Komentarz do artykułu Jaka koszulka podoba Ci się najbardziej?

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:03
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No pewnie. Standardem powinny być upocone koszulki patriotyczne, patriotyczne gacie i kalesony i patriotyczne robocze kombinezony.

Codziennie powinno się myć patriotyczne zęby patriotyczną pastą w rytm patriotycznych pieśni i tyłek podcierać patriotyczny papierem.
New Balance but biegowy
sirxobo
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Nie przepadam za patriotycznymi elementami bo niestety grupa błaznów politycznych i środowisk kiboli doprowadziły do tego że normalni obywatele mają z takimi symbolami coraz gorsze skojarzenia.

Ale w przypadku odzieży sportowej pokusiłbym się o takie ciuchy zwłaszcza, że jest to orzełek a nie jakieś osiedlowo-patriotyczne hasła surge polonia itp. itd.

Fajna ta czerwona koszulka, ale czarny orzeł to trochę chybiony pomysł. Raz, że przypomina wtedy niemeickiego Adlera a dwa że całość, tzn. czerwone tło plus czarny orzeł bardzo przypomina godło Albanii.

Osobiście głosuje na projekt 1, ale najbardziej by mi odpowiadała koszulka:
biała/czerwona + mały biały orzełek po lewej stronie piersi (na wysokości sutków, tam gdzie teraz znajduje się napis bieganie.pl)
+ na tej samej wysokości po prawej strony klatki piersiowej mała biało-czerwona flaga.
( napis bieganie.pl troszkę mniejszy np. między nimi, albo większy w lewym dolnym roku koszulki)
Dół pusty, by w trakcie zawodów przypiąć numerek.
3k 11:53 5k 22:26 10k 45:49 21.1k 1:44:27
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

Taki koszulki sa dobre na biegi poza granicami Polski, zeby pokazac ze nie jestesmy z danego kraju, wiec lepsza bylaby flaga i napis Poland. Godla sa jednak duzo mniej rozpoznawalne, niz flagi.
Sam ostatnio zostalem "Niemcem", bo w zgloszeniu do biegu podalem adres hotelu w ktorym mieszkalem, a rubryki "narodowosc" nie bylo :bum: . Tak koszulka bylaby jakims rozwiazaniem.
Podobnie w Polsce mozna domniemywac ze wiekszosc to Polacy, wiec raczej niewielu zalozy koszulke z napisem Poland/Polska
W niedziele biegne w Szanghaj Maraton i taka koszuka by mi sie przydala (chociaz ja tez wole T-shirt). Jak bedzie dobrej jakosci to na drugi rok zakupie :).
Awatar użytkownika
Jaca_CH
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:28:03

Nieprzeczytany post

Sghjwo pisze:Taki koszulki sa dobre na biegi poza granicami Polski, zeby pokazac ze nie jestesmy z danego kraju, wiec lepsza bylaby flaga i napis Poland. Godla sa jednak duzo mniej rozpoznawalne, niz flagi.
Dokładnie tak :taktak:
Biegliśmy w 5 osób Berlin Maraton i na tę okazję zrobiliśmy koszulki w barwach narodowych. Mnóstwo ludzi krzyczało do nas: "Polska, Polska!" lub "Polska! Dajesz!", wołali też po imieniu, które było i na koszulce, i na numerze startowym.
Tak wiec to działa :)
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pomysł jest fajny i powszechnie praktykowany. Rzecz w tym aby nie iść w wielkość i nahalność. Nie zawsze wielkość ma znaczenie. My jednak często,...big orła na klatę, papeża na plecy i do boju,...
Awatar użytkownika
janekowalski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:38:26
Życiówka w maratonie: 02:59:42
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jako ciekawostkę napiszę że coroczna Mila Goleniowska w tym roku idzie tym samym torem:

http://www.osir.goleniow.pl/index.php/upominki

Swoje zdanie na ten temat już wyraziłem ale dodam że chętnie założyłbym na siebie ładną koszulkę z logo portalu, w fajne, soczyście kolorowe wzory (nie związane z państwowymi symbolami). Podoba mi się co robi teraz np Nessi, ale tak naprawdę pomysłów na ładną koszulkę jest w zasadzie nieskończona ilość.
www.sznrunner.blogspot.com - mój biegowy blog
Awatar użytkownika
JayJay
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48:33

Nieprzeczytany post

Generalnie to średnie te projekty. Można się było bardziej wykazać ;)
Jeśli koszulka ma mieć wymiar patriotyczny to Orzeł nie powinien być modyfikowany np kolorem, czyli że najlepszy jest Orzeł Biały.

Mnie także dziwi jakieś wzbranianie się przed symbolami narodowymi. Większość z Was pewnie nie miałoby nic przeciwko paradowaniu z flagą USA albo Wielkiej Brytanii, koszulki z takimi motywami są "w otwartej sprzedaży". Nie rozumiem więc dlaczego wstydzicie się symboli Polski? Kompleksy?

Nie pasuje Ci to nie noś, ale nie pisz też o wstydzie czy o jakimś osiedlowym patriotyzmie, bo to obraża wielu "zwykłych" i "normalnych" ludzi, którzy noszą odzież z patriotycznymi motywami i nie wstydzą się Naszej historii.
Obrazek Obrazek

Zapraszam do siebie: Leśnymi duktami podróże
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

JayJay pisze: Nie rozumiem więc dlaczego wstydzicie się symboli Polski? Kompleksy?
A gdzie to wyczytales :niewiem:
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nikt się tu nie wstydzi symboli Rzeczpospolitej Polskiej: Flagi, Godła i Hymnu. Dyskusja toczy się na temat stylizowanych orłów itp., które najwyraźniej w opinii rozmówców symbolizują coś innego. Już wcześniej napisali co. W kwestii kompleksów niech się każdy wypowiada za siebie.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

JayJay pisze:Większość z Was pewnie nie miałoby nic przeciwko paradowaniu z flagą USA albo Wielkiej Brytanii (...).
??? Dlaczego miałabym paradować z flagą US lub GB lub jakąkolwiek inną???
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ja chodzę zbrytyjska czy amerykańska flagą na bawełnianych koszulkach, traktuje to jako jakieś symbole graficzne, bez żadnych narodowych konotacji. Z polską flaga bym nie chodził bo ona sie na symbol nie nadaje, a orzeł nadaje.
Awatar użytkownika
Juannita
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

A mnie by się bardziej podobała flaga, coś takiego, tylko szersze i może napis Polska na gorze lub na dole:
http://www.fakt.pl/m/crop/-900/-900/fak ... 019730.jpg
Awatar użytkownika
Juannita
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

janekowalski pisze:Jako ciekawostkę napiszę że coroczna Mila Goleniowska w tym roku idzie tym samym torem:

http://www.osir.goleniow.pl/index.php/upominki

Swoje zdanie na ten temat już wyraziłem ale dodam że chętnie założyłbym na siebie ładną koszulkę z logo portalu, w fajne, soczyście kolorowe wzory (nie związane z państwowymi symbolami). Podoba mi się co robi teraz np Nessi, ale tak naprawdę pomysłów na ładną koszulkę jest w zasadzie nieskończona ilość.
Jakaś taka "skromna" ta koszulka.

A Nessi? To są ciuchy dla odważnych. I lubiących pstrokaciznę.
Awatar użytkownika
JayJay
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48:33

Nieprzeczytany post

MEL. pisze: ??? Dlaczego miałabym paradować z flagą US lub GB lub jakąkolwiek inną???
dlatego:
Adam Klein pisze:Ja chodzę zbrytyjska czy amerykańska flagą na bawełnianych koszulkach, traktuje to jako jakieś symbole graficzne, bez żadnych narodowych konotacji. Z polską flaga bym nie chodził bo ona sie na symbol nie nadaje, a orzeł nadaje.
btw dlaczego polska flaga nie nadaje się na symbol? Mam koszulkę z pewnego biegu, gdzie na karczku jest niewielka flaga biało-czerwona i wygląda świetnie :) Taki nieduży patriotyczny akcent.

Żeby nie było - każdy nosi to co lubi i nikogo nie hejtuję. Z drugiego rzutu grafik podoba mi się pierwsza z prawej :)
Obrazek Obrazek

Zapraszam do siebie: Leśnymi duktami podróże
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

JayJay pisze:btw dlaczego polska flaga nie nadaje się na symbol? Mam koszulkę z pewnego biegu, gdzie na karczku jest niewielka flaga biało-czerwona i wygląda świetnie :) Taki nieduży patriotyczny akcent
Chodzi o symbol graficzny. Polska flaga jest polska, tylko jesli jest bialo-czerwona. A brytyjska czy amerykańska mogą istnieć nawet w wersji czarnobialej, grawerowanej itd bo posiadają jakies wzory. Polska flaga nie ma żadnego graficznego "wzoru".
ODPOWIEDZ