Nike Wild Horse - test długodystansowy

Awatar użytkownika
jarek_bb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 3:36:50

Nieprzeczytany post

elter pisze: Moje niestety poległy w boju po 171km. Przełknąłbym to jakoś gdybym ciurał je w najgłębszych szuwarach ale biegałem w nich po lesie koło domu, 2x zabrałem je w Karkonosze z czego raz było zupełnie sucho. Pęknięta siatka przy podeszwie po wewnętrznej stronie jak w twoich. Olałbym temat i ganiał dalej gdyby nie to, że po treningu po którym zauważyłem uszkodzenia, zrobiły mi się otarcia na piętach.
Kupiłem w necie taki sam kolor jaki Ty masz. To jakieś straszne gówno, a nie Wild Horse'y! Te buty kompletnie nie leżą na nodze, krzywią stopy, nie mają jakiejkolwiek amortyzacji, podeszwa to dramat - bieżnik starł się na pięcie po 20km. Będę je reklamował - zobaczymy co powie sprzedawca. Jeśli masz takie same, to nie miałeś Wild Horse'ów na nodze - oryginalne to serio świetny but.
PKO
elter
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Było o podróbach. Jeden z kolegów zauważył na zdjęciach, że mają źle zrobione oznaczenia spadku pod piętą. Poprawnie powinno byc 10 od strony palców i 14 od strony pięty. Moja miały dobrze to zrobione ale czy nie były po prostu lepszymi podróbami to nie wiem. Reklamację mi uznali więc luz. Kupiłem Terra Kiger 2 w runnersclub. Bardziej opinają stopę. Są lżejsze. Odpowiada mi to bardziej.
toran
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 53:28

Nieprzeczytany post

elter pisze:Sklep wysłał do niezależnego rzeczoznawcy, który uznał wadę fabryczną. Całość zeszła ze 2 tygodnie, może z hakiem.
Niestety, moja reklamacja została odrzucona:
"...uszkodzenia są następstwem użytkowych zmian mechanicznych i / lub innych sytuacji / okoliczności)."
Dodam, że moje buty miały dużo mniejsze uszkodzenia niż te ze Waszych zdjęć.
elter
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Poczytaj to
http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=38&t=46200
może znajdziesz coś co Ci pomorze. Kiedyś sledziłem ten wątek ale jakoś się rozjechałem.

Może tu też coś będzie:
http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=38&t=47935
http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=38&t=47277
toran
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki, szykuję odwołanie od decyzji. Napisałem też do Nike, ciekawe czy odpiszą. Swoją drogą znaleźć do nich adres @ jest nie lada sztuką.
Dodatkowo, wypełnię formularz wymiany - tylko to strona amerykańska ;) Tak czy inaczej nie puszczę tego płazem. Jak przegram to chociaż będę wiedział że zrobiłem wszystko co mogłem.
toran
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dostałem odpowiedź na ticket złożony przez stronę Nike:

"Przykro mi słyszeć, ze produkt, który nabyłeś, przysporzył Ci kłopotów. W Nike bardzo dbamy o to, żeby nasze produkty cechowały się starannością wykonania oraz wytrzymałością, więc takie sytuacje traktujemy poważnie.

Postaram się pomóc na ile to tylko możliwe w tej kwestii. Jeśli zakupiłeś nasz produkt w sklepie stacjonarnym, to, zgodnie z obowiązującym prawem, należy złożyć reklamację u podmiotu, który sprzedał dany produkt. Podmiot ów jest zobowiązany przyjąć i rozpatrzyć reklamację kliencką. W wypadku, gdy Twoja reklamacja nie została uznana, masz prawo to zanegować i zażądać ponownie ekspertyzy. W tym przypadku proszę powiadom także Rzecznika Praw Konsumenta właściwego dla Twojego miejsca zamieszkania. On dopomoże w kwestiach proceduralnych, zgodnie z zasadami i celem swej działalności.

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, z przyjemnością na nie odpowiem.

Pozdrawiam,
Patryk"

Chyba dział obsługi pracuje w Indiach bo raczej korzystają z translatora. Napisałem że reklamacja odrzucona to on mi napisał że mogę złożyć reklamację. Odpisałem w obu językach - Szekspira i Mickiewicza.

Czuję że nie uda się zawalczyć :(
elter
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Napisane zupełnie poprawną polszczyzną więc translator odpada. Pewnie zwykły copy-paste w tego typu przypadkach.
toran
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zmylilo mnie slowo dopomoże ;)
toran
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Odwołanie od decyzji reklamacyjnej zostało uznane. Jutro mogę odebrać Terra Kiger 2 (takie sobie wybrałem). Bardzo się cieszę że uznano moją rację ponieważ pierwsza decyzja była trochę na odczepnego :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ