Komentarz do artykułu Relacja z Flexistav Bieg Granią Tatr LIVE

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Zwycięzca zadowolony. :) Gratulujemy. :)
PKO
Sjgn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Polana kopieniec hercog 25 min za sobczykiem
kamilj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:40

Nieprzeczytany post

Bartek pokazał moc! Takiej przewagi się nie spodziewałem. Gratulacje.
Widać, że zyskuje doświadczenie, może z niego wyrosnąć groźny zawodnik w górskich biegach ultra.
Ciekawe, jak pozostali poradzą sobie z końcówką.
Sjgn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Polana kopieniec 15:07 pierwsza kobieta Anna figura
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Sign, Ty siedzisz na Kopieńcu ? :)
zula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wyniki z mety śpią, może by ktoś je obudził? :taktak:
Często mniej oznacza więcej
chojnac
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 3:49:05

Nieprzeczytany post

"Do Czerwonego Wierchu biegliśmy we dwóch z Przemkiem Sobczykiem. "

Nie wiem czy Bartek się przejęzyczył, czy ktoś źle spisał rozmowę, ale Czerwony Wierch i Czerwone Wierchy to dwa różne miejsca. I obok tego pierwszego tylko przebiegali.

Wszystkim którzy ukończyli zazdroszczę kondycji, a tym najlepszym dodatkowo umiejętności. Gratulacje
Chojnac
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Odnośnie topografii jest jeszcze jeden błąd: "Po pokonaniu pasma Tatr Zachodnich zawodnicy wyruszyli w stronę Czerwonych Wierchów".
Czerwone Wierchy, jak i Kasprowy, leżą w Tatrach Zachodnich. W tym biegu Tatry wysokie zaczęły się gdzieś w okolicy zbiegu do Gąsienicowej.

Gratulacje dla Bartka i wszystkich, którzy spełnili swoje założenia :-)
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Iaaf
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A co w związku ze skróceniem trasy przez Piotrka Hercoga? Czy były jakieś konsekwencje tak jak np to było na biegu Rzeźnika z czołówką?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a0e ... d82bd.html

Obrazek
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Jeżeli Jacek Zebracki zgłosi protesty że nie widział kiedy Piotr go mijał to wtedy będzie z sprawa, narazie może to być najwyżej błąd nadajnika.
blas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Iaaf ale przeprosisz Piotrka Hercoga za swoje pomówienia?
Byłeś kiedyś w Tatrach w tamtym rejonie?
Jak nie to się wybierz, a potem opowiedz jak ci szło skracanie w tym miejscu.
Naniosłem kilka śladów http://www.mygpsfiles.com/app/#Kt14UI6g
To jest ten skrót który polecasz?
Sugeruję żebyś wycofał się ze swoich oskarżeń.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Iaaf
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

@blas

Ja nikogo nie oskarżam! Tylko piszę jak to wyglądało oglądając bieg przez neta, dlatego (czytaj ze zrozumieniem) napisałem PYTANIE jak ta sytuacja się rozwiązała, bo... np na biegu Rzeźnika bodaj druga i trzecia drużyna dostała przymusowe 30min postoju (choć normalnie by to było DQ) przez to, że jakiś tam odcinek nie pokonali po wyznaczonej trasie!

A czy to był łatwiejszy odcinek, czy trudniejszy, to mało ważne - trzeba się poruszać po wyznaczonej trasie!
(reg: "Za zejścia ze szlaków (skracanie trasy) i wyrzucanie śmieci poza wyznaczonymi do tego miejscami zawodnik zostanie zdyskwalifikowany." )
blas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Iaaf pisze:@blas

Ja nikogo nie oskarżam! Tylko piszę jak to wyglądało oglądając bieg przez neta, dlatego (czytaj ze zrozumieniem) napisałem PYTANIE jak ta sytuacja się rozwiązała, bo... np na biegu Rzeźnika bodaj druga i trzecia drużyna dostała przymusowe 30min postoju (choć normalnie by to było DQ) przez to, że jakiś tam odcinek nie pokonali po wyznaczonej trasie!

A czy to był łatwiejszy odcinek, czy trudniejszy, to mało ważne - trzeba się poruszać po wyznaczonej trasie!
(reg: "Za zejścia ze szlaków (skracanie trasy) i wyrzucanie śmieci poza wyznaczonymi do tego miejscami zawodnik zostanie zdyskwalifikowany." )
Iaaf: "bo na mapie widać jak zboczył z trasy przed Siklawą - przez co skraca trasę"
Iaaf: "A co w związku ze skróceniem trasy przez Piotrka Hercoga? Czy były jakieś konsekwencje tak jak np to było na biegu Rzeźnika z czołówką?"

A co w związku z tym, że Iaaf(tu imię i nazwisko) jest złodziejem? Czy były jakieś konsekwencje?

To tylko pytanie?

Jeśli nie widzisz, że rzucasz bezpodstawne oskarżenia, to może nie pisz już więcej.

Widać, że chyba nie byłeś w Tatrach ani razu, skoro na żleby pod Krzyżnem mówisz "trudniejszy odcinek".

Tytułem wyjaśnienia: Nie ma takiej możliwości żeby w tamtym terenie cokolwiek skracać co możesz sobie sam sprawdzić na mapie, którą wkleiłem.
A twoja insynuacja, że jeden z najlepszych polskich górali i jeden z najlepszych organizatorów(!) biegów górskich skraca trasę jest śmieszna. Lepiej trzymać język za zębami.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Blas, trochę Cię ponoszą emocje. Z wklejonego przez Ciebie śladu rzeczywiście wynika, że nadajnik Piotra słabo działał w tamtym rejonie, stąd też pewnie chwilowo podana nieprawidłowa pozycja i wątpliwości Iaaf. Ale skoro jest zapisanych kilka pozycji przy Przednim Stawie, to prawie na pewno biegł dobrą trasą. Jeśli ktoś by miał jeszcze jakiekolwiek wątpliwości, to najbardziej wiarygodne było by tu słowo Piotra, którędy pobiegł.

@ blas: zielonym szlakiem koło Siklawy jest trochę bliżej i łatwiej niż czarnym od schroniska w dół. Chyba że Piotr biegł dnem Potoku Roztoka, na co wskazuje screen wrzucony przez Iaaf ;-)
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Iaaf
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

"Iaaf: "bo na mapie widać jak zboczył z trasy przed Siklawą - przez co skraca trasę"" - więc tak jak wcześniej pisałem jest to na podstawie tego co w necie było i chcę rozwiać swoje wątpliwości!

Jeśli widzę wyraźnie na transmisji ON-line (tutaj słabej), że jakiś zawodnik porusza się inną trasą to chyba mogę mieć wątpliwości?? Zwłaszcza, że to walka o czołowe pozycje!

Jeden z najlepszych górali to wiem, co nie znaczy, że jak ktoś jest jest taki, to nie można nic powiedzieć!! (Lance Armstrong i wielu innych podobnie - najlepsi, a jednak..). Nikogo nie oskarżam!!

Czy jeśli by się okazało, że ta osoba jednak poruszała się niewyznaczoną trasą, to czy nie powinna twoim zdaniem się zgłosić na mecie do organizatora w sprawie co dalej z tym robimy? Czy regulamin nie powinien wszystkich tak samo dotyczyć?!

Mam nadzieję, że jednak jestem w błędzie i ta transmisja ON-line, która była słaba źle pokazywała pozycje zawodników i wszyscy biegli uczciwie!!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ