A jak pomnożysz x 2 to nie będziesz już miał wątpliwości?Maxxer pisze:Jak to jest z tą kadencją? Pokazuje wiarygodne dane? Ktoś porównał z fotopodem? Mi wczoraj pokazało kadencje 96 wiec mam co do tego pewne watątpliwości.

A jak pomnożysz x 2 to nie będziesz już miał wątpliwości?Maxxer pisze:Jak to jest z tą kadencją? Pokazuje wiarygodne dane? Ktoś porównał z fotopodem? Mi wczoraj pokazało kadencje 96 wiec mam co do tego pewne watątpliwości.
To, że trzeba mnożyć razy 2 to wiem. Tylko chodzi mi o to czy wskazania są dokładne.Astraroth pisze:A jak pomnożysz x 2 to nie będziesz już miał wątpliwości?Maxxer pisze:Jak to jest z tą kadencją? Pokazuje wiarygodne dane? Ktoś porównał z fotopodem? Mi wczoraj pokazało kadencje 96 wiec mam co do tego pewne watątpliwości.
Na pewno nie można ich porównać z dokładnością footpoda. Obliczenia kadencji w zegarku odbywają się przy użyciu akcelerometru, nigdzie nie podano % błędu pomiaru. Jak na moje oko jest ok, zdarza się, że w momencie rozpoczęcia biegu (czyli ruszania) wartości potrafią skakać.Maxxer pisze:To, że trzeba mnożyć razy 2 to wiem. Tylko chodzi mi o to czy wskazania są dokładne.Astraroth pisze:A jak pomnożysz x 2 to nie będziesz już miał wątpliwości?Maxxer pisze:Jak to jest z tą kadencją? Pokazuje wiarygodne dane? Ktoś porównał z footpodem? Mi wczoraj pokazało kadencje 96 wiec mam co do tego pewne watątpliwości.
Np. tutaj (i widzę że mocno staniał od moich ostatnich poszukiwań) http://www.ceneo.pl/30223485#tab=clickmatti775 pisze:Jakbym wiedział gdzie kupić footpoda, czy działa z m400 i czy naprawdę będzie mieć to sens u mnie (zmieniam często długość kroku, prawie każde moje tempo jest przy podobnej kadencji) to bym go kupił i zrobił obszerny test.
A co rozumiesz jako trucht ? Bo ja np. w pewnym zakresie prędkości mam podobną kadencję i faktycznie zmienia się głównie długość kroku, ale jak przyspieszam kadencja rośnie dość znacznie, a długość kroku już niewiele. Zależności między kadencją a długością kroku zmieniają się też w zależności od rodzaju nawierzchni i ukształtowania terenu.Astraroth pisze: Co do kadencji, to nie za bardzo rozumiem dlaczego miałaby się zmieniać, no dobra, jak sobie truchtamy to może mamy ciut niższą.
Trucht to dla mnie bieg w którym nie wchodzisz jeszcze w próg tlenowy, czyli u mnie zakres poniżej tętna 146.Vault Dweller pisze:A co rozumiesz jako trucht ? Bo ja np. w pewnym zakresie prędkości mam podobną kadencję i faktycznie zmienia się głównie długość kroku, ale jak przyspieszam kadencja rośnie dość znacznie, a długość kroku już niewiele. Zależności między kadencją a długością kroku zmieniają się też w zależności od rodzaju nawierzchni i ukształtowania terenu.Astraroth pisze: Co do kadencji, to nie za bardzo rozumiem dlaczego miałaby się zmieniać, no dobra, jak sobie truchtamy to może mamy ciut niższą.
Raczej przy szybkim biegu jest lepsze wybicie nogą zakroczna niż przy truchcie gdzie się szepcze.Astraroth pisze:Trucht to dla mnie bieg w którym nie wchodzisz jeszcze w próg tlenowy, czyli u mnie zakres poniżej tętna 146.Vault Dweller pisze:A co rozumiesz jako trucht ? Bo ja np. w pewnym zakresie prędkości mam podobną kadencję i faktycznie zmienia się głównie długość kroku, ale jak przyspieszam kadencja rośnie dość znacznie, a długość kroku już niewiele. Zależności między kadencją a długością kroku zmieniają się też w zależności od rodzaju nawierzchni i ukształtowania terenu.Astraroth pisze: Co do kadencji, to nie za bardzo rozumiem dlaczego miałaby się zmieniać, no dobra, jak sobie truchtamy to może mamy ciut niższą.
Odnośnie zwiększania tempa i wzrostu kadencji ja u siebie nie zauważyłam, ale to może z racji bardzo długich odnóży dolnych, bo u mnie to wystarczy wydłużyć krok i mocniej się wybić, żeby poleciec szybciej ;p.
Robię interwały raz w tygodniu i nie zauważyłam wzrostu kadencji na tych odcinkach. Co prawda są to krótkie interwały (max 150 metrów), trzeba by może zrobić test na jakimś dłuższym odcinku ale nie mam takich narazie w rozpisanych treningach.
Marcin, pierwsza partia pasków ponoć miała wady, odkształcenie powstało przy obudowie samego zegarka a więc moja wielkość przegubu nie miała tu znaczeniamarcinostrowiec pisze:Astraroth
pasek odkształca ci sie po bokach prawdopodobnie za mozno sciskasz nim obwód reki
wolny krok
niestety funkcja interwały szwankuje