Dobra waga?spaw pisze:Ja tylko 3310m, ale waga 96 kg, więc nie jest tak źle.

Dobra waga?spaw pisze:Ja tylko 3310m, ale waga 96 kg, więc nie jest tak źle.
Coopera tylko na stadionie, najlepiej 400-metrowym, bo gdybać to można na oko. A z pomiarem gps'em czy footpodem nie ma co się liczyć, jeśli chodzi o precyzyjny dystans, a tutaj to test coopera jest ;pkrzys1001 pisze:Ja nigdy typowego coopera nie robiłem. Z endo wychodzi mi jakieś 3.24 Ale myślę, że w ciągu 12 minut byłbym w stanie utrzymać tempo ciut poniżej 3.30 co daje coś koło 3.450 km
wzór wygląda tak: (Distance covered in metres - 504.9) ÷ 44.73kuczi pisze:Odświeżam
Gdzieś wyczytałem że z testu Coopera można wyliczyć VO2Max , jak to zrobić ? Chciałbym porównać z garminowym zegarkiem.
Wyszło mi 3,14 km ale ostatnie 500 m lekko pod górkę i pod wiatr.
Dzięki.kalki pisze:wzór wygląda tak: (Distance covered in metres - 504.9) ÷ 44.73
axe pisze:A można się "nie chwalić", tylko podać (bo chwalić, to się trzeba mieć czym))
Wynik z początku maja: 2650m (ale dla amatora M40 to wpada w rubryczkę "Bardzo dobrze"))
--
Axe
Ja bym powiedział że te wzory i zegarki działają z dokładnością +- 20 %kuczi pisze:Dzięki.kalki pisze:wzór wygląda tak: (Distance covered in metres - 504.9) ÷ 44.73
Wychodzi z wzoru 59 a fenix3 pokazuje obecnie 60 choć było lepiej