Biegi na bieżni, co sadzicie?
- Thorn123
- Rozgrzewający Się
Witam chciałbym rozpocząć biegi, ale z powodu zimy i tego ze mieszkam w centrum miasta nie zbyt mam możliwości do biegania na świeżym powietrzu wiec chciałem się dowiedzieć, co myślicie o biegach na bieżni w klubach fitness? Jakie są zalety i wady tego wie ktoś może? Pozdrawiam
- bebej
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
23% biegajacych Amerykanów korzysta zimą z ruchomej biezni.
za Runner's World.
za Runner's World.
- gregoz68
- Zaprawiony W Bojach
Duża część tych urządzeń jest do bani, źle funkcjonuje, albo wcale. To samo się tyczy rowerków stacjonarnych. Tak naprawdę nic nie zastąpi biegania w plenerze. "Na polu" albo "Na dworze". Już lepiej udaj się na basen; a przynajmniej w weekend spróbuj gdzieś się wyrwać za miasto na długi marsz (na początek).
gregoz
- gregoz68
- Zaprawiony W Bojach
Fakt, że sypie mocno ale nie ma tego złego! Robisz siłę biegową biegając po (w) śniegu Zaprocentuje na wiosnę... no chyba, że achillesy szlag trafi
gregoz
-
- Rozgrzewający Się
Biegałem raz na bieżni mechanicznej ale jakoś tak bez sensu, biegnę, biegnę i w miejscu stoję... Poza tym za miękko pod nogami jak dla mnie. Bieżnia strasznie się uginała i sprężynowała - jakbym po jakiejś kładce biegał.
Według mnie to słaba sprawa jest. Lepiej sobie na powietrzu pobiegać. Nawet w zimie...
Według mnie to słaba sprawa jest. Lepiej sobie na powietrzu pobiegać. Nawet w zimie...
grrrrrr.........
-
- Wyga
Zalety:
-Mozna b.dokladnie i latwo kontrolowac trening z uwagi na identyczna "trase" biegu i sprawdzac nasze postepy.
-Bieg jest bezpieczny(brak dziur, sliskich odcinkow,
goniacych psow).
Wady
-Przygotowyje nas glownie wytrzymalosciowo bo bieganie po biezni mniej angazuje miesnie
nog. Dlatego latwiej nabawic sie kontuzji podczas biegu w terenie majac za soba jedynie taki trening.
Bieganie na biezni powinno byc uzupelniane bieganiam
w terenie.
-Nudne
Spector
-Mozna b.dokladnie i latwo kontrolowac trening z uwagi na identyczna "trase" biegu i sprawdzac nasze postepy.
-Bieg jest bezpieczny(brak dziur, sliskich odcinkow,
goniacych psow).
Wady
-Przygotowyje nas glownie wytrzymalosciowo bo bieganie po biezni mniej angazuje miesnie
nog. Dlatego latwiej nabawic sie kontuzji podczas biegu w terenie majac za soba jedynie taki trening.
Bieganie na biezni powinno byc uzupelniane bieganiam
w terenie.
-Nudne
Spector