BMW Berlin Marathon 2015

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
mow_mi_stefan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:09

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:W sobotę pobiegnę dychę i na jej podstawie ocenię w jaki czas będę celował w Berlinie.
Ja w weekend też będę testował czy coś mi zrealizowany (u mnie w 110%) plan dał czy nie ;)

ps. wczoraj mailem dostałem kwity potrzebne do odbioru pakietu
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
PKO
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

U mnie karta startowa też już na mailu czeka na wydrukowanie :) Dzisiaj ostatni mocny akcent przed sobotą i pełen nadziei oczekuję na start :)
Awatar użytkownika
hatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:48
Życiówka w maratonie: 3:28:01

Nieprzeczytany post

Miło czytać że ktoś się przygotował :)

U mnie jak na razie JEDNO długie wybieganie i w nogach 60km zrobione w sierpniu...
I na całe przygotowanie do maratonu miałem 3 tygodnie :)

Dlatego postanowiłem nie szarpać się i przetruchtać lekko poniżej 4:00 (przy życiówce 3:28).

Wszystkim debiutującym polecam dobrze rozplanować wizytę w Toi Toikach -> jeśli nie zdecydujesz się na opcję "drzewo w parku" to kolejki są czasem na pół godziny.

Tak czy inaczej, przynajmniej raz warto pobiec w Berlinie. To i tak najłatwiej dostępny Maraton z serii WMM.
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.

W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

mały89:
O ile pamiętam już tam biegałeś.
Jakie tym razem przyjąłeś założenia czasowe?
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

hatek pisze:Dlatego postanowiłem nie szarpać się i przetruchtać lekko poniżej 4:00 (przy życiówce 3:28).
To jest nas już dwóch :bum:
U mnie plan treningowy ch.. strzelił po kontuzji Achillesa na początku maja. Przerwy w bieganiu miałem raptem ze 2 tygodnie, ale przez następne 3 miesiące przy próbie jakiegokolwiek bardziej ambitnego treningu kontuzja groziła odnowieniem. Wreszcie udało mi się to zwalczyć przynajmniej na tyle, żeby w majestatycznym tempie zrobić ze trzy razy po 20+ km, a dzisiaj 31 nawet w ciut szybszym, ale nadal wolniejszym niż bym chciał tempie. Reszta to były średnie dystansy, ale żadnych interwałów ani siły. W Berlinie chciałbym celować w 3:45 +/- 5 minut, ale każdy wynik poniżej 4 godzin będzie dobry.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

KrzysiekJ pisze:mały89:
O ile pamiętam już tam biegałeś.
Jakie tym razem przyjąłeś założenia czasowe?

Jutro mam start na dychę i po nim będę wiedział w co celować. Na pewno powalczę o SB, a więc wynik poniżej 3:23. Ale mądrzejszy będę dopiero po jutrzejszym biegu. Do tej pory sprawdzenia robiłem na połówkach, a w tym roku jakoś tak się złożyło, że wybrałem 5km, a tydzień później dychę. Piątka wyszła poniżej 20', teraz czas na dychę.
Awatar użytkownika
Jaca_CH
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:28:03

Nieprzeczytany post

Szczęściarze.....
Prawie rok temu zapisany i wylosowany. Od grudnia leciałem z planem na wiosenny maraton, który udało się zrobić zgodnie z założeniami. Od maja zabrałem się za plan "Berlin 2015". Wszystko szło w miarę ok. Do czasu....
2 tyg. temu pojawił się ból w stopie. Odpuściłem na chwilę treningi. We czwartek spróbowałem jak wygląda sytuacja - przebiegłem 4 km i na tym koniec. Wróciłem do domu utykając.
Cały plan, jak to mówią, w p.... :smutek:
Awatar użytkownika
sundinn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:26
Życiówka w maratonie: 3:14:57

Nieprzeczytany post

Zastanawiam się w jakim celu podaje się przy rejestracji czas na jaki się ma zamiar pobiec. Na stronie maratonu w FAQ napisane jest, że o przydziale do poszczóglnych strem startowych decydyje życiówka w maratonie. Na karcie startowej też mam zapisane swój PB. W moim przypadku robi to różnicę bo życiówka daje mi sektor E, czas na jaki planuje polecieć jest w sektorze D. Można to dogadać przy odbieraniu pakietu startowego?
de Zoo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Czołem,
Jadę pierwszy raz do Berlina i czytam tu i ówdzie o koszulce Finisher'a. Co to za koszulka, gdzie ją można kupić i ile kasy trzeba mieć?
Z góry dzięki za wszelkie informacje.

Pzdr!
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Strefy przydzielane są na podstawie życiówki, ale przy odbiorze pakietów jest stolik, gdzie siedzi Pan i w razie konieczności zmienia strefę z numeru startowego na inną.

Koszulka Finishera - marka Adidas, cena 25€, można kupić na EXPO, można kupić na stoiskach po biegu.
de Zoo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:Koszulka Finishera - marka Adidas, cena 25€, można kupić na EXPO, można kupić na stoiskach po biegu.
Dzięki za info.
Awatar użytkownika
sundinn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:26
Życiówka w maratonie: 3:14:57

Nieprzeczytany post

[quote="maly89"]Strefy przydzielane są na podstawie życiówki, ale przy odbiorze pakietów jest stolik, gdzie siedzi Pan i w razie konieczności zmienia strefę z numeru startowego na inną.

Dziękuję za informację
Maurice
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:59
Życiówka w maratonie: 2:38:40
Kontakt:

Nieprzeczytany post

przy czym aby zmienić strefę należy wykazać się certyfikatem z wynikiem lepszym niż podanym przy rejestracji (info z regulaminu)
Awatar użytkownika
mow_mi_stefan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:09

Nieprzeczytany post

Maurice pisze:przy czym aby zmienić strefę należy wykazać się certyfikatem z wynikiem lepszym niż podanym przy rejestracji (info z regulaminu)
Ja się rejestrowałem przed Florencją (11.2014) i Orlenem 2015. Ostatnio przesłałem im info o nowym PB :taktak: przez formularz na stronie i mi strefę zmienili, ale akurat w moim przypadku to jedna z ostatnich :)
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Maurice pisze:przy czym aby zmienić strefę należy wykazać się certyfikatem z wynikiem lepszym niż podanym przy rejestracji (info z regulaminu)

Dokładnie tak. Choć w moim przypadku nikt niczego nie chciał. Chciałem pokazać wydruk z wynikami nawet, ale Pan zapytał tylko na jaką strefę chce zmienić i tyle.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ