Witamy na nowym Bieganie.pl

W jakim kierunku zmierza bieganie.pl, pytania, pomoc, wyjaśnienia, pytania do Redakcji.
Awatar użytkownika
FilipO
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:15
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Przede wszystkim powinny wrócić na stronę główną artykuły jako najważniejsza jej część. Teraz nie wiadomo gdzie ich szukać. 2 arty u góry, później mniej istotne bloki, a na dole nieuporządkowane artykuły. Więcej porządku, przejrzystości.
Generalnie zmiany są trudne, ale ja je lubię ;). Jeśli będzie nowocześnie, a równolegle przywrócicie intuicyjność, to będzie super.
Obecnie: wieczny kontuzjusz.
Stare dzieje i rekordy życiowe:
5km - 18min 32s - rok '13
10km - 38min 14s - rok 13'
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
norkun
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Tak na szybko, zmiany w dobrym kierunku. Z minusów to, że na tablecie i laptopie otwiera się dość długo (przynajmniej na Firefoksie).
Awatar użytkownika
Magus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja nie mowie o jakiejs zasciankowej przegladarce, tylko o Mozilli. Najnowsza wersja.

Sprawdzilem stronke na innym komputerze, ponizej "wyniki" dla moich "testow":

Win 7 64bit
Firefox 37 -> linki na glownej dzialaj tylko u gory strony, "czytaj dalej" sa tylko obrazkami - zero interakcji.
IE 8 -> strona wogole sie nie otwiera - bialy ekran

Win XP (32bit)
Firefox 37 -> strona wydaje sie dzialac poprawnie, choc koszmarnie dlugo sie wszystko laduje/startuje - stara strona dzialala duzo szybciej
IE 7 -> strony nie da sie uzywac, wszystkie obrazki sa gigantycznych rozmiarow - trzeba przewijac w obie strony aby zobaczyc calosc (bez zmiany zooma)
jang
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Coś strasznego stało się z główną stroną Bieganie.pl . Do tej pory z merytoryką było różnie, ale pod względem koncepcji graficznej głównej strony Bieganie.pl biło na głowę konkurencję. A teraz jest jakaś chaotyczna sieczka prostokątów pod tablety czy ajfony. Czy można prosić o powrót do cywilizacji?
Aby tylko nogi nieśli...
uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

popieram internetową konserwę - mi oczy wypływają jak oglądam nową stronę na 19" monitorze, wolałem może stary i opatrzony, ale porządek
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

FilipO pisze:Przede wszystkim powinny wrócić na stronę główną artykuły jako najważniejsza jej część. .
To się postaramy najpierw poprawić.
Awatar użytkownika
Magus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeszcze jedna roznica jaka widze.

Ta sama wersje przegladarki (Firefix 37), rozne systemy i tak:
win 7 - na gorze strony widze rozwijane "Menu" (bardzo niewygodne)
win xp - na gorze strony nie widze "menu", a elementy tego menu ustawione obok siebie, co jest bardzo wygodne.

W sumie FF 37 + Win XP to stronka dziala i wyglada w sumie ok. Do zmian dam rade sie przyzwyczaic :)

Szkoda, ze w innych sprawdzonych przeze mnie konfiguracjach (system/przegladarka) - strona nie jest czytelna, albo nie dziala wogole.

Jescze jedno:
Czy ktos obserwuje takie same problemy w okreslonych warunkach sys+przegladarka co ja?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Magus pisze: Czy ktos obserwuje takie same problemy w okreslonych warunkach sys+przegladarka co ja?
Mam nadzieje, że tak. :)

Przed chwilą przesunęliśmy blok z Newsami wyżej, ale wielkość tych Newsów jest za duża, to wkroce zmienimy.
Awatar użytkownika
mow_mi_stefan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:09

Nieprzeczytany post

Po wczorajszych/dzisiejszych zmianach jest IMHO coraz lepiej.
Nie działa jeszcze link w stopce do "mapa strony" i spójniej by było, żeby tytuł i cała zajawka news były "klikalne" tak, jak np. w boxie "AKTUALNOŚCI" pod kalendarzem po prawej
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam, ja bym jakoś skompresował ten podgląd na forum. Wywalić avatary, trochę zmniejszyć odstępy między linijkami. Teraz jest strasznie się trzeba naprzewijać, żeby zobaczyć całą lstę.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Adam, ja bym jakoś skompresował ten podgląd na forum. Wywalić avatary, trochę zmniejszyć odstępy między linijkami. Teraz jest strasznie się trzeba naprzewijać, żeby zobaczyć całą lstę.
Punkt widzenia. Mi si to akurat podoba. Jest przejrzyście. Jaki masz problem z przewijaniem? Wcześniej też stronę trzeba było przewijać. Generalnie - przygotujcie się na to, że stronę trzeba będzie przewijać bo nowe rzeczy które się pojawią pojawią się ale właśnie niżej, w dole (nie na samym dole, ale gdzieś w środku) strony.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie mam problemu z przewijaniem, zwyczajnie go nie lubię. Wolę ogarnąć wszystko co mnie interesuje jednym rzutem oka niż kręcić kółeczkiem.
uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam, czy nie lepiej byłoby z dwojga złego :hejhej: zrobić tak, żeby nowości wskakiwały na górę spychając w dół chronologicznie ułożone starsze rzeczy..? logiczne, wygodniejsze ( zwłaszcza dla częstych gości ), i też z duchem czasu :taktak:
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Ale mówiąc o nowościach nie mam na myśli treści, artykułów, a raczej pewne funkcjonalne panele, np Panel Konkursowy i inne.
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Magus pisze:Jescze jedno:
Czy ktos obserwuje takie same problemy w okreslonych warunkach sys+przegladarka co ja?
Zweryfikuję w domu wieczorem/w weekend na kilkunastu przeglądarkach/różne systemy operacyjne

Ogólnie jeśli chodzi o zmiany - wiem, że są w trakcie, ale element, który bardzo mnie irytuje i który moim zdaniem powinien być zmieniony to panel "REKOMENDOWANE SKLEPY DLA BIEGACZY"

Obrazek

rozumiem, że decathlon jako sponsor w centralnym miejscu, ale żeby znaleźć sklepy, do których mam relatywnie blisko, itd, to trzeba przeklikać wszystko - albo sklepy, albo miasta, dużo lepsza byłaby imho tabelka, gdzie można by od razu prześledzić, gdzie ewentualnie pojechać (albo np mapa - z możliwością wyboru sklepu - tzn albo konkretny sklep, albo dużo łatwiejszy wybór lokalizacji)
ODPOWIEDZ