III Cracovia Maraton

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
MarekM
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Co do rolek to nie wiem czy nawierzchnia pozwoliłaby przejechać  krakowski maraton - często jeżdżę na rolkach w Krakowie i wydaje mi się to nie możliwe
PKO
Awatar użytkownika
arturro
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

arturo 51!
nie rób scen. pokonanie maratonu nie jest receptą na 100% męskości.
poszukaj moich starych postów po pokonaniu w roku 2002 mojej pierwszej połowki. czułem się, jakbym złapał Boga za nogę. na pewno to samo czuła większośc z nas po swoim debiucie w połówce. teraz i Ty to poczujesz :)
powodzenia i do zobaczenia w krakowie
pozdrawiam
Awatar użytkownika
ALAN54
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wszyscy mówią, że to niemożliwe aż przychodzi ktoś kto tego nie wie i to robi. Nie znam trasy krakowskiego maratonu i dlatego przyjadę i ją przejadę. Może będzie trudno ale nie niemożliwie. Mam pytanie do MarkaM - skoro jeździsz po Krakowie na rolkach czy macie jakąś zorganizowaną grupę? Jestem reprezentantem Stowarzyszenia Sportów Wrotkarskich Malta Poznań i bardzo pilnie poszukuję krakowskich rolkarzy. Chciałbym przejechać Marato Krakowski w wesołym stylu z tąbkami, gwizdkami i z jajem. Trzeba pokazać orgom, że jesteśmy, jeżdzimy i będziemy jeździć. Przepraszam, że użyję wyświechtanego zwrotu: "na Zachodzie" biegnie 5000 maratończyków i 2500 rolkarzy i jakoś nikt nikomu nie przeszkadza. Pozdrowienia z Poznania. ALAN54
ALAN54
Awatar użytkownika
byku
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oczywiscie ze mozna przejechac trase Cracovia Maraton na rolkach.
Przy kosmetycznej zmianie trasy,mozna nawet wyeliminowac odcinki z kostka brukowa.
Zapraszam Ciebie Alan do Krakowa.
Na najblizszym spotkaniu KKB "Dystans" porusze ten temat.
[url=http://www.dystans.krakow.pl][b]KKB "Dystans"[/b][/url]                                               Pozdrawiam   [b]> ;^ /)[/b]
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Temat już poruszałem na wyższym szczeblu... Odpowiedź była, że jest za ciasno i garbato (to fakt, kocie łby na Grodzkiej są prima sort nawet dla biegaczy) i że dopiero na nowej trasie.
ale czemu nie poza klasyfikacją...
;)

(Edited by krzycho at 10:23 am on Jan. 26, 2004)
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
sms
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Krzycho, jakiej nowej trasy? Przeciez sugestie aby lekko zmodyfikowac trase, tak aby pobiec bo ja wiem naokolo Plant, moze przez Kazimierz - jednym slowem, aby zobaczyc cos wiecej niz Rynek Główny spelzly na niczym! Moze jeszcze nie jest za pozno i moze trase maratonu można by lekko zmodyfikowac, przynajmniej dla rolkarzy! Pogadajmy na spotkaniu klubu.

SMS
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nowa trasa, czyli na rok następny, może za dwa lata.
Na pewno nie chodzi o trasę tegoroczną - ta sprawa, o ile mi wiadomo, jest już zamknięta definitywnie.
k
Awatar użytkownika
byku
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Krzycho,na kosmetyczne zmiany nie jest za pozno.
Zalezy to od podejscia organizatorow.
[url=http://www.dystans.krakow.pl][b]KKB "Dystans"[/b][/url]                                               Pozdrawiam   [b]> ;^ /)[/b]
Awatar użytkownika
Bennet
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Oczywiście i mnie nie może zabraknąć na starcie w Krakowie, tym bardziej, że to będzie mój trzeci krakowski! :)

Mam nadzieję, że uda nam się wzorem poprzednich lat spotkać pod Adaśkiem i deklaruję, że tym razem spróbuję się nie spóźnić, jak to miało miejsce podczas dwóch ostatnich maratonów ;)

Miforku, będziesz?
No i co mam tu teraz napisać? ;)
Awatar użytkownika
boowa
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

czmu tak drogo ja bym sie najchcetniej zapisał na jeden dzień przed startem a to by mnie wyniosło 70 zl ,do 31.03.04 50zl ,ale skad ja mam wiedzieć czy będe w stanie sie przygotowywać ,czy nie złamie czegos lub po prostu będe czuł ze za słabo się przygotowałem po co robic takie różnice cen ??

pasta party co to takiego wogle ;) makaronowa impreza ?

"aktualne zaświadczenie lekarskie zezwalające na udział w biegu maratońskim" po coś takiego idzie się do lekarza rodzinnego ?
Mifor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kraków??? - Obowiązkowo !!!

Mifor
[i]biegać każdy może, trochę lepiej
lub trochę gorzej, ale nie oto chodzi ...[/i]
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Panowie z KKB, jest robota na wtorek: mocny lobbing w sprawie zniesienia papiru od lekarza ;)
Quote: from boowa on 5:51 pm on Jan. 27, 2004
czmu tak drogo ja bym sie najchcetniej zapisał na jeden dzień przed startem a to by mnie wyniosło 70 zl ,do 31.03.04 50zl ,ale skad ja mam wiedzieć czy będe w stanie sie przygotowywać ,czy nie złamie czegos lub po prostu będe czuł ze za słabo się przygotowałem po co robic takie różnice cen ??

pasta party co to takiego wogle ;) makaronowa impreza ?

"aktualne zaświadczenie lekarskie zezwalające na udział w biegu maratońskim" po coś takiego idzie się do lekarza rodzinnego ?
to normalne, że im wcześniej wpisowe wpłacone, tym taniej. Organizatorzy wiedzą, ilu delikwentów mają się spodziewać, no i nawał dzień przed zawodami mniejszy. Inna sprawa, że drogo ;(, ale to już chyba bedzie niestety polski standard. W Dębnie jest nawet drożej.

(Edited by krzycho at 10:25 am on Jan. 28, 2004)
k
Awatar użytkownika
Bennet
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy w tym roku możemy liczyć na oznaczenie każdego kilometra?

To co jest standardem zagranicą u nas niestety ciągle jest traktowane po macoszemu.
No i co mam tu teraz napisać? ;)
Awatar użytkownika
byku
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Bennet on 11:56 am on Jan. 28, 2004
Czy w tym roku możemy liczyć na oznaczenie każdego kilometra?

To co jest standardem zagranicą u nas niestety ciągle jest traktowane po macoszemu.
Bedziemy sie starac to zorganizowac.
Awatar użytkownika
marcin70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

już wpłaciłem "promocyjną" opłatę. Czekam na formularz zgłoszeniowy. Trasę w Krakowie znowu przebędę dla przyjemności jaką niesie bieganie maratonów :)
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ