Heart rate z Lidla

Til
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:30:05

Nieprzeczytany post

kubadd pisze:jest w stanie wytłumaczyć różnicę w łączeniu między telefonem a zegarkiem? Jeśli są takie różnice, to to może być powodem błędnych wskazań.
Łączenie musi być takie same bo to zapewnia tzw. protokół wymiany informacji znany jako Bluetooth lub inny. Jest małe prawdopodobieństwo żeby dane się gubiły, bo ich jest po prostu bardzo mało, a w dodatku protokół BT ma nazwijmy to potwierdzenie i sprawdzenie poprawności przesyłanych danych. Różnice się pojawiają po stronie urządzenia - jak się zachowuje gdy dostanie z pulsometru daną, którą my ludzie, interpretujemy jako dziwną? Często zegarki nie filtrują danych lub robią to bardzo prosto, np. badając/porównując dwa poprzednie odczyty. Natomiast appki smartfonowe potrafią "wygładzać" dane tak aby wykresy wyglądały "rozsądnie" cokolwiek to znaczy ;-) Porównywanie ma bardzo ograniczony sens, sprawny pasek przekazuje dane, a co dane urządzenie zrobi to już zależy od producenta, dlatego często czytamy informacje o tym, że dane urządzenie reaguje szybko na zmiany lub wolniej niż inne podobne. I dotyczy to większości parametrów mierzonych przez zegarki/smartfony np. tempa pobieranego z GPS.

Tzw. błędne wskazania sprawnego urządzenia są sprawą absolutnie normalną, elektrody z paska nie są przyczepione do naszego ciała na klej ;-) pasek się przesuwa, zmieniają się warunki kontaktu ciało-elektroda bo zmienia się ilość i skład potu, etc. Elektronika paska musi jakoś na to reagować i wprowadzać korekty, jedne urządzenia robią to "zgrabniej" inne nie są tak zmyślne.
PKO
lolo1990
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 51:29
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wczoraj zlałem mocno wodą te paski i klatkę zalożyłem i działał. Wykresy trochę dziwnie wyszły 7.3 km w 34 minuty, puls przez 86% w okolicach 180-186 , średnie wyszło 185. Trochę dużo czyż nie?
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a skąd to mamy wiedzieć czy dużo, to chyba zelży od organizmu?

ja przy hr maxie w granicach 185
https://flow.polar.com/training/analysis/63708877
miałem średnie około 177 na opasce polara, dużo czy mało? (mi się wydaje że dużo ale to kwestia wytrenowania :) )
Til
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka w maratonie: 3:30:05

Nieprzeczytany post

Jak chcecie sprawdzić czy w ogóle dobrze pasek działa to przecież można zliczyć uderzenia serca w spoczynku na wyrku z paskiem i kontrolując na zegarku z sekundnikiem ;)
J_Cop
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Podepne sie pod temat, zeby nie zakladac nowego.

28.09 w Lidlu startuje oferta biegowa, gdzie beda pulsometry z paskiem na klate za szesc dyszek. Czy moze kiedys byly juz takie same i ktos kupil i moze sie wypowiedziec? Albo doswiadczenia z innymi modelami z Lidla?

Generalnie chodzi mi o to czy warto kupic czy to raczej bedzie szit, ktory i tak nie pokaze wynikow nawet zblizonych do prawdy?
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Biegalem z takim prawie rok i dzialal ok .
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

darekc1 pisze:Biegalem z takim prawie rok i dzialal ok .
A po roku co się z nim stało? Zmieniles na inny model?

Transmisja była kodowana, treningi zapisują się do pamięci, można zgrać treningi na komputer bądź jakiegoś serwisu on line, są miedzyczasy dostępne, tętno wskazuje aktualne, srednie z calego odcinka i maksymalne z calego treningu?
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To jest prosty zegarek tylko z pulsem w czasie teraźniejszym nic nie zapisuje i nic nie zgrasz, masz tam jakies tetno min max i srednie i mozesz ustawic strefy tetna z alarmem.Tak zamienilem na polar m400 .
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ