Komentarz do artykułu Z biegu EXTRA - Trening Grupy Wołkowyckiego

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Tarnovia pisze:Może marudzę, ale stadion wygląda jak po wojnie. W takich warunkach trenować to trochę bida. Ja mogę w takich warunkach biegać (u nas na wsi lepiej stadion wyglada hihi), ale dla Polskiej czołowki to chyba słabo na tej skrze.
Stadion jak stadion - rozwalajace sie trybuny, bo nikt nie chce inwestowac w Skre (to doskonala lokalizacja w W-wie, przed kilku laty byla tam proba zrobienia dealu na setki mln. PLN, aby zburzyc stadion i postawic tam betonowe bloki - wtedy nie wyszlo, ale chetnych do realizacji czegos takiego na pewno jest wielu), jednak bieznia jest swietna. Kluczowy element jest akurat dobrej jakosci. W trakcie filmu kilkukrotnie pojawia sie nazwisko Davida Rudishy - jako "biegacza na samym szczycie". No a Rudisha wygrywa mistrzostwa swiata i igrzyska olimpijskie, trenujac na czyms, co wyglada jak wyrownane klepisko...

Wiec to dowod, ze nie atrakcyjnosc stadionu robi wynik - i w sumie dobrze, inaczej wszystko wygrywaliby Szwajcarzy, Amerykanie i Japonczycy ;-)
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Stadion jest rzeczywiście w złej kondycji ale bieżnia była wyremontowana 3-4 lata temu.
grabarz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:25
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Też mi się podobał materiał. Trochę się najeździłeś, było słychać zmęczenie :)
Awatar użytkownika
bartorz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: kiepska

Nieprzeczytany post

Asia Jozwik w nowych ciuszkach Nike'a, trenujaca na stadionie, ktory jest ruina - wymowny obraz polskiego sportu.
Wojtek87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Świetnie się to oglądało.
Jeszcze jakby w przyszłości dorzucić czasy bieganych odcinków będzie idealnie. :)
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

Bardzo fajny materiał. Naprawdę niewiele jest portali biegowych, na których można coś takiego zobaczyć z czołówką Polskich biegaczy. Tylko żeby jeszcze Naczelny trochę potrenował aby na szybszych odcinkach nie filmował pleców biegacza :hahaha: .
Awatar użytkownika
yacoll
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 03:43

Nieprzeczytany post

Sposób w jaki Asia i Artur biegną, lekkość, dynamika... Po prostu poezja. Te ujęcia kręcone "z boku" wyszły fantastycznie - z niesamowitą przyjemnością się to ogląda. Dziękuję za ten materiał.

Pozdrawiam!

yacoll
happy running :hej:
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

radslo1 pisze:Tylko żeby jeszcze Naczelny trochę potrenował aby na szybszych odcinkach nie filmował pleców biegacza :hahaha: .
Ech, kiedy tu trenować. :) Szewc bez butów chodzi. To mądre przysłowie.
elter
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Bajecznie oni wyglądają w biegu. Poezja. Plecy Artura na tej 150tce też wyglądają świetnie, tzn bardzo holywoodzko.
Adamie, genialna robota!
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Dobry artykuł... może zmotywuje paru młodzieniaszków do treningu na dystansie dla bohaterów (800m!!!) an nie tylko te maratony...

Co do treningu. Mimo ze dużo mówił, mało powiedział:
500+300+150 w 66+36+17s na przerwie 5-7' (w zależności od zmęczenia) nie jest żadną tajemnica. Ze dwusetki biegają i tysiączki to tez nic nowego... No ale co ma być nowego.

Widze ze wyszedł już ze schematów lat 70-80-tych i zwraca więcej uwagi na wytrzymałość szybkościową. Dobry trening. Ja bym miał parę pytań, ale to już by były pytania bardzo szczegółowe. I tu wątpię czy by dal pary.

Jak już u góry ktoś napisał: z jednego treningu nie robi się mistrzów. Najważniejsza jest wybrana droga, jaka się dochodzi do BPS.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Z jednej strony żadnych tajemnic chyba nie ma i nie można się ich spodziewać. Nawet gdyby wejść kiedyś na trening trenera Nowaka z Kipketerem okazałoby się, że robił to co się robi, to co wszyscy robią. Z drugiej strony mam nadzieję, że to jest ciekawe także dla długasów, żeby mieli szerszy ogląd na to co to jest trening interwałowy a co powtórzeniowy.
Tarnovia
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:25

Nieprzeczytany post

Mnie tak zainspirowało, że zamiast tradycyjnie na ulice to na stadion poszedłem polatać

www.google.pl/maps/@52.467512,16.659669 ... 312!8i6656

U nas skromniej ale schludniej, choć na bieżni brak oznaczeń poszczególnych dystansów.

P.S.

Ale Toi toi ładnie stoi jak by kogoś w trakcie przypiliło, no i najważniejsze że zawsze otwarte i nikt nikogo nie przegania jak się pobiegać przyjdzie.
5k:20:30
10k:43:25
21k-1:35:20
Widgetos
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tak mi się spodobały te filmiki, że obejrzałem wczoraj połowę wszystkich od początku jak były robione, dzisiaj obejrzę drugie pół. Jedyne co przeszkadza to kwestie techniczne, najbardziej wiatr w mikrofonie, czasem nie słychać głosu. W jednym filmiku też przebijała ścieżka dźwiękowa z drugiego montowanego filmu.

Co mi się najbardziej podoba to luźna forma i taka rozmowa ze wszystkimi po ludzku, bez spięć, głupich pytań i poprawności politycznej. Swoją drogą, co do wywiadów, słyszałem ostatnio że to tylko w Polsce tak jest, że zawodnik za metą od razu jest dopadany i na bezdechu udziela odpowiedzi na pytania. Czy nie lepiej byłoby dać trochę odpocząć? Przecież ci zawodnicy są po ciężkim wysiłku, niech sobie odsapną. A po tych 5-10 minutach jak uspokoi się oddech znacznie przyjemniej będzie się słuchało odpowiedzi niż takie "zrobiłem...ehhhheeehhhhh....dobry..yyyyyheeeehhhh...czas".

W kilku odcinkach były też takie ciekawostki praktyczne z biegu, więcej takich! Po jednym na odcinek! :)
Awatar użytkownika
lipton
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:44

Nieprzeczytany post

Film rewelacja.

Pytanie do zorientowanych: czy grupa trenera Wołkowyckiego trenuje na Skrze w jakieś konkretne dni, w regularnych godzinach i czy można sobie podglądać takie treningi, jeśli nie z perspektywy trybun, to chociażby zza płotu?

Często biegam po Polach Mokotowskich i chętnie któregoś dnia bym się wybrał popatrzeć na żywo jak trenują prawdziwi zawodowcy, jeśli byłaby taka możliwość.
10k - 40:50 - 23.05.2015 / 15k - 1:03:56 - 23.11.2014 / 21k - 1:31:38 - 30.03.2014 / 42k - 3:16:26 - 11.10.2015
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=44539]Blog[/url] -> [url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=44554]Komentarze[/url]
[url=https://connect.garmin.com/modern/profile/filiplipowski]Garmin Connect[/url]
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

Tam teraz cała warszafka trenuje odkąd AWF jest w remoncie.
Ostatnio zmieniony 26 cze 2015, 19:56 przez Gwynbleidd, łącznie zmieniany 1 raz.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ