buty online
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Proponuję wprowadzić opłatę za wejście do sklepu. Symboliczną złotówkę, dobra niech będzie 5zł i jeszcze dostęp do terminala umożliwiającego zrobienie zakupów w oddziale internetowym sklepu stacjonarnego z możliwością odbioru w sklepie stacjonarnym. Oczywiście wszystko przy jednej wizycie i w cenie internetowej. Płacimy tylko za wejście i możliwość pomacania, przymierzenia i ewentualną konsultację sprzedawcy. 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:35
- Życiówka w maratonie: 02:58:32
embe pisze:Nonsens.
Od kiedy to konkurencja powoduje wzrost cen?
Zresztą... - kto Ci każe kupować drożej?
Ja nie piszę o konkurencji tylko o oglądaczach. Sam napisałeś, że sprzedawcy mają ich wliczonych w marżę, czyli musi być stosunkowo wyższa cena.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
dla mnie też nie wiocha. żerowanie na czyjejś pracy i inwestycji nazwałbym inaczej.embe pisze:Dla Ciebie to może wiocha, dla mnie nie.
Go Hard Or Go Home
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Ale wiecie, że ta dyskusja jest całkiem jałowa i bezsensowna? 

-
- Zaprawiony W Bojach
WojtekM
o iloraz inteligencji sprzedawców nie pytałem, samym pytaniem mógłbym obrazić. Co innego zasugerować postem, za plecami, na forum - co nie?
Co do kwestii zasadniczej - wszyscy biegamy w sprzęcie kupionym w sklepach stacjonarnych, od A (impuls, że jest potrzeba) do Z jak zapłaciłem w kasie?
A co macie napisane na metkach swoich ciuchów...? MADE IN ( tu wstaw nazwę egzotycznego kraju )
czemu już nie kupujecie MADE IN GERMANY? Bo już nie można. Bo już nie ma. Dlaczego? Bo było taniej MADE IN BANGLADESH.
o iloraz inteligencji sprzedawców nie pytałem, samym pytaniem mógłbym obrazić. Co innego zasugerować postem, za plecami, na forum - co nie?
Co do kwestii zasadniczej - wszyscy biegamy w sprzęcie kupionym w sklepach stacjonarnych, od A (impuls, że jest potrzeba) do Z jak zapłaciłem w kasie?
A co macie napisane na metkach swoich ciuchów...? MADE IN ( tu wstaw nazwę egzotycznego kraju )
czemu już nie kupujecie MADE IN GERMANY? Bo już nie można. Bo już nie ma. Dlaczego? Bo było taniej MADE IN BANGLADESH.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2015, 15:38 przez uebq, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bacio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:09
- Życiówka w maratonie: 5:12:13
Nie jest bezsensowna. Wprawdzie nie zmieni podejścia sprzedawców, ale może zmienić postawę czytających klientów (w jedną lub drugą stronę).
1. Tu trochę o biegomarszowaniu... www.biegomarsz.pl
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
- embe
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:52
- Życiówka w maratonie: 3:23:30
Oglądacze byli, są i będą. Gdyby ludzie chodzili do sklepu wyłącznie po to, żeby kupić, sklepy byłyby czynne od 16.00 do 18.00 i 1/4 sprzedawców trzeba byłoby zwolnić.krzys1001 pisze:Ja nie piszę o konkurencji tylko o oglądaczach. Sam napisałeś, że sprzedawcy mają ich wliczonych w marżę, czyli musi być stosunkowo wyższa cena.
Jak, konkretnie byś to nazwał?WojtekM pisze:żerowanie na czyjejś pracy i inwestycji nazwałbym inaczej.
Rozumiem, że nigdy z sieci nie ciągnąłeś filmów/muzyki/audiobooków a na komputerze masz tylko legalnie zakupione bądź darmowe oprogramowanie...
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja w domu nie mam kompa. W pracy mam legalne oprogramowanie. A audiobooki kupuję w audiotece.embe pisze:Oglądacze byli, są i będą. Gdyby ludzie chodzili do sklepu wyłącznie po to, żeby kupić, sklepy byłyby czynne od 16.00 do 18.00 i 1/4 sprzedawców trzeba byłoby zwolnić.krzys1001 pisze:Ja nie piszę o konkurencji tylko o oglądaczach. Sam napisałeś, że sprzedawcy mają ich wliczonych w marżę, czyli musi być stosunkowo wyższa cena.Jak, konkretnie byś to nazwał?WojtekM pisze:żerowanie na czyjejś pracy i inwestycji nazwałbym inaczej.
Rozumiem, że nigdy z sieci nie ciągnąłeś filmów/muzyki/audiobooków a na komputerze masz tylko legalnie zakupione bądź darmowe oprogramowanie...
- embe
- Zaprawiony W Bojach
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
No przecież to oczywiste. W pracy. 
A tak serio, to przecież komputr nie jest jedynym urządzeniem przez które można łączyć się z netem.

A tak serio, to przecież komputr nie jest jedynym urządzeniem przez które można łączyć się z netem.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2015, 15:49 przez Skoor, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
Przez aplikację w telefonie.embe pisze:A w jaki sposób kupujesz, jeśli można spytać?krzys1001 pisze:Ja w domu nie ma kompa. W pracy mam legalne oprogramowanie. A audiobooki kupuję w audiotece.
- embe
- Zaprawiony W Bojach
aha
bo taniej, prawda?
Dlaczego nie szanujesz pracy pisarza, tłumacza, wydawcy i nie kupujesz książki papierowej w sklepie stacjonarnym, tylko audiobooka przez internet?
Znaki czasu...
A Empik od 50 lat trwa i nic sobie z tego nie robi
bo taniej, prawda?
Dlaczego nie szanujesz pracy pisarza, tłumacza, wydawcy i nie kupujesz książki papierowej w sklepie stacjonarnym, tylko audiobooka przez internet?
Znaki czasu...
A Empik od 50 lat trwa i nic sobie z tego nie robi
Ostatnio zmieniony 11 cze 2015, 15:56 przez embe, łącznie zmieniany 1 raz.