Polar M400
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:10
- Życiówka w maratonie: brak
W sports trackerach działała beznadziejnie włączając się czasie biegu kiedy GPS szwankowałharlan pisze:Autopauza dobrze spisuje się tylko podczas jazdy na rowerze, przy bieganiu niestety ale jest dość denerwująca.

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33'
- Życiówka w maratonie: 3h10
Czym różni się bieganie od joggingu ? Chyba chodziło ci o interwały, gdzie musisz się zatrzymać, a w joggingu biegniesz bez przerwy. Bądź masz ustawione dwa profile running oraz jogging i w jednym jest autopauza włączona a w drugim wyłączona... wiem że już rozwiązałaś ten problem ;pAstraroth pisze:Koledzy, mam dwa pytania do Was:
- czy podczas pływania w basenie zegarek łapał Wam puls? Niestety wczorajsza próba zakończyła się fiaskiem. Niby puls na początku był a potem odpłynął gdzieś w wodzie. Więc po co możliwość pływania w zegarku na basenie skoro nawet pulsu nie łapie?![]()
- po wczorajszej synchronizacji po raz pierwszy załadowało mi punkty do A-GPSa. Zegarek się naładował do pełna (trwało to 3 h) a dzisiaj poszłam na bieganko. Z zegarkiem stało się coś dziwnego, otóż po każdym odpauzowaniu treningu zegarek pokazywał po kolei Kontynuacja rejestrowania-wstrzymanie rejestrowania-kontynuacja rejestrowania. Dodam, że na pewno wciskałam raz przycisk wznowienia treningu. Tak działo się tylko na Bieganiu, na joggingu już nie zauważyłam tego efektu. Czyżby jakiś bug po aktualizacji A-GPSa? Może należałoby jakoś polara zrestartować, tylko jak?
Czekam na Wasze pomysły w tej kwestii.
3h ładowało ci się, a usłyszałaś pipnięcie, i czy po odłączeniu i po podłączeniu natychmiast znów się ładował, pytam, bo ja nie słyszę u siebie żadnego pipnięcia i po odłączeniu i podłączeniu dalej ten pasek się przesuwa.
I za pytam myjecie swój zegarek po każdym treningu pod bieżącą wodą oraz płuczenie złącze mini-usb?
-
- Zaprawiony W Bojach
Niestety zaległam w wannie i myślałam że zdążę na piknięcie, ale nie zdążyłam. Były to jednak trzy godziny a zegarek był na skraju wyczerpania.Sacre pisze:Czym różni się bieganie od joggingu ? Chyba chodziło ci o interwały, gdzie musisz się zatrzymać, a w joggingu biegniesz bez przerwy. Bądź masz ustawione dwa profile running oraz jogging i w jednym jest autopauza włączona a w drugim wyłączona... wiem że już rozwiązałaś ten problem ;pAstraroth pisze:Koledzy, mam dwa pytania do Was:
- czy podczas pływania w basenie zegarek łapał Wam puls? Niestety wczorajsza próba zakończyła się fiaskiem. Niby puls na początku był a potem odpłynął gdzieś w wodzie. Więc po co możliwość pływania w zegarku na basenie skoro nawet pulsu nie łapie?![]()
- po wczorajszej synchronizacji po raz pierwszy załadowało mi punkty do A-GPSa. Zegarek się naładował do pełna (trwało to 3 h) a dzisiaj poszłam na bieganko. Z zegarkiem stało się coś dziwnego, otóż po każdym odpauzowaniu treningu zegarek pokazywał po kolei Kontynuacja rejestrowania-wstrzymanie rejestrowania-kontynuacja rejestrowania. Dodam, że na pewno wciskałam raz przycisk wznowienia treningu. Tak działo się tylko na Bieganiu, na joggingu już nie zauważyłam tego efektu. Czyżby jakiś bug po aktualizacji A-GPSa? Może należałoby jakoś polara zrestartować, tylko jak?
3h ładowało ci się, a usłyszałaś pipnięcie, i czy po odłączeniu i po podłączeniu natychmiast znów się ładował, pytam, bo ja nie słyszę u siebie żadnego pipnięcia i po odłączeniu i podłączeniu dalej ten pasek się przesuwa.
I za pytam myjecie swój zegarek po każdym treningu pod bieżącą wodą oraz płuczenie złącze mini-usb?
Nie myję, chodzę w brudnym :P. Czasem go tam przejadę szmatką i szczoteczką od wewnątrz paska, bo ma tam takie rowki i włazi tak brud. Nie wpadłąm żeby czyścić złącze usb. Niby po co mielibyśmy je czyścić skoro jest zamknięte taką gumeczką z wypustkami i nic się tam nie dostaje. Znam przypadek zaśniedzenia wejścia usb i w następstwie zwarcia całej elektronice ale to w poprzednim modelu. Ten - wg producenta i jego przedstawiciela ma nie mieć takiej wady.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:27
- Życiówka w maratonie: 2:49:35
Ja mam profil sportowy bieganie i bieg uliczny w swoim zegarku i w obu mam ustawione różne ekrany, po prostu co innego interesuje mnie podczas treningu a co innego podczas zawodów. Mniejsza ilość informacji i ekranów na zawodach, bez zbędnego przeskakiwania. Widocznie Astraroth podobnie ustawiła u siebie. Co do ładowanie widocznie nie ladujesz do końca skoro nie słyszysz pikniecia, kiedy jest full to pasek znika i się już nie przesuwa. Po podłączeniu znów pasek pojawia się na chwilę itd. Zegarek myje ale nie po każdym treningu a wtedy jeśli jest juz pasek brudny z potu, złącza USB nie myje.
-
- Zaprawiony W Bojach
Jak już pytacie czemu mam bieganie i jogging, to jogging jest dla mnie powrotem do domu po bieganiu, zazwyczaj ok. 2 km pokonywane jako szybki chód (7,5-8 km/h) lub truchtem, ale polar nie przewiduje chodziarstwa więc stąd jogging.harlan pisze:Ja mam profil sportowy bieganie i bieg uliczny w swoim zegarku i w obu mam ustawione różne ekrany, po prostu co innego interesuje mnie podczas treningu a co innego podczas zawodów. Mniejsza ilość informacji i ekranów na zawodach, bez zbędnego przeskakiwania. Widocznie Astraroth podobnie ustawiła u siebie. Co do ładowanie widocznie nie ladujesz do końca skoro nie słyszysz pikniecia, kiedy jest full to pasek znika i się już nie przesuwa. Po podłączeniu znów pasek pojawia się na chwilę itd. Zegarek myje ale nie po każdym treningu a wtedy jeśli jest juz pasek brudny z potu, złącza USB nie myje.

-
- Zaprawiony W Bojach
Właściwie w instrukcji jest napisane, aby płukać pod bieżącą wodę złącze mini-usb, bo pot, brud, kurz zachodzi, nawet jak jest zaślepka, potem się suszy - tak jest napisane, temu zapytałem ;p myślałem, że ktoś jeszcze zainteresował się instrukcją i przestudiował ją od początku do końca ;pAstraroth pisze:Niestety zaległam w wannie i myślałam że zdążę na piknięcie, ale nie zdążyłam. Były to jednak trzy godziny a zegarek był na skraju wyczerpania.Sacre pisze:Czym różni się bieganie od joggingu ? Chyba chodziło ci o interwały, gdzie musisz się zatrzymać, a w joggingu biegniesz bez przerwy. Bądź masz ustawione dwa profile running oraz jogging i w jednym jest autopauza włączona a w drugim wyłączona... wiem że już rozwiązałaś ten problem ;pAstraroth pisze:Koledzy, mam dwa pytania do Was:
Nie myję, chodzę w brudnym :P. Czasem go tam przejadę szmatką i szczoteczką od wewnątrz paska, bo ma tam takie rowki i włazi tak brud. Nie wpadłąm żeby czyścić złącze usb. Niby po co mielibyśmy je czyścić skoro jest zamknięte taką gumeczką z wypustkami i nic się tam nie dostaje. Znam przypadek zaśniedzenia wejścia usb i w następstwie zwarcia całej elektronice ale to w poprzednim modelu. Ten - wg producenta i jego przedstawiciela ma nie mieć takiej wady.
-
- Zaprawiony W Bojach
Faktycznie, wyśmienity pomysł z tym profilem na zawody i treningiem ;pharlan pisze:Ja mam profil sportowy bieganie i bieg uliczny w swoim zegarku i w obu mam ustawione różne ekrany, po prostu co innego interesuje mnie podczas treningu a co innego podczas zawodów. Mniejsza ilość informacji i ekranów na zawodach, bez zbędnego przeskakiwania. Widocznie Astraroth podobnie ustawiła u siebie. Co do ładowanie widocznie nie ladujesz do końca skoro nie słyszysz pikniecia, kiedy jest full to pasek znika i się już nie przesuwa. Po podłączeniu znów pasek pojawia się na chwilę itd. Zegarek myje ale nie po każdym treningu a wtedy jeśli jest juz pasek brudny z potu, złącza USB nie myje.
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
mam głupie pytanie, wiem, że była dyskusja, ale nie umiem jej znaleźć na wątku
czy są jakieś "zamienniki" footpoda, czy tylko oryginalny polarowy s1? Polarowy ma trochę zaporową cenę
domyślam się, że takie wynalazki http://www.decathlon.pl/akcelerometr-on ... 99666.html nie będą działać? a jakaś inna możliwie tania alternatywa?

czy są jakieś "zamienniki" footpoda, czy tylko oryginalny polarowy s1? Polarowy ma trochę zaporową cenę

domyślam się, że takie wynalazki http://www.decathlon.pl/akcelerometr-on ... 99666.html nie będą działać? a jakaś inna możliwie tania alternatywa?

- keiw
- Zaprawiony W Bojach
W wątku o V800 rafaltje napisał:
Tak więc ten Adidasa i z M400 powinien działać.
Podlinkowany z Decathlonu jest to ANT+, więc nie będzie działał z Polarem.
Działać będą tylko w technologii Bluetooth Smart.
viewtopic.php?f=40&t=38769&start=690rafaltje pisze:Witam,keiw pisze:
Tańsze są np. Adidas Bluetooth Smart miCoach (Mini) Footpod, ale nie wiem, czy by działał z V800.
Potwierdzam dzialanie footpoda adidasa. Dziala bez zarzutu i moj nawet nie wymagal zadnej kalibracji.
Pozdrawiam,
Rafal
Tak więc ten Adidasa i z M400 powinien działać.
Podlinkowany z Decathlonu jest to ANT+, więc nie będzie działał z Polarem.
Działać będą tylko w technologii Bluetooth Smart.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Dyskutant
"Właściwie w instrukcji jest napisane, aby płukać pod bieżącą wodę złącze mini-usb, bo pot, brud, kurz zachodzi, nawet jak jest zaślepka, potem się suszy - tak jest napisane, temu zapytałem ;p myślałem, że ktoś jeszcze zainteresował się instrukcją i przestudiował ją od początku do końca ;p"
Mi po 3 miesiącach użytkowania padło złącze usb, może dlatego że nie myłem ?? Jak się skończy gwarancja to pewnie zacznę myć, a tak to naprawa gwarancyjna ciekawe ile teraz wytrzyma.
Mi po 3 miesiącach użytkowania padło złącze usb, może dlatego że nie myłem ?? Jak się skończy gwarancja to pewnie zacznę myć, a tak to naprawa gwarancyjna ciekawe ile teraz wytrzyma.
-
- Rozgrzewający Się
[quote="marlak"]
Mi po 3 miesiącach użytkowania padło złącze usb, może dlatego że nie myłem ??/quote]
====================================
Takie rzeczy padają najczęściej z nieumiejętnego wkładania wtyczki i zniszczenia jej...
Mi po 3 miesiącach użytkowania padło złącze usb, może dlatego że nie myłem ??/quote]
====================================
Takie rzeczy padają najczęściej z nieumiejętnego wkładania wtyczki i zniszczenia jej...
-
- Zaprawiony W Bojach
Aha sprawdzasz wytrzymałość podzespołów polara ?marlak pisze:"Właściwie w instrukcji jest napisane, aby płukać pod bieżącą wodę złącze mini-usb, bo pot, brud, kurz zachodzi, nawet jak jest zaślepka, potem się suszy - tak jest napisane, temu zapytałem ;p myślałem, że ktoś jeszcze zainteresował się instrukcją i przestudiował ją od początku do końca ;p"
Dlaczego ci padło? Być może wada techniczna, przyczyn może być wiele.
-
- Dyskutant
"Aha sprawdzasz wytrzymałość podzespołów polara ?
Dlaczego ci padło? Być może wada techniczna, przyczyn może być wiele.."
Jeśli zwyczajne użytkowanie to sprawdzanie wytrzymałości podzespołów, to tak sprawdzam.
Dlaczego było uszkodzone to nie wiem, podłączałem 2,3 razy w tyg. , wychodzi po 3 miesiącach około 50 podłączeń. Przestało działać i tyle.
"Takie rzeczy padają najczęściej z nieumiejętnego wkładania wtyczki i zniszczenia jej..."
Wyraźnie widać jak należy wkładać, obstawiam raczej na wadę fabryczną, chyba że znów zniszczę to znaczy że jednak nieumiejętnie to robię.
Dlaczego ci padło? Być może wada techniczna, przyczyn może być wiele.."
Jeśli zwyczajne użytkowanie to sprawdzanie wytrzymałości podzespołów, to tak sprawdzam.
Dlaczego było uszkodzone to nie wiem, podłączałem 2,3 razy w tyg. , wychodzi po 3 miesiącach około 50 podłączeń. Przestało działać i tyle.
"Takie rzeczy padają najczęściej z nieumiejętnego wkładania wtyczki i zniszczenia jej..."
Wyraźnie widać jak należy wkładać, obstawiam raczej na wadę fabryczną, chyba że znów zniszczę to znaczy że jednak nieumiejętnie to robię.
-
- Rozgrzewający Się
hej, mam kilka pytan (mozliwe ze juz byla o tym mowa, ale temat dlugi a na szybko nie znalazlem odpowiedzi).
Czy korzystajac z autolapa zostane poinformowany, ze przebieglem kilometr (sygnal dzwiekowy)?
Czy bede mogl zobaczyc czas ostatniego kilometra bezposrednio po jego przebiegnieciu (bez naciskania zadnego przycisku)?
Czy w trakcie biegu kolejnego kilometra moge obserwowac swoje aktualne tempo (tzn. usrednione z aktualnie przebieganego kilometra)?
Pozdrawiam
Czy korzystajac z autolapa zostane poinformowany, ze przebieglem kilometr (sygnal dzwiekowy)?
Czy bede mogl zobaczyc czas ostatniego kilometra bezposrednio po jego przebiegnieciu (bez naciskania zadnego przycisku)?
Czy w trakcie biegu kolejnego kilometra moge obserwowac swoje aktualne tempo (tzn. usrednione z aktualnie przebieganego kilometra)?
Pozdrawiam