Mistrzostwa Świata w LA, Pekin 2015

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Johnny Żuberek pisze:Marek, tak jak pisze Sosik, Yego to lider tabel, od ładnych paru lat ścisła światowa czołówka. Co do wyniku, to od połowy drugiej kolejki rzucali pod wiatr. To pomaga
No dobra, niech ten oszczep będzie... Ale 400 płotki?
Adam Klein pisze:A dla mnie to są pierwsze mistrzostwa, gdzie jeszcze nie obejrzałem nigdzie ani grama żadnej relacji. Jakos nie mogę trafić.
Nie wiem, czy dobrze wyczuwam sarkazm wypowiedzi, ale... ja na żywo też nie oglądam bo niestety koliduje z pracą. Oglądam później wybrane fragmenty na filmikach eurosportu albo sport.tvp.pl :]
biegam ultra i w górach :)
PKO
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

Kenijczycy nie gęsi, i swój sport mają. :)
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: DNF
Kontakt:

Nieprzeczytany post

marek84 pisze:No dobra, niech ten oszczep będzie... Ale 400 płotki?
Akurat sama Kenia może i tradycji nie ma, jednak w historii było kilku znakomitych biegaczy z Czarnego Lądu. John Akki-Bua z Ugandy był rekordzistą świata w latach 70., jako pierwszy złamał 48 sekund (47,82). Senegalczycy - Amadou Dia Ba wygrywał nawet z Mosesem, Samuel Matete ocierał się o rekord wielkiego Edwina (47,10 w 1991 roku).
Niskie płotki są - w dużym uproszczeniu - zbliżone techniczne do przeszkód. 400m to znowu dystans, w który z powodzeniem szło wielu 800 metrowców (Juantorena był w początkach kariery halfmilerem właśnie, Borżakowski też dawał radę w Europie). Przy olbrzymiej konkurencji w Kenii na dystansach 800-10000, nic dziwnego, że ktoś z dobrą szybkością, a przy okazji techniką przeszkodową, pojawił się na niskich płotkach.
PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
Obrazek
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A abstrahując od tematu Kenii, wczoraj Anka Kiełbasińska skradła moje serce :jatylko: ;)
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
Obrazek
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wiem jak wam, ale schippers jest najlepsza, jak ona biega ostatnie 10-20m w spacerować tempie
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:49
Życiówka w maratonie: 2:58:50

Nieprzeczytany post

Zośka z rekordem życiowym na 800 metrów: 2:00:11
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!

Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Anita Włodarczyk zgodnie z planem złoto. Szkoda ze rekordu świata nie udało się tym razem poprawić.
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

sosik pisze:Zośka z rekordem życiowym na 800 metrów: 2:00:11
Asia Jóźwik też z życiówką 1:58:35 awansowała do finału.
Ostatnio zmieniony 27 sie 2015, 14:31 przez harlan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Brawo Aśka :)))
A trzeba pamiętać, że Hassan zabiegła jej 2 tor i ostatni wiraż kończyła prawie na trzecim, pewnie też minimalnie wyhamowała!
Kto wie, może z tego finiszu i medal się urodzi :)
Obrazek
Awatar użytkownika
rusolis
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

harlan pisze:Anita Włodarczyk zgodnie z planem złoto. Szkoda ze rekordu świata nie udało się tym razem poprawić.
Mogła go nie poprawiać nadgorliwie w Cetniewie, to by to zrobiła teraz, z większą pompą :hahaha:
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obejrzałem dopiero teraz te biegi z odtworzenia - była już petycja o zmianę komentatorów? Biegi prowadzone bardzo szybko, poniżej rekordów życiowych obydwu Polek (i to sporo poniżej), a Ci w ogóle nie mają pojęcia w jakim tempie bieg i narzekają, że "powinna się przesunąć", "tu być szybciej". Nie wiem, mało oglądam sportu w TVP ale jak np. oglądam wyścigi samochodowe na SKY czy BBC to próbują wprowadzić nawet laika w temat i dużo więcej szczegółów wskazują, a nasi mam wrażenie tylko pierdoły z portali plotkarskich + podkręcanie atmosfery.
biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
lipton
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:44
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No niestety, jak ktoś jest od wszystkiego to tak naprawdę jest od niczego. Chociaż akurat Szaranowicza lubię słuchać, mam do niego sentyment. Ale Jóźwik męczy i to strasznie, czy to LA, czy to biegi narciarskie zwyczajnie nie da się go słuchać.

Pytanko. Część sprinterów praktycznie od razu po biegu siada na tartanie i zdejmuje buty. Co jest powodem? Są tak mocno zasznurowane specjalnie na bieg?
10k - 40:50 - 23.05.2015 / 15k - 1:03:56 - 23.11.2014 / 21k - 1:31:38 - 30.03.2014 / 42k - 3:16:26 - 11.10.2015
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=44539]Blog[/url] -> [url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=44554]Komentarze[/url]
[url=https://connect.garmin.com/modern/profile/filiplipowski]Garmin Connect[/url]
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szaranowicz i Szpakowski najlepsi komentatorzy :) fajnie ich się słucha
Jozwika nie pamiętam jak już komentuje
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

lipton pisze:Ale Jóźwik męczy i to strasznie, czy to LA, czy to biegi narciarskie zwyczajnie nie da się go słuchać.
Ten gość musi tam chyba kogoś znać, że go tyle czasu w TVP trzymają. Podobno był sportowcem, a wiedzę ma na poziomie kanapowca z chipsami i pilotem w ręku. Przykłady:
- biegi narciarskie, pulsometr zawodniczki na podbiegu wskazuje 90% HRmax a gość na to: "biegnie na 90% swoich możliwości",
- biegi narciarskie, nie zauważa, że zawodniczka zmieniała narty; ja oglądający biegi 3 razy w roku widziałem na swoim TV już w momencie, gdy skręciła do strefy zmian,
- LA, drugie miejsce Artura Kuciapskiego zauważa dopiero w powtórce biegu.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
puella
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

lipton pisze:
Pytanko. Część sprinterów praktycznie od razu po biegu siada na tartanie i zdejmuje buty. Co jest powodem? Są tak mocno zasznurowane specjalnie na bieg?
Wiesz co, wydaje mi się, że chodzi po prostu o reklamę butów :) Bywa, że zawodnicy mają to wpisane w kontrakty, żeby pokazywać swoje buty po biegu :) Np. Dafne Shippers ma kontrakt z Nike, ale narodowym sportem Holandii jest assics, więc zgodnie z regulaminem, może mieć tylko buty od swojego partnera-sponsora sprzętowego :) Dlatego jak sprinterzy pozują do zdjęć to właśnie tak, zeby bylo widać buty na zdjęciu - do zdjęcia z flagę najlepiej wziąć je po prostu do ręki :) Tak obstawiam.

A w ogole, to jak wam się podobają / nie podobaja moje foty? :)
Aleksandra Szmigiel

BLONDYNKA JEDZIE DO KENII
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ