Bank of America Chicago Marathon

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
rufuz

Nieprzeczytany post

Fajne zdjecie :ble: Pani Konsul milo nas przyjela. Bardzo fajnie, ze takie spotkanie sie odbylo. Pani Konsul mowila, ze beda chcieli takie spotkania organizowac kazdego roku. Pozdrawiam wszystkich Polakow z Chicago. Pewnie pojawi sie tez artykul w gazecie Dziennik Zwiazkowy i byla jakas audycja w radiu, nie pamietam nazwy stacji.
PKO
Awatar użytkownika
mow_mi_stefan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:09

Nieprzeczytany post

rufuz pisze:no i juz po, minimum jakie zakladalem wybiegalem wiec jest ok. Moj czas to 3:10:37
Gratulacje!
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
zMadzia
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 57
Życiówka w maratonie: 4,28

Nieprzeczytany post

Gratulacje dla wszystkich,którzy ukończyli.
Super impreza, najlepszy doping w dzielnicy meksykanskiej, fajnie ze byla niebieska linia prowadząca do mety, co prawda i tak ubiegałam 44km ale bez niej pewnie jeszcze kilka by doszło;)
piotrek0424
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47:55
Życiówka w maratonie: 4:08:55

Nieprzeczytany post

zMadzia pisze:
Super impreza, najlepszy doping w dzielnicy meksykanskiej,
Meksykanska dzielnica pilsen zdecydowanie mój faworyt
5km-22:59
10km-48:50
HM-1:47:54
M-4:08:55
rufuz

Nieprzeczytany post

teraz maly odpoczynek i do roboty na następny sezon. Bardzo milo bylo mi poznać zMadzia na spotkaniu w konsulacie :ble: Jestem pełen podziwu dla wyczynów biegowych zmadzi i Jej towarzyszki. No proszę na forum taka cicha :ble: Serdecznie pozdrawiam i mam nadzieje, ze sie gdzies jeszcze spotkamy na jakims biegu. Zapraszam na maraton do Hamburga w kwietniu.
W tym sezonie mam jeszcze bieg sylwestrowy w Poznaniu na 10km.
Ja tak jak zaplanowalem w poniedzialek wybralem sie na wyprawe na poludnie Stanow. Nashville i Atlanta, szczerze bylem zawiedziony. Nashville to kompletna "dziura", Atlanta nieco lepiej ale oferta hotelowa i kulinarna na miescie to masakra. Wiekszosc to zwykle fastfoody, ktore zamykaja miedzy 18:00-19:00 :bum: Poza muzeum designu, centrum Coca Coli i siedziby CNN nic nie ma. Warto bylo pojsc i zwiedzic CNN "od kuchni" a w Coca Coli, hmmmm generalnie nie pije coli ale nigdy w zyciu nie wypilem takiej ilosci i tylu roznych wersji coli z calego swiata :hahaha: :hahaha: Szkoda, ze zabraklo mi czasu bo Kentucky i czesc Tennessee byly bardzo ciekawymi stanami. W przyszlym roku wybiore sie na dluzej wynajmujac jakiegos "kampera".
zMadzia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

rufuz pisze:. Bardzo milo bylo mi poznać zMadzia na spotkaniu w konsulacie :ble: .
Witaj, jedli chodzi o mnie-nie byłam w konsulacie ani tez nie miałam partnerki biegowej;) wiec jakas pomyłka ;)
Jednak widze ze wspólnie robimy trasę po USA:) w niedziele ruszyłam do Indiany, pózniej kolejno Luisvell, Nadhvill - wiedziałam tam świetne jaskinie, popijam wina w winnicach, obeszlam farmę i porównałam replikę greckiego Koloseum-Atena wyszła im dziadowsko;) Całość polecam. Jesli chodzi o Atlantę - zdecydowanie polecam jedno z trzech najwiekszych w świecie Akwariów i piedemont park-garden park? Aktualnie jestem w Waszyngtonie -jutro zwiedzanie + Filadelfia i mam nadzieje ze i tam bedzie równie ciekawie. Na koniec kilka dni w NY a tam musi byc duże WOW :-)
Jesteś jeszcze gdzieś na mojej trasie?
Mi sie stany spodobały, juz myśle o kierunku Parków Narodowych, Kalifornii, Vegas, LA;-)
rufuz

Nieprzeczytany post

eeeee, a pytalem sie w Konsulacie dwie sympatyczne panie i jedna z nich stwierdzila, ze jest zmadzią :bum: :hahaha:
Ja bylem w Mammoth Cave w Kentucky a na Smoky Mountains zabraklo mi niestety czasu :chlip: Niepotrzebnie pokusilem sie na Nashville. W przyszlym roku latem wybiore sie na objazdowke ale tym razem "kamperem".
W sumie to zbyt mocno zmeczyly mnie dwie przesiadki w Amsterdamie, Detroit i zmiana czasu. Zawsze pare dni po przyjezdzie lub powrocie dochodze do siebie :hahaha: Na dzien przed maratonem jeszcze czulem zmeczenie.
W Chicagowskim "Dzienniku Zwiazkowym" jest artykul ze spotkania w Konsulacie.
http://dziennikzwiazkowy.com/polonia/ma ... zerwony-2/
Wiem jedno, ze pobiegne jeszcze nie raz w Chicago :ble:
Podziekowania naleza sie tez Pani Konsul Paulinie Kapuścińskiej, ktora przyjela nas bardzo dobrze.
zMadzia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

rufuz pisze:eeeee, a pytalem sie w Konsulacie dwie sympatyczne panie i jedna z nich stwierdzila, ze jest zmadzią :bum: :hahaha:
e.
To nie ładnie, łobuziara :echech: zMadzia jest tylko jedna :taktak:
piotrek0424
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47:55
Życiówka w maratonie: 4:08:55

Nieprzeczytany post

Śmiać mi się chce trochę z pani konsul bo teraz odwracają kota ogonem mówiąc że takie spotkania robili co roku a tak naprawdę to było pierwsze ogolne spotkanie. Nawet dzwonilo do mnie polonijni dziennikarze pytając o wcześniejsze bo pracują w mediach 20 lat i nigdy nie słyszeli żeby jakies były. Ale niech im będzie że oni wpadli na pomysł i zebrali ludzi hahahaha :hej: Wystarczyło zapytać o Nashville to bym wam odrazu powidzial że 2-3h to max na zwiedzanie ;)
5km-22:59
10km-48:50
HM-1:47:54
M-4:08:55
zMadzia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zazwyczaj sukces ma wielu ojców..... :zero:
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

zMadzia pisze:
rufuz pisze:eeeee, a pytalem sie w Konsulacie dwie sympatyczne panie i jedna z nich stwierdzila, ze jest zmadzią :bum: :hahaha:
e.
Jedna z nich to byla Magda, a ta druga byla z Madzia. :hejhej:
zMadzia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Sghjwo pisze:
zMadzia pisze:
e.
Jedna z nich to byla Magda, a ta druga byla z Madzia. :hejhej:
Aj, to szkoda, że mnie nie było - byłybyśmy trzy Madzie, Magdy lub zależnie od humoru - Magdaleny :hahaha:
zMadzia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Od startu minęło sporo czasu jednak jak widać organizatorzy Chicago Marathon nie dają o sobie zapomnieć - w grudniu generowali dyplomy a wczoraj w skrzynce pocztowej znalazłam oficjalna książkę z wynikami wszystkich maratończyków którzy ukończyli bieg. Nie powiem - jest miła pamiątka a za kilka lat jeszcze bardziej sie ja doceni :)
rufuz

Nieprzeczytany post

do mnie tez przyszedł ten "katalog". Po każdym maratonie przysyłają. Za cos sie płaci prawie 300$ :ble:
Niedługo tegoroczna edycja Chicago Maraton.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy ktoś się zakwalifikował,...?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ