Polar M400

harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Autopauza dobrze spisuje się tylko podczas jazdy na rowerze, przy bieganiu niestety ale jest dość denerwująca.
PKO
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

harlan pisze:Autopauza dobrze spisuje się tylko podczas jazdy na rowerze, przy bieganiu niestety ale jest dość denerwująca.
W sports trackerach działała beznadziejnie włączając się czasie biegu kiedy GPS szwankował :zero: stąd wyłączyłam ją na dzień dobry kiedy tylko dostałam mojego polara.
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33'
Życiówka w maratonie: 3h10

Nieprzeczytany post

Astraroth pisze:Koledzy, mam dwa pytania do Was:
- czy podczas pływania w basenie zegarek łapał Wam puls? Niestety wczorajsza próba zakończyła się fiaskiem. Niby puls na początku był a potem odpłynął gdzieś w wodzie. Więc po co możliwość pływania w zegarku na basenie skoro nawet pulsu nie łapie? :trup:
- po wczorajszej synchronizacji po raz pierwszy załadowało mi punkty do A-GPSa. Zegarek się naładował do pełna (trwało to 3 h) a dzisiaj poszłam na bieganko. Z zegarkiem stało się coś dziwnego, otóż po każdym odpauzowaniu treningu zegarek pokazywał po kolei Kontynuacja rejestrowania-wstrzymanie rejestrowania-kontynuacja rejestrowania. Dodam, że na pewno wciskałam raz przycisk wznowienia treningu. Tak działo się tylko na Bieganiu, na joggingu już nie zauważyłam tego efektu. Czyżby jakiś bug po aktualizacji A-GPSa? Może należałoby jakoś polara zrestartować, tylko jak?
Czekam na Wasze pomysły w tej kwestii.
Czym różni się bieganie od joggingu ? Chyba chodziło ci o interwały, gdzie musisz się zatrzymać, a w joggingu biegniesz bez przerwy. Bądź masz ustawione dwa profile running oraz jogging i w jednym jest autopauza włączona a w drugim wyłączona... wiem że już rozwiązałaś ten problem ;p

3h ładowało ci się, a usłyszałaś pipnięcie, i czy po odłączeniu i po podłączeniu natychmiast znów się ładował, pytam, bo ja nie słyszę u siebie żadnego pipnięcia i po odłączeniu i podłączeniu dalej ten pasek się przesuwa.

I za pytam myjecie swój zegarek po każdym treningu pod bieżącą wodą oraz płuczenie złącze mini-usb?
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sacre pisze:
- czy podczas pływania w basenie zegarek łapał Wam puls? Niestety wczorajsza próba zakończyła się fiaskiem. Niby puls na początku był a potem odpłynął gdzieś w wodzie. Więc po co możliwość pływania w zegarku na basenie skoro nawet pulsu nie łapie? :trup:
- po wczorajszej synchronizacji po raz pierwszy załadowało mi punkty do A-GPSa. Zegarek się naładował do pełna (trwało to 3 h) a dzisiaj poszłam na bieganko. Z zegarkiem stało się coś dziwnego, otóż po każdym odpauzowaniu treningu zegarek pokazywał po kolei Kontynuacja rejestrowania-wstrzymanie rejestrowania-kontynuacja rejestrowania. Dodam, że na pewno wciskałam raz przycisk wznowienia treningu. Tak działo się tylko na Bieganiu, na joggingu już nie zauważyłam tego efektu. Czyżby jakiś bug po aktualizacji A-GPSa? Może należałoby jakoś polara zrestartować, tylko jak?
Czym różni się bieganie od joggingu ? Chyba chodziło ci o interwały, gdzie musisz się zatrzymać, a w joggingu biegniesz bez przerwy. Bądź masz ustawione dwa profile running oraz jogging i w jednym jest autopauza włączona a w drugim wyłączona... wiem że już rozwiązałaś ten problem ;p

3h ładowało ci się, a usłyszałaś pipnięcie, i czy po odłączeniu i po podłączeniu natychmiast znów się ładował, pytam, bo ja nie słyszę u siebie żadnego pipnięcia i po odłączeniu i podłączeniu dalej ten pasek się przesuwa.

I za pytam myjecie swój zegarek po każdym treningu pod bieżącą wodą oraz płuczenie złącze mini-usb?
Niestety zaległam w wannie i myślałam że zdążę na piknięcie, ale nie zdążyłam. Były to jednak trzy godziny a zegarek był na skraju wyczerpania.
Nie myję, chodzę w brudnym :P. Czasem go tam przejadę szmatką i szczoteczką od wewnątrz paska, bo ma tam takie rowki i włazi tak brud. Nie wpadłąm żeby czyścić złącze usb. Niby po co mielibyśmy je czyścić skoro jest zamknięte taką gumeczką z wypustkami i nic się tam nie dostaje. Znam przypadek zaśniedzenia wejścia usb i w następstwie zwarcia całej elektronice ale to w poprzednim modelu. Ten - wg producenta i jego przedstawiciela ma nie mieć takiej wady.
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Ja mam profil sportowy bieganie i bieg uliczny w swoim zegarku i w obu mam ustawione różne ekrany, po prostu co innego interesuje mnie podczas treningu a co innego podczas zawodów. Mniejsza ilość informacji i ekranów na zawodach, bez zbędnego przeskakiwania. Widocznie Astraroth podobnie ustawiła u siebie. Co do ładowanie widocznie nie ladujesz do końca skoro nie słyszysz pikniecia, kiedy jest full to pasek znika i się już nie przesuwa. Po podłączeniu znów pasek pojawia się na chwilę itd. Zegarek myje ale nie po każdym treningu a wtedy jeśli jest juz pasek brudny z potu, złącza USB nie myje.
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

harlan pisze:Ja mam profil sportowy bieganie i bieg uliczny w swoim zegarku i w obu mam ustawione różne ekrany, po prostu co innego interesuje mnie podczas treningu a co innego podczas zawodów. Mniejsza ilość informacji i ekranów na zawodach, bez zbędnego przeskakiwania. Widocznie Astraroth podobnie ustawiła u siebie. Co do ładowanie widocznie nie ladujesz do końca skoro nie słyszysz pikniecia, kiedy jest full to pasek znika i się już nie przesuwa. Po podłączeniu znów pasek pojawia się na chwilę itd. Zegarek myje ale nie po każdym treningu a wtedy jeśli jest juz pasek brudny z potu, złącza USB nie myje.
Jak już pytacie czemu mam bieganie i jogging, to jogging jest dla mnie powrotem do domu po bieganiu, zazwyczaj ok. 2 km pokonywane jako szybki chód (7,5-8 km/h) lub truchtem, ale polar nie przewiduje chodziarstwa więc stąd jogging. :hej:
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Astraroth pisze:
Sacre pisze:

Niestety zaległam w wannie i myślałam że zdążę na piknięcie, ale nie zdążyłam. Były to jednak trzy godziny a zegarek był na skraju wyczerpania.
Nie myję, chodzę w brudnym :P. Czasem go tam przejadę szmatką i szczoteczką od wewnątrz paska, bo ma tam takie rowki i włazi tak brud. Nie wpadłąm żeby czyścić złącze usb. Niby po co mielibyśmy je czyścić skoro jest zamknięte taką gumeczką z wypustkami i nic się tam nie dostaje. Znam przypadek zaśniedzenia wejścia usb i w następstwie zwarcia całej elektronice ale to w poprzednim modelu. Ten - wg producenta i jego przedstawiciela ma nie mieć takiej wady.
Właściwie w instrukcji jest napisane, aby płukać pod bieżącą wodę złącze mini-usb, bo pot, brud, kurz zachodzi, nawet jak jest zaślepka, potem się suszy - tak jest napisane, temu zapytałem ;p myślałem, że ktoś jeszcze zainteresował się instrukcją i przestudiował ją od początku do końca ;p
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

harlan pisze:Ja mam profil sportowy bieganie i bieg uliczny w swoim zegarku i w obu mam ustawione różne ekrany, po prostu co innego interesuje mnie podczas treningu a co innego podczas zawodów. Mniejsza ilość informacji i ekranów na zawodach, bez zbędnego przeskakiwania. Widocznie Astraroth podobnie ustawiła u siebie. Co do ładowanie widocznie nie ladujesz do końca skoro nie słyszysz pikniecia, kiedy jest full to pasek znika i się już nie przesuwa. Po podłączeniu znów pasek pojawia się na chwilę itd. Zegarek myje ale nie po każdym treningu a wtedy jeśli jest juz pasek brudny z potu, złącza USB nie myje.
Faktycznie, wyśmienity pomysł z tym profilem na zawody i treningiem ;p
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mam głupie pytanie, wiem, że była dyskusja, ale nie umiem jej znaleźć na wątku :ojoj:
czy są jakieś "zamienniki" footpoda, czy tylko oryginalny polarowy s1? Polarowy ma trochę zaporową cenę :(

domyślam się, że takie wynalazki http://www.decathlon.pl/akcelerometr-on ... 99666.html nie będą działać? a jakaś inna możliwie tania alternatywa? :lalala:
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W wątku o V800 rafaltje napisał:
rafaltje pisze:
keiw pisze:
Tańsze są np. Adidas Bluetooth Smart miCoach (Mini) Footpod, ale nie wiem, czy by działał z V800.
Witam,
Potwierdzam dzialanie footpoda adidasa. Dziala bez zarzutu i moj nawet nie wymagal zadnej kalibracji.
Pozdrawiam,
Rafal
viewtopic.php?f=40&t=38769&start=690

Tak więc ten Adidasa i z M400 powinien działać.

Podlinkowany z Decathlonu jest to ANT+, więc nie będzie działał z Polarem.
Działać będą tylko w technologii Bluetooth Smart.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
marlak
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

"Właściwie w instrukcji jest napisane, aby płukać pod bieżącą wodę złącze mini-usb, bo pot, brud, kurz zachodzi, nawet jak jest zaślepka, potem się suszy - tak jest napisane, temu zapytałem ;p myślałem, że ktoś jeszcze zainteresował się instrukcją i przestudiował ją od początku do końca ;p"

Mi po 3 miesiącach użytkowania padło złącze usb, może dlatego że nie myłem ?? Jak się skończy gwarancja to pewnie zacznę myć, a tak to naprawa gwarancyjna ciekawe ile teraz wytrzyma.
SenioriT
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

[quote="marlak"]
Mi po 3 miesiącach użytkowania padło złącze usb, może dlatego że nie myłem ??/quote]
====================================
Takie rzeczy padają najczęściej z nieumiejętnego wkładania wtyczki i zniszczenia jej...
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marlak pisze:"Właściwie w instrukcji jest napisane, aby płukać pod bieżącą wodę złącze mini-usb, bo pot, brud, kurz zachodzi, nawet jak jest zaślepka, potem się suszy - tak jest napisane, temu zapytałem ;p myślałem, że ktoś jeszcze zainteresował się instrukcją i przestudiował ją od początku do końca ;p"

Mi po 3 miesiącach użytkowania padło złącze usb, może dlatego że nie myłem ?? Jak się skończy gwarancja to pewnie zacznę myć, a tak to naprawa gwarancyjna ciekawe ile teraz wytrzyma.
Aha sprawdzasz wytrzymałość podzespołów polara ?
Dlaczego ci padło? Być może wada techniczna, przyczyn może być wiele.
marlak
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

"Aha sprawdzasz wytrzymałość podzespołów polara ?
Dlaczego ci padło? Być może wada techniczna, przyczyn może być wiele.."

Jeśli zwyczajne użytkowanie to sprawdzanie wytrzymałości podzespołów, to tak sprawdzam.
Dlaczego było uszkodzone to nie wiem, podłączałem 2,3 razy w tyg. , wychodzi po 3 miesiącach około 50 podłączeń. Przestało działać i tyle.

"Takie rzeczy padają najczęściej z nieumiejętnego wkładania wtyczki i zniszczenia jej..."

Wyraźnie widać jak należy wkładać, obstawiam raczej na wadę fabryczną, chyba że znów zniszczę to znaczy że jednak nieumiejętnie to robię.
frighas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

hej, mam kilka pytan (mozliwe ze juz byla o tym mowa, ale temat dlugi a na szybko nie znalazlem odpowiedzi).

Czy korzystajac z autolapa zostane poinformowany, ze przebieglem kilometr (sygnal dzwiekowy)?
Czy bede mogl zobaczyc czas ostatniego kilometra bezposrednio po jego przebiegnieciu (bez naciskania zadnego przycisku)?
Czy w trakcie biegu kolejnego kilometra moge obserwowac swoje aktualne tempo (tzn. usrednione z aktualnie przebieganego kilometra)?

Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ