Kraków - Las Bronaczowa / Mogilany / Krzywaczka

Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: wstyd się przyznać
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Może pojedź do Myślenic busem albo szwagropolem i biegiem przez góre Dalin szlakiem do sułkowic, potem dalej niebieskim szlakiem przez Bukowiec do Bronaczowej i na zakopianke do busa i do domu :) Wyjdzie ponad 20 km

Biegłem tak rok temu tylko potem do Skawiny i dalej tyniec i Krk. Spoko trasa. 50 km
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wiarus pisze:
tomasir pisze:Odnośnie tego domu - mówię właśnie o drodze kawałęk za nim. Biednąc dalej prosto wpadam na takie wzniesienie. Są dwie drogi, jedna prowadzi na takie jakie wzniesienie (ta górka o której pisałem), a druga prowadzi w dół
Tą drogą która prowadzi stromo w dół,przed ta górką(zakładam że chodzi o taki jakby kopiec z dużym wgłębieniu w środku) można obejść to wzniesienie i z powrotem wrócić na tą ścieżkę która idzie wzdłuż strumyka w strone radziszowa, można przejśc przez ten strumyk po takiej betonowej kładce następnie przejśc pod linią elektryczną, przejśc kawałek taką ścieżką między krzakami z malinami i wtedy wyjdziemy na jagodowej bocznej.
Próbowałem tak pobiec w ostatnią niedzielę i nagle szok - na kładce tabliczka "Wstęp wzbroniony" - o co biega?

Wcześniej tam biegałem bez żadnych problemów. Czy to wynika z dalszej przecinki w lesie czy co?
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pomimo znaku pobiegłem i absolutnie normalna droga jest. Być może ktoś kupił pole i dlatego znak stoi? Nie wiem ...

ps. Oczywiście pozdarwaiam Adama z Mogilan, z którym najpierw kilka razy się na trasie minęliśmy, a potem na parkingu przy zakopiance spotkaliśmy
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: wstyd się przyznać
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

http://sport-timing.pl/pomiar-czasu/wp- ... lenice.pdf - no i sie doczekalismy. Zawody w bronaczowej.
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki za namiar! Pomimo, iż mało ostatnio biegałem pewnie się zgłoszę, baa - nawet przypuszczam jak trasa będzie prowadzić bo takie 11 km to wychodzi trasa od parkingu w lewo do góry, potem szutrem aż to tabliczki (tej co kieruje w stronę Krzywaczki) i potem albo w dół kierunkiem na Radziszów i powrót od Krzywaczki - albo odwrotnie. Przewyższenia jak dobrze pamiętam w okolicach 250-300m, więc nie jakoś dużo.

Jednak trochę inaczej trasa będzie prowadzić - już mi organizator odpisał:

"Start na parkingu - nie tą szutrową drogą główną ale z parkingu bardziej na prawo. Potem trochę płytami - dołączamy się do niebieskiego szlaku lecimy nim do czarnego - wlatujemy na główną szeroką drogę leśną- biegniemy w kierunku Radziszowa - tam odbijamy na lewo - biegniemy koło stawów i dołączamy się do niebieskiego szlaku. Wybiegamy potem z powrotem na tą główną drogę w prawo i już prosto tą główną drogą do parkingu"

No i jest mapka: https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-x ... e=563CE5C3
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

szybko zapisy zamknięto - biegniesz Bogil?
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bogil pisze:http://sport-timing.pl/pomiar-czasu/wp- ... lenice.pdf - no i sie doczekalismy. Zawody w bronaczowej.
Poza bardzo dobrą organizacją - sam bieg miał również niezły wymiar sportowy. Na trasie liczącej 11,2 km najlepszy zawodnik uzyskał 41:34 - naprawdę chylę czoła. Ja ze skromnym 53:58 uplasowałem się na 14 pozycji.
zgodnie z naturą!
ODPOWIEDZ