Komentarz do artykułu Jaka koszulka podoba Ci się najbardziej?
- biegowyninja
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:03
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
No pewnie. Standardem powinny być upocone koszulki patriotyczne, patriotyczne gacie i kalesony i patriotyczne robocze kombinezony.
Codziennie powinno się myć patriotyczne zęby patriotyczną pastą w rytm patriotycznych pieśni i tyłek podcierać patriotyczny papierem.
Codziennie powinno się myć patriotyczne zęby patriotyczną pastą w rytm patriotycznych pieśni i tyłek podcierać patriotyczny papierem.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
Nie przepadam za patriotycznymi elementami bo niestety grupa błaznów politycznych i środowisk kiboli doprowadziły do tego że normalni obywatele mają z takimi symbolami coraz gorsze skojarzenia.
Ale w przypadku odzieży sportowej pokusiłbym się o takie ciuchy zwłaszcza, że jest to orzełek a nie jakieś osiedlowo-patriotyczne hasła surge polonia itp. itd.
Fajna ta czerwona koszulka, ale czarny orzeł to trochę chybiony pomysł. Raz, że przypomina wtedy niemeickiego Adlera a dwa że całość, tzn. czerwone tło plus czarny orzeł bardzo przypomina godło Albanii.
Osobiście głosuje na projekt 1, ale najbardziej by mi odpowiadała koszulka:
biała/czerwona + mały biały orzełek po lewej stronie piersi (na wysokości sutków, tam gdzie teraz znajduje się napis bieganie.pl)
+ na tej samej wysokości po prawej strony klatki piersiowej mała biało-czerwona flaga.
( napis bieganie.pl troszkę mniejszy np. między nimi, albo większy w lewym dolnym roku koszulki)
Dół pusty, by w trakcie zawodów przypiąć numerek.
Ale w przypadku odzieży sportowej pokusiłbym się o takie ciuchy zwłaszcza, że jest to orzełek a nie jakieś osiedlowo-patriotyczne hasła surge polonia itp. itd.
Fajna ta czerwona koszulka, ale czarny orzeł to trochę chybiony pomysł. Raz, że przypomina wtedy niemeickiego Adlera a dwa że całość, tzn. czerwone tło plus czarny orzeł bardzo przypomina godło Albanii.
Osobiście głosuje na projekt 1, ale najbardziej by mi odpowiadała koszulka:
biała/czerwona + mały biały orzełek po lewej stronie piersi (na wysokości sutków, tam gdzie teraz znajduje się napis bieganie.pl)
+ na tej samej wysokości po prawej strony klatki piersiowej mała biało-czerwona flaga.
( napis bieganie.pl troszkę mniejszy np. między nimi, albo większy w lewym dolnym roku koszulki)
Dół pusty, by w trakcie zawodów przypiąć numerek.
3k 11:53 5k 22:26 10k 45:49 21.1k 1:44:27
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52 min
- Życiówka w maratonie: 4:15:12
Taki koszulki sa dobre na biegi poza granicami Polski, zeby pokazac ze nie jestesmy z danego kraju, wiec lepsza bylaby flaga i napis Poland. Godla sa jednak duzo mniej rozpoznawalne, niz flagi.
Sam ostatnio zostalem "Niemcem", bo w zgloszeniu do biegu podalem adres hotelu w ktorym mieszkalem, a rubryki "narodowosc" nie bylo . Tak koszulka bylaby jakims rozwiazaniem.
Podobnie w Polsce mozna domniemywac ze wiekszosc to Polacy, wiec raczej niewielu zalozy koszulke z napisem Poland/Polska
W niedziele biegne w Szanghaj Maraton i taka koszuka by mi sie przydala (chociaz ja tez wole T-shirt). Jak bedzie dobrej jakosci to na drugi rok zakupie .
Sam ostatnio zostalem "Niemcem", bo w zgloszeniu do biegu podalem adres hotelu w ktorym mieszkalem, a rubryki "narodowosc" nie bylo . Tak koszulka bylaby jakims rozwiazaniem.
Podobnie w Polsce mozna domniemywac ze wiekszosc to Polacy, wiec raczej niewielu zalozy koszulke z napisem Poland/Polska
W niedziele biegne w Szanghaj Maraton i taka koszuka by mi sie przydala (chociaz ja tez wole T-shirt). Jak bedzie dobrej jakosci to na drugi rok zakupie .
- Jaca_CH
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:57
- Życiówka w maratonie: 3:28:03
Dokładnie takSghjwo pisze:Taki koszulki sa dobre na biegi poza granicami Polski, zeby pokazac ze nie jestesmy z danego kraju, wiec lepsza bylaby flaga i napis Poland. Godla sa jednak duzo mniej rozpoznawalne, niz flagi.
Biegliśmy w 5 osób Berlin Maraton i na tę okazję zrobiliśmy koszulki w barwach narodowych. Mnóstwo ludzi krzyczało do nas: "Polska, Polska!" lub "Polska! Dajesz!", wołali też po imieniu, które było i na koszulce, i na numerze startowym.
Tak wiec to działa
-
- Zaprawiony W Bojach
Pomysł jest fajny i powszechnie praktykowany. Rzecz w tym aby nie iść w wielkość i nahalność. Nie zawsze wielkość ma znaczenie. My jednak często,...big orła na klatę, papeża na plecy i do boju,...
- janekowalski
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:38:26
- Życiówka w maratonie: 02:59:42
- Kontakt:
Jako ciekawostkę napiszę że coroczna Mila Goleniowska w tym roku idzie tym samym torem:
http://www.osir.goleniow.pl/index.php/upominki
Swoje zdanie na ten temat już wyraziłem ale dodam że chętnie założyłbym na siebie ładną koszulkę z logo portalu, w fajne, soczyście kolorowe wzory (nie związane z państwowymi symbolami). Podoba mi się co robi teraz np Nessi, ale tak naprawdę pomysłów na ładną koszulkę jest w zasadzie nieskończona ilość.
Swoje zdanie na ten temat już wyraziłem ale dodam że chętnie założyłbym na siebie ładną koszulkę z logo portalu, w fajne, soczyście kolorowe wzory (nie związane z państwowymi symbolami). Podoba mi się co robi teraz np Nessi, ale tak naprawdę pomysłów na ładną koszulkę jest w zasadzie nieskończona ilość.
www.sznrunner.blogspot.com - mój biegowy blog
- JayJay
- Wyga
- Życiówka na 10k: 48:33
Generalnie to średnie te projekty. Można się było bardziej wykazać
Jeśli koszulka ma mieć wymiar patriotyczny to Orzeł nie powinien być modyfikowany np kolorem, czyli że najlepszy jest Orzeł Biały.
Mnie także dziwi jakieś wzbranianie się przed symbolami narodowymi. Większość z Was pewnie nie miałoby nic przeciwko paradowaniu z flagą USA albo Wielkiej Brytanii, koszulki z takimi motywami są "w otwartej sprzedaży". Nie rozumiem więc dlaczego wstydzicie się symboli Polski? Kompleksy?
Nie pasuje Ci to nie noś, ale nie pisz też o wstydzie czy o jakimś osiedlowym patriotyzmie, bo to obraża wielu "zwykłych" i "normalnych" ludzi, którzy noszą odzież z patriotycznymi motywami i nie wstydzą się Naszej historii.
Jeśli koszulka ma mieć wymiar patriotyczny to Orzeł nie powinien być modyfikowany np kolorem, czyli że najlepszy jest Orzeł Biały.
Mnie także dziwi jakieś wzbranianie się przed symbolami narodowymi. Większość z Was pewnie nie miałoby nic przeciwko paradowaniu z flagą USA albo Wielkiej Brytanii, koszulki z takimi motywami są "w otwartej sprzedaży". Nie rozumiem więc dlaczego wstydzicie się symboli Polski? Kompleksy?
Nie pasuje Ci to nie noś, ale nie pisz też o wstydzie czy o jakimś osiedlowym patriotyzmie, bo to obraża wielu "zwykłych" i "normalnych" ludzi, którzy noszą odzież z patriotycznymi motywami i nie wstydzą się Naszej historii.
-
- Zaprawiony W Bojach
Nikt się tu nie wstydzi symboli Rzeczpospolitej Polskiej: Flagi, Godła i Hymnu. Dyskusja toczy się na temat stylizowanych orłów itp., które najwyraźniej w opinii rozmówców symbolizują coś innego. Już wcześniej napisali co. W kwestii kompleksów niech się każdy wypowiada za siebie.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:56
- Życiówka w maratonie: 3:43
- Kontakt:
??? Dlaczego miałabym paradować z flagą US lub GB lub jakąkolwiek inną???JayJay pisze:Większość z Was pewnie nie miałoby nic przeciwko paradowaniu z flagą USA albo Wielkiej Brytanii (...).
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ja chodzę zbrytyjska czy amerykańska flagą na bawełnianych koszulkach, traktuje to jako jakieś symbole graficzne, bez żadnych narodowych konotacji. Z polską flaga bym nie chodził bo ona sie na symbol nie nadaje, a orzeł nadaje.
- Juannita
- Stary Wyga
A mnie by się bardziej podobała flaga, coś takiego, tylko szersze i może napis Polska na gorze lub na dole:
http://www.fakt.pl/m/crop/-900/-900/fak ... 019730.jpg
http://www.fakt.pl/m/crop/-900/-900/fak ... 019730.jpg
- Juannita
- Stary Wyga
Jakaś taka "skromna" ta koszulka.janekowalski pisze:Jako ciekawostkę napiszę że coroczna Mila Goleniowska w tym roku idzie tym samym torem:
A Nessi? To są ciuchy dla odważnych. I lubiących pstrokaciznę.
- JayJay
- Wyga
- Życiówka na 10k: 48:33
dlatego:MEL. pisze: ??? Dlaczego miałabym paradować z flagą US lub GB lub jakąkolwiek inną???
btw dlaczego polska flaga nie nadaje się na symbol? Mam koszulkę z pewnego biegu, gdzie na karczku jest niewielka flaga biało-czerwona i wygląda świetnie Taki nieduży patriotyczny akcent.Adam Klein pisze:Ja chodzę zbrytyjska czy amerykańska flagą na bawełnianych koszulkach, traktuje to jako jakieś symbole graficzne, bez żadnych narodowych konotacji. Z polską flaga bym nie chodził bo ona sie na symbol nie nadaje, a orzeł nadaje.
Żeby nie było - każdy nosi to co lubi i nikogo nie hejtuję. Z drugiego rzutu grafik podoba mi się pierwsza z prawej
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Chodzi o symbol graficzny. Polska flaga jest polska, tylko jesli jest bialo-czerwona. A brytyjska czy amerykańska mogą istnieć nawet w wersji czarnobialej, grawerowanej itd bo posiadają jakies wzory. Polska flaga nie ma żadnego graficznego "wzoru".JayJay pisze:btw dlaczego polska flaga nie nadaje się na symbol? Mam koszulkę z pewnego biegu, gdzie na karczku jest niewielka flaga biało-czerwona i wygląda świetnie Taki nieduży patriotyczny akcent