Polar M400
- marcinostrowiec
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
na ile wiarygodny jest test wydolnosci Vo2max ktos porównywał z labolatoryjnym ?
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
to jest mniej wiecej wyliczone Twoje aktualne VDOT (w pojęciu Danielsowskim), a nie rzeczywiste VO2max. Zegarek nie wie z jaką ekonomiką biegasz.
Krzysiek
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:27
- Życiówka w maratonie: 2:49:35
Bzdura, jeśli by tak było to mój VDOT wynosilby 68 i powinienem biegać maraton po ok 2:26, a póki co schodzi mi się pół godziny więcej.Buniek pisze:to jest mniej wiecej wyliczone Twoje aktualne VDOT (w pojęciu Danielsowskim), a nie rzeczywiste VO2max. Zegarek nie wie z jaką ekonomiką biegasz.
Kiedyś ktoś tu pisał, że robił test zegarkiem w tym samym dniu co testy wydolnościowe i różnica wynosiła o ile dobrze pamiętam 2, więc całkiem przyzwoicie.
- marcinostrowiec
- Zaprawiony W Bojach
czy w profilu sportowym jeżeli ustawimy wiele widoków treningowych w każdym po 4 wiersze to wpływa to na zużycie baterii ? i czy znacząco ?
niż gdyby ustawić np jeden widok i podstawowe informacje ?
niż gdyby ustawić np jeden widok i podstawowe informacje ?
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Tez bzdura, sam sprawdz to.harlan pisze:Bzdura, jeśli by tak było to mój VDOT wynosilby 68 i powinienem biegać maraton po ok 2:26, a póki co schodzi mi się pół godziny więcej.Buniek pisze:to jest mniej wiecej wyliczone Twoje aktualne VDOT (w pojęciu Danielsowskim), a nie rzeczywiste VO2max. Zegarek nie wie z jaką ekonomiką biegasz.
Kiedyś ktoś tu pisał, że robił test zegarkiem w tym samym dniu co testy wydolnościowe i różnica wynosiła o ile dobrze pamiętam 2, więc całkiem przyzwoicie.
Ten test opiera sie na spoczynkowym pomiarze tętna. A nie teście wydolnosciowym w terenie.
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
- marcinostrowiec
- Zaprawiony W Bojach
jakie to oczywiste względy ?matti775 pisze:Nie wplywa. Bardziej wpływa to czy masz widok treningu ciemny czy jasny. Ten jasny z oczywistych względów bardziej żre baterię. A najbardziej żre podświetlenie.
-
- Zaprawiony W Bojach
A co konkretnie jest bzdurą w tym przypadku o którym pisałem?Yahoo pisze: Tez bzdura, sam sprawdz to.
Ten test opiera sie na spoczynkowym pomiarze tętna. A nie teście wydolnosciowym w terenie.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
To ze test wydolności w polarze nijak ma sie do vo2max. Sam sprawdz to, zrob test, a potem pobiegnij jakiekolwiek zawody najlepiej z przygotowaniem na tej wydolności.harlan pisze:A co konkretnie jest bzdurą w tym przypadku o którym pisałem?Yahoo pisze: Tez bzdura, sam sprawdz to.
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
- marcinostrowiec
- Zaprawiony W Bojach
no , na czarno wiec kiedy więcej podświetla ?matti775 pisze:Białe piksele są tak jakby 'podświetlone'.
Ostatnio zmieniony 22 gru 2015, 09:10 przez marcinostrowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
To przeczytaj sobie raz jeszcze to co napisałem. Odniosłem się, że nijak ma się do danielsowskiego VDOT, o vo2max pisałem coś zupełnie innego.Yahoo pisze:To ze test wydolności w polarze nijak ma sie do vo2max. Sam sprawdz to, zrob test, a potem pobiegnij jakiekolwiek zawody najlepiej z przygotowaniem na tej wydolności.harlan pisze:A co konkretnie jest bzdurą w tym przypadku o którym pisałem?Yahoo pisze: Tez bzdura, sam sprawdz to.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:!2
- Życiówka w maratonie: 3:10:31
mam wrażenie, że na siłę próbujesz wydłużyć czas działania. To złe podejście. Ten zegarek ma celowe ograniczenia. Jak bateria jest dla Ciebie za mała, pomyśl o powerbanku. Na szczęście zegarek można ładować podczas treningu (ale należy uważać na wilgotne gniazdo usb). Najmniej energii będzie brac zegarek z ustawieniem czarnego tła i białych danych treningowych. Wszystkie bajery łączące się z zegarkiem po bluetooth skracają czas działania.marcinostrowiec pisze:no , na czarno wiec kiedy więcej podświetla ?matti775 pisze:Białe piksele są tak jakby 'podświetlone'.
- marcinostrowiec
- Zaprawiony W Bojach
sprawdziłem w tabelach danielsa i ten test wg VDOT zawyza forme o srednio 4 min na zawodach na 10 kmYahoo pisze:To ze test wydolności w polarze nijak ma sie do vo2max. Sam sprawdz to, zrob test, a potem pobiegnij jakiekolwiek zawody najlepiej z przygotowaniem na tej wydolności.harlan pisze:A co konkretnie jest bzdurą w tym przypadku o którym pisałem?Yahoo pisze: Tez bzdura, sam sprawdz to.
co do vo2max zrobił ze mnie elite która napewnio nie jestem tylko dlatego ze puls spoczynkowy 40
sa jakies tabele przekladajace vo2max na czas w zawodach ?
- marcinostrowiec
- Zaprawiony W Bojach
eee jedyne czego chce to optymalizacji, optymalizacji zuzycia energii zupełnie jak w trakcie treningu biegowegomatti775 pisze:mam wrażenie, że na siłę próbujesz wydłużyć czas działania. To złe podejście. Ten zegarek ma celowe ograniczenia. Jak bateria jest dla Ciebie za mała, pomyśl o powerbanku. Na szczęście zegarek można ładować podczas treningu (ale należy uważać na wilgotne gniazdo usb). Najmniej energii będzie brac zegarek z ustawieniem czarnego tła i białych danych treningowych. Wszystkie bajery łączące się z zegarkiem po bluetooth skracają czas działania.marcinostrowiec pisze:no , na czarno wiec kiedy więcej podświetla ?matti775 pisze:Białe piksele są tak jakby 'podświetlone'.
powerbanka nie bede brał bo optymalizuje wygode treningowa też wg zasady "nic przy sobie"
ja jednak wątpie czy białe dane najmniej czerpią gdyż wtedy większa cześć tarczy jest "podswietlana" na czarno czyli pozostała poza danymi