zmniejszyc mase mięśniową nóg - jak biegać w celu zmniejszen
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 46:45
- Życiówka w maratonie: brak
Można też na wykorzystać urlop wypoczynkowy i przez 2-3 tyg. leżeć z nogami w gipsie, zanik mięśni murowany 
-
MariNerr
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
Belaa po prawej stronie każdego postu masz info kiedy został napisany. Ten który cytujesz napisano w 2003 roku.
To tak na wypadek gdyby koleżanka nie odpowiedziała.
kiss of life (retired)
-
kas01
- Dyskutant

Witam
Sam mam bardzo rozbudowane nogi (genetyka+lata silowni), wiec problem z kupnem spodni dobrze rozumiem.
Jezeli widze u kobiety wyraznie zarysowane miesnie nog (niezaleznie od ich wielkosci), to mi sie to podoba, mimo ze normalnie podobaja mi sie szczuple sylwetki. Ale miesnie to co innego
pzdr
Sam mam bardzo rozbudowane nogi (genetyka+lata silowni), wiec problem z kupnem spodni dobrze rozumiem.
Jezeli widze u kobiety wyraznie zarysowane miesnie nog (niezaleznie od ich wielkosci), to mi sie to podoba, mimo ze normalnie podobaja mi sie szczuple sylwetki. Ale miesnie to co innego
pzdr
-
M&S
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: 00:53
Dodam od siebi. W szkole 5 lat trenowałem siatkówkę, katowano nas siłownia, płotkami, przysiadami z wyskokiem itd. Uda rozrosły się do tego stopnia, że kupienie normalnych spodni przez kolejne 15 lat było niemożliwe
) dopiero w zeszłym roku straciłem trochę mięśnia biegajac na czczo codziennie po 10-15km. Niestety Nie tylko z nog zeszlo ;(
run for fun
10km - 48'27" - treningowo czerwiec 2014
21,097km - 1:58'00" - treningowo 12.09.2013
42,195km - 4:02'58" - Maraton Warszawski 29.09.2013
Plan na 2014 - dyszka poniżej 45' - Zaliczony
Długo długo nic i powrot do biegania w 2021
10km - 48'27" - treningowo czerwiec 2014
21,097km - 1:58'00" - treningowo 12.09.2013
42,195km - 4:02'58" - Maraton Warszawski 29.09.2013
Plan na 2014 - dyszka poniżej 45' - Zaliczony
Długo długo nic i powrot do biegania w 2021
-
Rambo75
- Dyskutant

- Życiówka na 10k: 45
Zawsze można iść na siłke i pominąć nogi wtedy proporcjonalnie staną się mniejsze :D Poza tym no dopóki nie są to uda pudziana to fajne są umięśnione. Prawdziwy dacet w rurki się nie mieści :D
-
Belaa
- Rozgrzewający Się

MariNerr pisze:Belaa po prawej stronie każdego postu masz info kiedy został napisany. Ten który cytujesz napisano w 2003 roku.
widziałam widziałam
-
balladyna4
- Rozgrzewający Się

CEnia- mam ten sam problem, najgorzej chyba z kupnem kozakow :D mam 22 lata i tak jak Ty obwod lydki 38 przy wzroscie 156
a wszystko przez rower bo nie umiem jezdzic wolno :p
no ale coz, zaczne biegac wolno a dlugo i zobaczymy 
-
Rolli
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Niestety dużo sport nie pomoże. Moja zona trenowała LA i tez dostała uda i łydki, które się w spodnie i kozaki nie mieszczą. Nawet 5 lat maratonów nie pomogło wyraźnie zrzucić tego obwodu i każdy powrót do treningu tempowego powodował powrót objętości.
-
nokss
- Zaprawiony W Bojach

Niestety jest tak jak pisze Rolli. Ja wcześniej dość dużo pakowałem. Z muskulatury cały czas staram się zejść, nawet mi to jakoś idzie ale wystarczy, że np. na basenie zrobię kilka sprintów i z wody wychodzę dwa razy większy. - o pompkach i podciąganiu nie wspomnę.
Mięśnie pamiętają paręnaście lat ćwiczeń
Mięśnie pamiętają paręnaście lat ćwiczeń
- Bylon
- Zaprawiony W Bojach

@up - ale pompa mięśniowa po ćwiczeniach to jest naturalny efekt i każdy po wysiłku o charakterystyce siłowej z elementami wytrzymałościowymi będzie miał zwiększone obwody o 1-5 cm, zależnie od grupy mięśniowej. To nie ma nic wspólnego z mięśniami pamiętającymi lata ćwiczeń.
Najprostszym sposobem na zrzucanie masy mięśniowej jest bardzo długotrwały wysiłek "na głodnego". Ale zrzucanie to nie jest kwestią prostą.
Najprostszym sposobem na zrzucanie masy mięśniowej jest bardzo długotrwały wysiłek "na głodnego". Ale zrzucanie to nie jest kwestią prostą.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
-
nokss
- Zaprawiony W Bojach

Może i jest tak jak piszesz, ale tego efektu nie zauważam u ludzi, którzy wcześniej nie ćwiczyli. Powiem więcej, jak bym teraz zaczął robić regularny trening siłowy, to po dwóch tygodniach pojawią mi się nowe rozstępy i stare wymiary zaczną wracać w strasznie szybkim tempieBylon pisze:@up - ale pompa mięśniowa po ćwiczeniach to jest naturalny efekt i każdy po wysiłku o charakterystyce siłowej z elementami wytrzymałościowymi będzie miał zwiększone obwody o 1-5 cm, zależnie od grupy mięśniowej. To nie ma nic wspólnego z mięśniami pamiętającymi lata ćwiczeń.
- Bylon
- Zaprawiony W Bojach

Nie zauważasz, bo małe mięśnie przykryte często warstwą tłuszczu powiększone o te 2 cm nie zaczynają nagle wyglądać na duże. Zresztą większe mięśnie też bardziej się spompują. Jest dużo większa optyczna różnica między 35 cm a 37 cm w ramieniu niż między 25 a 26.
Ale "pompa" występuje u każdego, bo zwiększenie przepływu krwi w mięśniach to naturalna odpowiedź organizmu na wysiłek mocno angażujący mięśnie.
Pamięć mięśniowa oczywiście występuje, masz rację! Dlatego osiągnięcie starych rezultatów jest dużo prostsze i szybsze niż poprawienie ich od zera. Ale to zjawisko zupełnie odmienne od zwiększenia ilości płynu międzytkankowego po niektórych typach wysiłku.
Ale "pompa" występuje u każdego, bo zwiększenie przepływu krwi w mięśniach to naturalna odpowiedź organizmu na wysiłek mocno angażujący mięśnie.
Pamięć mięśniowa oczywiście występuje, masz rację! Dlatego osiągnięcie starych rezultatów jest dużo prostsze i szybsze niż poprawienie ich od zera. Ale to zjawisko zupełnie odmienne od zwiększenia ilości płynu międzytkankowego po niektórych typach wysiłku.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!