Polar M400

Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33'
Życiówka w maratonie: 3h10

Nieprzeczytany post

Sacre pisze:
banan85 pisze:Nie wolno wciskac przeciskow pod woda
Takie głupie pytanie, dlaczego ? Gdzieś to jest napisane, ktoś już to sprawdzał i się nagle zepsuł ? Chciałbym wiedzieć, skąd taka informacja ;p
Podbijam swoje pytanie :)
New Balance but biegowy
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jest bodajże w instrukcji gdzieś napisane (przynajmniej jak czytałem to pamiętam że coś takiego było)

a dlaczego? nie wiem, mogę się domyślać że chodzi o jakaś membramę na przycisku którą prawdopodobnie jak poruszysz pod wodą to ciśnienie ją otworzy i dostanie się woda (nie wiem jak to jest zbudowane bo nie rozbierałem, ale to nie pierwszy zegarek z taką adnotacją, np większość sigm, pulsometrów również ma taki zapis), znajomego lorus też
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

DZięki za wyjaśnienie :)
SenioriT
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hej wszystkim miłośnikom sportu.
Witam i Pozdrawiam...
Jest to mój pierwszy post i od razu mam problem, z którym nie mogę sobie poradzić. Od trzech dni mam
Polar M400 i w danych opisu powinien działać zrzut treningu na Windows XP-Pro SP3. Niestety na moim stacjonarnym PC nie mogę - natomiast na laptopie syna gdzie jest Windows 7 wszystko działa.
Moje pytanie to: Czy jest szansa by wszystko działało na Windows XP. Może ktoś podsunie mi sposób
- jakiś programik-łatka, która pozwoli na zrzut w tym systemie. Nie chcę zmieniać systemu, bo XP uważam za najlepszy - dlatego proszę o ewentualne porady w rozwiązaniu i ominięciu tego problemu.

tymczasem dziękuję +++++++++
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U mnie na starym XP wszystko hulalo bardzo dobrze...
SenioriT
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Może hulało, ale już nie hula. Jeśli komuś obecnie hula - to znaczy, że u mnie coś
nie gra.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

obecnie to jest chyba jakaś awaria bo nie zgrywa śladu tylko same suche dane :/
marlak
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Wczoraj 11.04 też po synchronizacji wgrał mi "suche dane" treningu, bez trasy, pulsu itp, kilkukrotna synchronizacja nic nie dała, dopiero na profilu polara na facebooku przeczytałem, że restart kompa pomaga i rzeczywiście po restarcie synchronizacja poszła ok. Dziwactwo jakieś.
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak wczoraj wieczorem około 2 zgrywałem treningi za pomocą aplikacji polar flow na telefonie i wszystko poszło bez najmniejszego problemu
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marlak pisze:Wczoraj 11.04 też po synchronizacji wgrał mi "suche dane" treningu, bez trasy, pulsu itp, kilkukrotna synchronizacja nic nie dała, dopiero na profilu polara na facebooku przeczytałem, że restart kompa pomaga i rzeczywiście po restarcie synchronizacja poszła ok. Dziwactwo jakieś.
Chodzi o to, że masz również windows xp, czy co za problem jest z tymi suchmi danymi ?
tapczan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tez w piątek miałem problem ze zgraniem treningu. Nie zgrał śladu. Natomiast przy następnej synchronizacji w niedzielę uzupełnił braki. Może to ma związek z tym:
W dniu 15 Kwiecień 02:00 (GMT) rozpoczniemy wprowadzanie ulepszeń serwisu Polar Flow. W tym czasie serwis będzie niedostępny, ale bez obaw – swoje dane możesz zsynchronizować i przeanalizować po zakończeniu przerwy o 09:00
Może to tez zwiastun wiosennych nowości od Polara.
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10

Nieprzeczytany post

tapczan pisze:Tez w piątek miałem problem ze zgraniem treningu. Nie zgrał śladu. Natomiast przy następnej synchronizacji w niedzielę uzupełnił braki. Może to ma związek z tym:
W dniu 15 Kwiecień 02:00 (GMT) rozpoczniemy wprowadzanie ulepszeń serwisu Polar Flow. W tym czasie serwis będzie niedostępny, ale bez obaw – swoje dane możesz zsynchronizować i przeanalizować po zakończeniu przerwy o 09:00
Może to tez zwiastun wiosennych nowości od Polara.
Może ktoś wpadł na pomysł dołożenia możlwości dodawania treningów z palca jak w każdym innym serwisie treningowym, nawet polarowskim (przykład: polarpersonaltrainter). :spoczko:
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy jest możliwość przesłania danych z m400 do PPT5 ?
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na powyższe pytanie widocznie nikt nie zna odpowiedzi, szkoda, ale za to mam kolejne pytania :)

1. Ile czasu ładuje się zegarek ? I czy przez gniazdko sieciowe szybciej się ładuje ? Bo np smartphon szybciej się ładuje, bo jest inne napięcie a przy tym bateria w smartphonie nie pada tak szybko.

2. Mam błąd przy synchronizacji.
POłączenie z produktem polar zostało zerwnane. Sprawdź, czy kabel usb jest podłączony prawidłow, a następnie spróbuje ponownie....
Jeszcze zmieniłem gniazdo usb, bo jedno mam wadliwe, lecz to nie pomaga, zegarek sie ładuje normalnie.

3. Język też chciałem mieć po polsku, ale prosi aby zmienił na stronie na j. polski, ale też tam nie ma opcji zmień na inny jężyk

4. Gdzieś mi umknęło dodanie produktu polar, a teraz nie dam rady tego odszukać.
Jest tylko w moim profilu tak:
Registered products
You don't have any registered products.
I nie ma innych opcji do wyboru etc...

5. Czy należy zrobić update zegarka po zakupie czy nie ?? Jeśli tak to jak tego dokonać ? :)

Jakby co to mam linux mint quiane, zaktualizowałem polar flow do najnowszej wersji. Działa normalnie ten program.

Może ktoś pomożę w rozwiązaniu tych problemów ?
SenioriT
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Chyba nikomu nie działa synchronizacja M400 na XP - jest tylko możliwe przeglądanie. Na Windows 7 działa jak należy, ale nie chcę skracać życia baterii ciągłym podładowywaniem, więc chcę zrzuty robić przez tablet. I teraz mam prośbę, bo niemogę sparować urządzeń. Robię wszystko według przepisu - wpisuje wyświetlony kod na M400 i wyświetla się: Łączenie z aplikacją nie powiodło się. Co robię źle ?
ODPOWIEDZ