27 Bieg Niepodległości

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Krajek
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 56
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie wiem czy to należy nazwać pakietem startowym bez numeru, chyba raczej koszulką z 27 Biegu Niepodległości.

Uważasz, że jak ktoś pobiegnie z odkupionym i nieprzepisanym pakietem to ma większą szansę na zejście śmiertelne niż jak pakiet będzie na jego imię i nazwisko.?

Edit...
może i mi się uda coś sprzedać...
sprzedam ulotki z 27. Biegu Niepodległości oraz próbkę magnezu, która była w pakiecie, cena 35 złotych....
PKO
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

A ja nie dostałem próbki magnezu :(
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Krajek pisze:Uważasz, że jak ktoś pobiegnie z odkupionym i nieprzepisanym pakietem to ma większą szansę na zejście śmiertelne niż jak pakiet będzie na jego imię i nazwisko.?
To pytanie do mnie? Nic nie pisałam o większej lub mniejszej szansie.
Szopp
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

jutro bieg niepodległości pko bp i trzeba zrobić dobry czas :)
Mario_Max
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Oddam sam numer na bieg lub w zestawie z tshirtem czerwonym L. Kabaty. niestety :( W cenie dobrej oczywiscie.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nigdy nie komentuje zawartości pakietów i pewnie i tym razem bym tego nie zrobił, gdyby,...
Gdyby do pakietu ktoś nie włożył koszulki z przyprasowanym ceratowym pancerzem. Zastanawiam się co autor projektu i jego realizacji miał na myśli. Nie używam koszulek z biegów i pewnie tej bym też, po za biegiem, nie użył ale jest wiele osób które ich używa. Nie mogę pojąć, jak takie gówno można tak masowo rozdawać. Na szczęście jest chłodno i pod nią włożę coś z długim rękawem. W innym razie spłynął bym krwią. Pomijam już tak subtelny fakt, że ta prasowania jest krzywa, pomijam już fakt, że znjome mi osoby dostały koszulki z ubiegłego roku z nadrukowanym projektem tegorocznym. Tak jednak się dzieje gdy zainteresowanie biegiem znacznie przerasta możliwości organizacyjne. To moment kiedy sprzedający usługę o nazwie,..." Bieg niepodległości", może po prostu nie szanować klienta/konsumenta który kupił tą usługę. Ze względów czysto patriotycznych pobiegnę w rym czymś i po biegu natychmiast wyrzucę to do kosza.
Pycha podąża krok przed upadkiem,...
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rysiu troszkę wyluzuj. Koszulki wszyscy mieli jednakowe z projektem 2 nakladajacych się na siebie map terytorialnych Polski z roku 1918 i 2015. Pojawiły się skargi ze stron Ukrainy i Litwy i postanowiono zakleic mapy wprasowanka żeby nie prowadzić sporu. Jakbyś odebrał pakiet na początku to tez bys otrzymał koszulkę taką jak Twoi znajomi, tegoroczną. Na pewno nie otrzymali oni koszulki z tamtego roku bo w tamtym roku nie były to koszulki asicsa. Powodzenia na trasie.
R2r
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka w maratonie: 4.14

Nieprzeczytany post

Fakt, rysującemu te granice zabrakło nieco wyobraźni. Koszulka nadaje się tylko do kosza.
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

R2r pisze:Fakt, rysującemu te granice zabrakło nieco wyobraźni. Koszulka nadaje się tylko do kosza.
Co do motywu uważam, że był bardzo fajny. Dodatkowo opisany 1918-2015. Niestety szkoda, że cały kontur tych dwóch map był pogrubiony przez co niektórzy mogli czuć się urażeni i stąd ta cała afera. Gdyby obecne granice zostały pogrubione a te z 1918 zrobiono cieńszą szarą linią było by lepiej i nikt by się nie czepiał. Niby niewielki szczegół ale jednak merowi Lwowa przeszkadzał.

Co do samego biegu to atmosfera jak co roku. Poziom niezwykle wysoki, pierwsza dziesiątka zamknięta wynikiem 32:22 co jak na dzisiejsze warunki robi ogromne wrażenie. Wiało dzisiaj potwornie, do połowy biegło się całkiem dobrze, wiało ale duży tłum od startu sprawiał, że praktycznie w ogóle wiatru się nie czuło. Ani nie pomagał, ani nie przeszkadzał. Po nawrotce na 5 km niestety już dużo gorzej. Tłum się już rozrzedził i niestety było #wmordewind. Patrząc po wynikach to po nawrocie wiatr przeszkadzał każdemu, wyniki siadły.

Jeszcze ciekawy obraz z końcówki biegu. Starszy Pan, emeryt, nie biegnący w Biegu Niepodległości idzie z 3 butelkami izotonika które pobrał z punktu za metą. Idzie ledwo dając radę utrzymać te butelki pod pachą. Zbliża się do starszej Pani (prawdopodobnie małżonki) która czeka na niego z torbą, już zresztą prawie pełną ale jeszcze upychają kolejne łupy. Podejrzewam, że cała wypełniona napojami, bo bananów nie ujrzałem. Upchali, ledwo są w stanie unieść ale idą. Pan podchodzi do punktu z medalami, chwilę rozmawia i odbiera medal, jeden. Uznał chyba, że żonie się nie należał bo to on biegał po napoje. No i co można świętować Dzień Niepodległości aktywnie? Można ;)
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Male pytanie... musi się biegać w koszulkach organizatora?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Zawodnicy zadowoleni z wyników?
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

harlan pisze:Rysiu troszkę wyluzuj. Koszulki wszyscy mieli jednakowe z projektem 2 nakladajacych się na siebie map terytorialnych Polski z roku 1918 i 2015. Pojawiły się skargi ze stron Ukrainy i Litwy i postanowiono zakleic mapy wprasowanka żeby nie prowadzić sporu. Jakbyś odebrał pakiet na początku to tez bys otrzymał koszulkę taką jak Twoi znajomi, tegoroczną. Na pewno nie otrzymali oni koszulki z tamtego roku bo w tamtym roku nie były to koszulki asicsa. Powodzenia na trasie.
Mistrzu, kupuje produjt. Problemy organizatora/sprzedawcy usługi kompletnie mnie nie interesują. Rozumiem również, że bez względu na porę dnia, dzień miesiąca, roku, itd, płacę za pełnowartościowy produkt i taki dostaje. Jestem klientem który jest świadomy swoich praw. Nie pozwalam się dymać.
Miłego biegania,...
alfa12
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 34:32

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Zawodnicy zadowoleni z wyników?
Pierwsza piątka bardzo przyjemna. Mam wrażenie, że wiało trochę w plecy. Jednak druga to droga przez mękę. Wszyscy znajomi o ok. 60" gorzej niż zakładali. Ciężkie warunki do biegania. Mi udało się osiągnąć plan minimum (36:00), ale wyprułem się maksymalnie.
Przez ostatnie dwa lata pogoda była optymalna. Oby tak samo było za rok.
5km - 16:48
10km - 34:32
półmaraton - 1:19:34
J_Cop
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:Male pytanie... musi się biegać w koszulkach organizatora?
Nie musi. Zaleca sie, ale chodzi tylko o to, zeby byla to koszulka biala albo czerwona i mozna z ludzi zywa flage ustawic.
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

Z wyniku zadowolony. Bałem się trochę tego, że znów będzie problem z tłokiem, mijaniem, szarpaniem, i szukaniem sobie miejsca, ale to puszczanie falami co 5 minut to strzał w dychę. Przynajmniej w drugiej strefie nie było tłoku. Jakby jeszcze dało się egzekwować przydziały do stref to nie trzeba by było mijać na 2-3 km osób już prawie idących. To jednak my biegacze musimy się chyba nauczyć szacunku do innych. Wiatr rzeczywiście przeszkadzał tak od 8 km. Wcześniej nie zauważyłem.

Adam a ten wywiad kiedy? W jakimś odcinku "Z biegu"?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ