Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.- Jan Paweł II (Karol Wojtyła :uuusmiech: ). Trzymamy kciuki za Przemka i wierzymy, że da radę w swojej dalszej drodze na Hel . Aby mu, chociaż troszeczkę w tym dopomóc pobiegliśmy z nim dzisiaj kilkadziesiąt kilometrów. Pozdrawiam Andrzej.
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból. - Fryderyk Nietzsche i Prezes
Są takie chwile, kiedy czyjaś pomocna dłoń jest niezbędna, czyjaś obecność jest ratunkiem, wybawieniem, otuchą, pocieszeniem . Jak dobrze, że jest ktoś, do kogo możemy zwrócić się o pomoc :uuusmiech: . Jak dobrze, że wy jesteście, by komuś przyjść z pomocą, po prostu przy nim być, gdy tego potrzebuje . Jak dobrze, że jesteście.. Jutro przedstawiciele naszej Akademii Biegania wezmą udział w charytatywnym biegu „ PRZEGOŃ PRZEMOC”, którego organizatorami jest Centrum Pomocy Dziecku i Poradnictwa Rodzinnego w Grudziądzu oraz Grudziądzkie Towarzystwo Pomocy Dziecku i Rodzinie „Homini”. Celem imprezy jest integracja przedstawicieli Instytucji z terenu miasta Grudziądza i przyjaciół CPDiPR na rzecz ochrony dzieci krzywdzonych. Tak, więc osoby przeze mnie zapisane zapraszam o godzinie 09.30 w sobotę 19.Września do biura zawodów znajdującym się w Centrum Pomocy Dziecku i Poradnictwa Rodzinnego w Grudziądzu ( brama od ul: Malinowskiego) skąd jest START o godzinie 11.00. Pozostali chętni oczywiście ZAPRASZAM na plażę miejską standardowo o godz.09.00. Pozdrawiam i życzę udanego weekendu. Andrzej .
Regulamin i więcej szczegółów na stronie : https://www.facebook.com/events/3954237 ... 820599030/
Do zwycięstwa potrzeba nam odwagi, odwagi i jeszcze raz odwagi a w życiu nie warto iść na skróty , bo najbardziej smakuje to, co kosztowało najwięcej wysiłku .. Wszyscy podziwiamy Przemka Ignaszewskiego i jego akcję URODZINOWY TORT DLA GOSI, więc dzisiaj podziwiajmy jego odwagę zmierzenia się z dystansem 800 kilometrów, jakie pokonał, bo wierzę, że to tylko kwestia formalna z Morskiego Oka na Hel dla swojej siostrzenicy. Pozdrawiamy cię Przemek i jeszcze niejednokrotnie będziemy o tobie mówić jak chociażby dzisiaj na biegu „ Przegoń Przemoc” czy sobotnim treningu Akademii Biegania :uuusmiech: . Pozdrawiam i życzę wszystkim wszelkiej radości i optymizmu a startującym jutro Maciejowi i Marcinowi w maratonie po lasach noteckich powodzenia :uuusmiech: i czekamy na relację. Andrzej
Słysząc wołanie o pomoc -pomagamy... wołać. Dzisiaj przedstawiciele naszej Akademii Biegania pobiegli wspólnie w manifestacji sprzeciwu wobec przemocy stosowanej względem dzieci. Bieg pod hasłem: „PRZEGOŃ PRZEMOC „ przyciągnął sporą rzeszę osób, dla których dobro dziecka to rzecz najważniejsza. Byli to przedstawiciele różnych instytucji i nie liczył tu się osiągnięty czas czy dystans, ale to, aby być zauważonym, aby dotrzeć do świadomości społeczeństwa jak ważne jest dziecko…
Atmosfera przed biegiem, podczas jak i po naprawdę niesamowita i wierze, że ta akcja wejdzie już na stałe do kalendarza charytatywnych grudziądzkich imprez biegowych a ja osobiście będę was do niej zachęcał. Dziękuję i zapraszam do galerii, jaką pozwoliłem sobie popstrykać podczas biegu a widać na niej zarówno radość, spontaniczność czy wysiłek, jaki włożyliście przebiegając te 7 kilometrów w pełnym słońcu i wysokiej temperaturze. A i tak na marginesie, jeżeli ktoś z was zgubił pasek od pulsometru Garmina to jest do odbioru w ośrodku.
Czasem najzwyklejsze bieganie - kiedy się je dzieli z właściwymi ludźmi - bywa niezwykłe :uuusmiech: . Dziękuje kochani za wspólny niedzielny trening, który jak zawsze w doborowym towarzystwie i na wesoło . Troszeczkę będziemy leczyć żebra po sparingach na łokcie z Rafałem zwanym również „Bobaskiem” czy „ Klamotkiem” ( to tak dla żartu Rafał bez podtekstów ), ale warto było na końcu go wyprzedzić . Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli. Andrzej.
Witajcie drodzy kochani biegacze :uuusmiech: . Co raz bliżej do startu czy to w Warszawskim maratonie czy Biegu Malinowskiego, więc pamiętajcie, że bez walki, bólu, cierpienia i łez nie da się wiele osiągnąć , więc nigdy się nie poddawajcie i walczcie o spełnienie waszych marzeń . Wyjazd do Warszawy sobota godzina 09.00 parking przy Mac Donaldzie powrót oczywiście w niedziele jak wszyscy dobiegną na metę i się ogarną, więc nie wiem, o której ale na pewno będzie to wesoły autobus . Pozdrawiam oraz życzę miłego dnia. Andrzej.
Zapraszamy na Grudziądzki Rajd Niepodległości
Ruszamy z zapisami na IV Grudziądzki Rajd Niepodległości. Startujemy 11 listopada 2015 r. o godzinie 13.00 z Grudziądzkiej Cytadeli po uroczystej salwie z armaty. Trasa biegu będzie liczyła około 5 km ulicami miasta do Pomnika Żołnierza Polskiego na Rynku. Tam biegacze złożą kwiaty i zapalą znicze dla upamiętnienia odzyskania przez Polskę niepodległości w 1918. Powrót Wiślaną Trasą na Cytadelę gdzie uczestnicy pokrzepią się wojskową grochówką i ciepłą herbatką. W ramach wpisowego wynoszącego 15 zł uczestnicy rajdu otrzymają pamiątkowy medal , kotylion będący zarazem numerem startowym, ciepły posiłek po biegu. Limit uczestników 200 osób. Szczegóły w regulaminie. Organizatorem rajdu jest Miejski Ośrodek Rekreacji i Wypoczynku, Akademia Biegania Grudziądz, Stowarzyszenie „Rawelin” oraz Urząd Miasta.
Witam serdecznie brać biegową :uuusmiech: . Cierpienie, kontuzje, niedomagania, brak formy należą również do życia biegacza . Jeśli cierpicie, wciąż żyjecie . Pogódźcie się z tym kochani biegacze. Mam nadzieje, że was nie wystraszyłem i już jutro pojawicie się na naszym środowym PIERWSZYM JESIENNYM bieganku z Akademią Biegania :uuusmiech: . Pozdrawiam i życzę miłego dnia Andrzej.
Witajcie drodzy kochani biegacze :uuusmiech: . Przede nami cały dzień. W ciągu dwunastu godzin rodziły się fortuny i ulegały zagładzie dynastie. W ciągu dwunastu godzin powstawały i ginęły imperia. Więc nie mówcie mi ze nie znajdziecie czasu na wspólny pierwszy jesienny trening z przyjaciółmi w ramach naszej Akademii Biegania :uuusmiech: . Zapraszam na godzinę 18.00 przed plażę miejską. Miłego dnia życzy jak zawsze Andrzej.
Kochani tego jeszcze u nas nie było. Gotowi na test Test Coopera. Akademio Biegania i grudziądzcy biegacze sobotni trening za tydzień 3 października czyli już po warszawie i maliniaku zrobimy sobie w Małym Rudniku.
Zapraszamy do udziału w imprezie sportowej pn. Test Coopera. Test ma na celu sprawdzenie wytrzymałości zawodnika podczas 12 minutowego biegu lub marszobiegu. Wydarzenie odbędzie się 3 października o godzinie 10.00 (biuro zawodów 9: 00) na obiekcie Gminnego Ośrodka Kultury w Małym Rudniku (szczegóły w regulaminie imprezy).
Impreza ma charakter otwarty i zapraszamy wszystkich amatorów biegania (jedyny wyjątek stanowi minimalny próg wieku: 13 lat). Każdy uczestnik otrzyma pamiątkowy dyplom z uzyskanym wynikiem.
Sprawdź swoją kondycję fizyczną!
Chciałoby się powiedzieć trwaj chwilo jesteś piękna jednak wszystko, co dobre szybko się kończy jak nasz popołudniowy środowy trening . Dziękuje wszystkim za wspólne bieganie :uuusmiech: . Pierwszy jesienny trening za nami i oby pogoda sprzyjała nam jak najdłużej . Dobranoc.Andrzej
Witajcie drodzy kochani biegacze :uuusmiech: . W życiu wygrywa ten, kto pokonał samego siebie, swój strach, swoje lenistwo, swoją nieśmiałość . Myślę, że nasi biegacze z pod szyldem Akademii Biegania zarówno ci starzy wyjadacze jak i biegający w naszych barwach od niedawna pokonali już wszelkie swoje słabości i są przygotowani na sobotnie ściganie ulicami Grudziądza dla uczczenia naszego bohatera Bronka Malinowskiego w biegu na 10 km czy w niedzielnym wyzwaniu, jakim będzie przebiegnięcie Maratonu Warszawskiego :uuusmiech: . Dzisiaj już odpoczywamy i zbieramy siły kochani na weekend. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Andrzej.