Witamy na nowym Bieganie.pl
- FilipO
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:15
- Życiówka w maratonie: brak
Przede wszystkim powinny wrócić na stronę główną artykuły jako najważniejsza jej część. Teraz nie wiadomo gdzie ich szukać. 2 arty u góry, później mniej istotne bloki, a na dole nieuporządkowane artykuły. Więcej porządku, przejrzystości.
Generalnie zmiany są trudne, ale ja je lubię . Jeśli będzie nowocześnie, a równolegle przywrócicie intuicyjność, to będzie super.
Generalnie zmiany są trudne, ale ja je lubię . Jeśli będzie nowocześnie, a równolegle przywrócicie intuicyjność, to będzie super.
Obecnie: wieczny kontuzjusz.
Stare dzieje i rekordy życiowe:
5km - 18min 32s - rok '13
10km - 38min 14s - rok 13'
Stare dzieje i rekordy życiowe:
5km - 18min 32s - rok '13
10km - 38min 14s - rok 13'
- Magus
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Ja nie mowie o jakiejs zasciankowej przegladarce, tylko o Mozilli. Najnowsza wersja.
Sprawdzilem stronke na innym komputerze, ponizej "wyniki" dla moich "testow":
Win 7 64bit
Firefox 37 -> linki na glownej dzialaj tylko u gory strony, "czytaj dalej" sa tylko obrazkami - zero interakcji.
IE 8 -> strona wogole sie nie otwiera - bialy ekran
Win XP (32bit)
Firefox 37 -> strona wydaje sie dzialac poprawnie, choc koszmarnie dlugo sie wszystko laduje/startuje - stara strona dzialala duzo szybciej
IE 7 -> strony nie da sie uzywac, wszystkie obrazki sa gigantycznych rozmiarow - trzeba przewijac w obie strony aby zobaczyc calosc (bez zmiany zooma)
Sprawdzilem stronke na innym komputerze, ponizej "wyniki" dla moich "testow":
Win 7 64bit
Firefox 37 -> linki na glownej dzialaj tylko u gory strony, "czytaj dalej" sa tylko obrazkami - zero interakcji.
IE 8 -> strona wogole sie nie otwiera - bialy ekran
Win XP (32bit)
Firefox 37 -> strona wydaje sie dzialac poprawnie, choc koszmarnie dlugo sie wszystko laduje/startuje - stara strona dzialala duzo szybciej
IE 7 -> strony nie da sie uzywac, wszystkie obrazki sa gigantycznych rozmiarow - trzeba przewijac w obie strony aby zobaczyc calosc (bez zmiany zooma)
-
- Zaprawiony W Bojach
Coś strasznego stało się z główną stroną Bieganie.pl . Do tej pory z merytoryką było różnie, ale pod względem koncepcji graficznej głównej strony Bieganie.pl biło na głowę konkurencję. A teraz jest jakaś chaotyczna sieczka prostokątów pod tablety czy ajfony. Czy można prosić o powrót do cywilizacji?
Aby tylko nogi nieśli...
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
To się postaramy najpierw poprawić.FilipO pisze:Przede wszystkim powinny wrócić na stronę główną artykuły jako najważniejsza jej część. .
- Magus
- Zaprawiony W Bojach
Jeszcze jedna roznica jaka widze.
Ta sama wersje przegladarki (Firefix 37), rozne systemy i tak:
win 7 - na gorze strony widze rozwijane "Menu" (bardzo niewygodne)
win xp - na gorze strony nie widze "menu", a elementy tego menu ustawione obok siebie, co jest bardzo wygodne.
W sumie FF 37 + Win XP to stronka dziala i wyglada w sumie ok. Do zmian dam rade sie przyzwyczaic
Szkoda, ze w innych sprawdzonych przeze mnie konfiguracjach (system/przegladarka) - strona nie jest czytelna, albo nie dziala wogole.
Jescze jedno:
Czy ktos obserwuje takie same problemy w okreslonych warunkach sys+przegladarka co ja?
Ta sama wersje przegladarki (Firefix 37), rozne systemy i tak:
win 7 - na gorze strony widze rozwijane "Menu" (bardzo niewygodne)
win xp - na gorze strony nie widze "menu", a elementy tego menu ustawione obok siebie, co jest bardzo wygodne.
W sumie FF 37 + Win XP to stronka dziala i wyglada w sumie ok. Do zmian dam rade sie przyzwyczaic
Szkoda, ze w innych sprawdzonych przeze mnie konfiguracjach (system/przegladarka) - strona nie jest czytelna, albo nie dziala wogole.
Jescze jedno:
Czy ktos obserwuje takie same problemy w okreslonych warunkach sys+przegladarka co ja?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Mam nadzieje, że tak.Magus pisze: Czy ktos obserwuje takie same problemy w okreslonych warunkach sys+przegladarka co ja?
Przed chwilą przesunęliśmy blok z Newsami wyżej, ale wielkość tych Newsów jest za duża, to wkroce zmienimy.
- mow_mi_stefan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 4:09
Po wczorajszych/dzisiejszych zmianach jest IMHO coraz lepiej.
Nie działa jeszcze link w stopce do "mapa strony" i spójniej by było, żeby tytuł i cała zajawka news były "klikalne" tak, jak np. w boxie "AKTUALNOŚCI" pod kalendarzem po prawej
Nie działa jeszcze link w stopce do "mapa strony" i spójniej by było, żeby tytuł i cała zajawka news były "klikalne" tak, jak np. w boxie "AKTUALNOŚCI" pod kalendarzem po prawej
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Adam, ja bym jakoś skompresował ten podgląd na forum. Wywalić avatary, trochę zmniejszyć odstępy między linijkami. Teraz jest strasznie się trzeba naprzewijać, żeby zobaczyć całą lstę.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Punkt widzenia. Mi si to akurat podoba. Jest przejrzyście. Jaki masz problem z przewijaniem? Wcześniej też stronę trzeba było przewijać. Generalnie - przygotujcie się na to, że stronę trzeba będzie przewijać bo nowe rzeczy które się pojawią pojawią się ale właśnie niżej, w dole (nie na samym dole, ale gdzieś w środku) strony.Skoor pisze:Adam, ja bym jakoś skompresował ten podgląd na forum. Wywalić avatary, trochę zmniejszyć odstępy między linijkami. Teraz jest strasznie się trzeba naprzewijać, żeby zobaczyć całą lstę.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Nie mam problemu z przewijaniem, zwyczajnie go nie lubię. Wolę ogarnąć wszystko co mnie interesuje jednym rzutem oka niż kręcić kółeczkiem.
-
- Zaprawiony W Bojach
Adam, czy nie lepiej byłoby z dwojga złego zrobić tak, żeby nowości wskakiwały na górę spychając w dół chronologicznie ułożone starsze rzeczy..? logiczne, wygodniejsze ( zwłaszcza dla częstych gości ), i też z duchem czasu
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ale mówiąc o nowościach nie mam na myśli treści, artykułów, a raczej pewne funkcjonalne panele, np Panel Konkursowy i inne.
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zweryfikuję w domu wieczorem/w weekend na kilkunastu przeglądarkach/różne systemy operacyjneMagus pisze:Jescze jedno:
Ogólnie jeśli chodzi o zmiany - wiem, że są w trakcie, ale element, który bardzo mnie irytuje i który moim zdaniem powinien być zmieniony to panel "REKOMENDOWANE SKLEPY DLA BIEGACZY"
rozumiem, że decathlon jako sponsor w centralnym miejscu, ale żeby znaleźć sklepy, do których mam relatywnie blisko, itd, to trzeba przeklikać wszystko - albo sklepy, albo miasta, dużo lepsza byłaby imho tabelka, gdzie można by od razu prześledzić, gdzie ewentualnie pojechać (albo np mapa - z możliwością wyboru sklepu - tzn albo konkretny sklep, albo dużo łatwiejszy wybór lokalizacji)