Hoka One One Clifton

Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

wojtek pisze:W Stanach bardzo wielu biegaczy uwaza Hoka za all times best, do czego przylaczam sie osobiscie.

Od ponad roku biegam w modelu Stinson, wybitnie na asfalt, z ta roznica ze biegam po sciezkach. Nigdy nie mierzylem innych modeli ale mysle ze dosc roznia sie sprezystoscia (Stinson jest chyba najtrwardszy).

Co do kontuzji; biegalem z mikrourazami i wszystko przechodzilo (niekoniecznie na dzieci i wnuki).
A co sprawiło, że wybrałeś Hoka? Tzn. co "czujesz" lepiej w stosunku do liderów jak Adidas/Ascis/New Balance/Nike/itp.?
Czy po założeniu na nogę od razu wiedziałeś, że są "super", czy też dopiero xxx km udowodniło, że są dobre?
Masz olbrzymie doświadczenie biegowe, więc Twoja opinia jest niezwykle cenna.

Spotkałem dużo dobrych opinii o Hoka, więc dziwne, że inni producenci nie wprowadzili u siebie podobnych rozwiązań chociażby w jednej linii produktowej.
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ależ oczywiście, że wprowadzili.

przykładem są wyższe modele puma faas, praktycznie cała oferta altra, nb fresh foam 980, Brooks transcend, skechers gorun ultra...
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:ależ oczywiście, że wprowadzili.

przykładem są wyższe modele puma faas, praktycznie cała oferta altra, nb fresh foam 980, Brooks transcend, skechers gorun ultra...
Myślałem (z wypowiedzi internetowych), że Hoka to "jeszcze lepiej".
Sam używam ostatnio NB Fresh Foam 980 i jestem z nich bardzo zadowolony. Próbowałem butów Asics z ponoć nieco mniejszą amortyzacją, ale ani u mnie techniki, ani dobrej wagi, więc wyszło gorzej niż lepiej :)

Jeżeli Hoka jest porównywalna do NB 980 to raczej nie mam co szukać butów z końca świata, skoro NB są "na miejscu".
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ty nie szukaj butów z końca świata, tylko schudnij i zacznij ćwiczyć.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Kuba, mylisz się, wszystkie modele ktore wymieniłeś sąt baaaardzo daleko od Hoki.
NB Fresh Foam 980 nie ma NIC WSPÓLNEGO z Hoka.

Mało jest takich butów jak Hoka i narazie żaden czołowy producent czegoś takiego nie wprowadził. Dlaczego?
1) Nadal uważają, że to jest nisza
2) Nie chca kopiowac czyichś rozwiązań - gruba pianka, szeroka podeszwa (kopiowanie Nike Free też nie szło łatwo ale wszyscy to jakoś próbują robić)
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

też czytałem opinie, że niby NB980 miało być odpowiedzią na buty Hoka, ale podobno nie wyszło i buty te są jednak bardzo różne ...
Go Hard Or Go Home
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rozwiń myśl Adam, ponadprzeciętnie gruba piankowa podeszwa to dla mnie na tyle istotny element konstrukcyjny butów, żeby dwa takie buty uważać za podobne... gdzie tkwi mój błąd w rozumowaniu?

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:rozwiń myśl Adam, ponadprzeciętnie gruba piankowa podeszwa to dla mnie na tyle istotny element konstrukcyjny butów, żeby dwa takie buty uważać za podobne... gdzie tkwi mój błąd w rozumowaniu?
Poprostu tylko Ci sie wydaje, że wymienione przez Ciebie modele mają ponadpzeciętną grubość podeszwy. Dla porównania.
Hoka (model Bondi) vs NB Fresh Foam 980
Wysokość podeszwy pod piętą (bez wkładki): 35 / 25 mm
Szerokość pod piętą: 96 mm / 81 mm

Tylko się wam wydaje, że FreshFoam to taki napompowany but.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

FresFoamy wydaja się bardzo... twarde mimo wszystko. Juz bardziej miekko mi jest w faasach 500 tr. Hoki sa jeszcze grubsze ale nadzwyczaj lekkie niby do tego. Chcę kiedys je sprobowac, a najlepiej przymierzyc przed kupnem. Jak by przy jakims maratonie byli na expo to zapewne byliby najbardziej obleganym stanowiskiem.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Zresztą a'propos Fresh Foam, widac na wykresie jak wygląda pięta (wysokość) tego buta na tle innych butów:
http://katalogbiegowy.pl/980-fresh-foam-2.html
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bacio pisze:
wojtek pisze:W Stanach bardzo wielu biegaczy uwaza Hoka za all times best, do czego przylaczam sie osobiscie.

Od ponad roku biegam w modelu Stinson, wybitnie na asfalt, z ta roznica ze biegam po sciezkach. Nigdy nie mierzylem innych modeli ale mysle ze dosc roznia sie sprezystoscia (Stinson jest chyba najtrwardszy).

Co do kontuzji; biegalem z mikrourazami i wszystko przechodzilo (niekoniecznie na dzieci i wnuki).
A co sprawiło, że wybrałeś Hoka? Tzn. co "czujesz" lepiej w stosunku do liderów jak Adidas/Ascis/New Balance/Nike/itp.?
Czy po założeniu na nogę od razu wiedziałeś, że są "super", czy też dopiero xxx km udowodniło, że są dobre?
Masz olbrzymie doświadczenie biegowe, więc Twoja opinia jest niezwykle cenna.

Spotkałem dużo dobrych opinii o Hoka, więc dziwne, że inni producenci nie wprowadzili u siebie podobnych rozwiązań chociażby w jednej linii produktowej.
Hoka zamowilem przede wszystkim na podstawie opinii wielu ultrasow, powodowany wlasna ciekawoscia.

Jest to but ze swoista iluzja optyczna.
O ile jestesmy przyzwyczajeni do tego, ze stopa spoczywa na linii wierzchniej podeszwy, w przypadku Hoka jest inaczej - stopa spoczywa sporo ponizej tej linii, w swoistym zaglebieniu, co sprzyja wybitnie zwiekszeniu stabilnosci.

O ile chodzi o model Stinson, w ktorym biegam, uczucie ladowania moglbym okreslic jako ladowanie na ksiezycu, choc odbicie jest just ziemskie, bo dynamiczne.

Wspaniale buty, szczegolnie dla amatorow, olewajacych przygotowanie ogolne, i w zwiazku z tym cierpiacych na utrapienia przeciazeniowe.
Takze starsi biegacze, ulegajacy czesto mikrourazom, beda wychwalac Hoka pod niebiosy, tak jak to dzieje sie w US.

Co prawda byly juz proby duplikowania, ale skuteczne dzialania prawnicze zablokowaly to.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wojtek pisze:O ile chodzi o model Stinson, w ktorym biegam, uczucie ladowania moglbym okreslic jako ladowanie na ksiezycu, choc odbicie jest just ziemskie, bo dynamiczne.
Bardzo dziękuję za te informacje!

Jeśli można - dlaczego akurat Stinson (zwłaszcza, że z tego co rozumiem to jest but na asfalt, a używasz na miękkim)?
(Rozumiem, że używasz Stinson Lite, a nie Stinson ATR?)
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Juz nie pamietam. Jak zwykle podeslali do testow, a widocznie model nie chodliwy bo nie tak barwny jak reszta.

W sierpniu bede sie z nimi widzial na miejscowych targach, jednych z najwiekszych na swiecie.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Kurcze kupil bym takie butki ojcu ktory juz w swoim wieku jest a po problemach z kręgosłupem probuje wrocic do maratonow. Swoje nabiegał w zyciu i nie moze tego rzucic :)
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

MikeSpy pisze:Kurcze kupil bym takie butki ojcu ktory juz w swoim wieku jest a po problemach z kręgosłupem
No ja nie byłbym tego taki pewien, to jedyne buty jakie w życiu miałem, po bieganu w których miałem problem z kręgosłupem.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ