Awatar użytkownika
smoła
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Działa Wam synchronizacja polar flow za pomocą androida z serwisem internetowym? Zegarek synchronizuje się z aplikacją na telefonie, ale już aplikacja z serwisem internetowym nie. Zapomniałem kabla i chciałem dane zsynchronizować i lipa.
Obrazek
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U mnie działa. Pobrales nową wersję Flow na Android?
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
smoła
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sprawdziłem i mam najnowszą.
Przeinstalowałem na nowo i poszło.
Dzięki @keiw za podpowiedź.
Obrazek
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W końcu wyszła poprawka. Ciekawe czy tym razem wszystko będzie OK ;-)
Mój Blog "Luźne wpisy"

Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U mnie coś skopany jest % dziennej aktywności. W zegarku jest 421% a w aplikacji Polar Flow mam 404%. Chyba ta aktualizacja coś miesza :-(

Edit:
Budzik niestety został "głośny" :wrr:
Mój Blog "Luźne wpisy"

Awatar użytkownika
Klimo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:32
Życiówka w maratonie: 3:22:07

Nieprzeczytany post

aż się boję instalować teraz. mam też tą ostatnią zepsutą wgraną więc nic innego mi nie pozostaje, jak to zrobić, ale akurat ładowałem wczoraj zegarek (nie z komputera) i teraz ten tydzień poczekam, czy znowu nie będzie jakichś problemów.
są już (ponownie) w zegarku procenty dziennej aktywności z poprzednich dni?
10km: 39:32 (2015)
42,195km: 3:22:07 (2015)
1,9km + 90 km + 21,0975 km: 5:32:12 (2016)
Awatar użytkownika
smoła
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Klimo pisze:są już (ponownie) w zegarku procenty dziennej aktywności z poprzednich dni?
nie
Obrazek
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Można wgrywać. Procenty się ustabilizowały :-)
Mój Blog "Luźne wpisy"

ODPOWIEDZ