Krzychu M- komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

kasia41
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42.23
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A dla mnie sosik jesteś super gość,że tak zapierdzielasz na treningach i nawet jak czasem na zawodach nie przełoży się to na wynik to końca świata nie ma,będą następne i będzie ok :)
A o to że życiówka teraz bedzie,jestem spokojna.Będę trzymała kciuki :)
Blog viewtopic.php?f=57&t=53762

Komentarze viewtopic.php?f=28&t=53763
Kiprun
wigi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:38:28
Życiówka w maratonie: 02:56:00

Nieprzeczytany post

Krzychu M pisze:Wigi,obiecałem i wrzucę jakąś fotę z tamtego okresu.Choć nie mam "rasowych" zdjęć kulturystycznych.Zawsze bawiły mnie
te całe pozowania i prężenia się w lustrze.ć.
Nieśmiało przypominam, minął tydzień, wiec może już wrzuć swą fotę pakera, bo ciekawość mnie zżera. :)
BlogKomentarze
10 km - 38:28 (5.03.2017), HM - 1:24:30 (25.03.2017), M - 2:56:00 (15.10.2017)
wigi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fajne tempa dzisiaj zapodałeś. Widać, że nie zardzewiałeś jeszcze. ;)
BlogKomentarze
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wigi pisze:
Krzychu M pisze:Wigi,obiecałem i wrzucę jakąś fotę z tamtego okresu.Choć nie mam "rasowych" zdjęć kulturystycznych.Zawsze bawiły mnie
te całe pozowania i prężenia się w lustrze.ć.
Nieśmiało przypominam, minął tydzień, wiec może już wrzuć swą fotę pakera, bo ciekawość mnie zżera. :)
Te foty są z 2010 i 2011 roku.Tak wyglądałem jak zaczynałem biegać.Waga pod setkę.
Przed tym okresem byłem bardziej zatłuszczony,tak do 105kg.
Ale to co na zdjęciach to i tak 30% mniej tego co osiągałem mając 25-28 lat.Waga podobna,ale zero tłuszczu.
Jednak wtedy nie było cyfrówek,więc nie mam jak wrzucić zdjęć z tamtego okresu. :oczko:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

fiuuuuu :spoczko:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Co do tego pierwszego zdjęcia, zrobili Ci je koledzy z Państwa Islamskiego :hahaha:
Nie wyznaczaj sobie docelowego startu jeśli to ma być 10km-ów, będziesz robił cykl pod Tesco a tam będzie słaby warun (upał, wiatr) i nie będzie pomiaru netto - trochę lipa, do Bukowna w czerwcu jest kupa czasu, warun oczywiście niewiadomy bo może być i z 35 stopnie ale może być super, ja bym po prostu spokojnie budował formę i szukał mocnych startów w dobrych warunkach, w gorszych biegał je treningowo ale mocno, można jakąś połówkę pobiec tez bez napinki jak się trafi warun i czas wolny - biegów jest teraz tyle, że można wybierać i przebierać, dychy masz w maju w Skawinie, Swoszowicach, Wadowicach, połówkę w Liszkach, Jurajski, Bukowno, Niepołomice- Żubr, w sierpniu dychę w Bochni, Tesco, wrześniu połówkę i piątkę w Wadowicach, połówkę w Wieliczce 0 to tylko z tego co pamiętam i blisko. Lidka teraz biegnie połówkę w Skale po Ojcowskim Parku- tak treningowo do pobiegania w TMie, zawiozłem ją właśnie i za 2 godziny jadę pokibicować na końcówce.
Myślę, ze do biegania 10km na takim poziomie nie trzeba budować specjalnego szczytu formy, wystarczy po prostu być w średnim gazie (lekka baza, wybieganie, trochę tempa i WT) i podbić się nieco w BPSie przed takim startem, wtedy robisz bezpieczny trening na dobrej regeneracji a 2-3 tygodnie podgazowania w zupełności wystarczają. Te plany na dychę kalkowane z profi w mojej ocenie dla ludzi w wieku to słabo się sprawdzają bo tam jest dużo elementów poprawiania szybkości, dynamiki i siły, to jest ok ale niekoniecznie dla ludzi jak my, którzy maja gigantyczne rezerwy bo biegają sporo poniżej swojego pułapu tlenowego i dosyć łatwo poprawić mogą ekonomiczność. Dychę to można naprawdę z łatwego treningu poprawić. Bez sensu wałkować elementy trudne i ryzykowne mając braki w podstawach i możliwości dużo łatwiejszej poprawy.
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2015, 12:19 przez mihumor, łącznie zmieniany 1 raz.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
wigi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hmm, dobrze wyglądałeś. Brakuje tylko ogolonej głowy, kilku tatuaży i grubego złotego łańcucha na szyi - szkoda, tak niewiele brakowało do ideału. ;)
BlogKomentarze
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:49
Życiówka w maratonie: 2:58:50

Nieprzeczytany post

Wow! Niezła sylwetkę miałeś :) To raczej za 100 metrów powinieneś się wtedy brać, a nie maratony :hahaha:
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!

Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Michał,połówek żadnych nie biegam,ale chciałbym maksymalnie dużo dych pobiegać,znaczy 4-5,więcej się nie uda. :hahaha:
Na piątkową Nocną Dychę jestem zapisany,ale to raczej treningowo,jako bieg progresywny z mocną końcówką.
W przyszłym tygodniu może Bieg Lisów w Jędrzejowie a później Skawina,Bukowno i Tesco.Może coś w lipcu się też znajdzie,ale musiałoby być chłodno.
Mam taki plan 10 tyg.na "nie zajechanie" i myślę,że na moje 41 letnie ciało będzie dobre.
Jest jeden mocny akcent w tygodniu.Albo interwały w T5 albo interwały tempowe,ale nie Danielsowskie tylko Mcmillanowskie czyli T10 na 5 lub 3 minutoweych przerwach w zależności od długości odcinka.
Co drugi albo trzeci tydzień jest tempo run 6,8 lub 10km.Wg.tabel McM tempo o 2-5"/km szybsze niż u Danielsa,ale to
krótkie odcinki,nie powinny tak eksploatować.Reszta same BS-y.
Plan jest 10 tygodniowy,ale będzie ulegał modyfikacją ze względu na zawody.Pewnie po niektórych trzeba będzie tydzień
pobeesować.
Także nie stawiam sobie zawodów docelowych,bardziej chodziło mi o moment kiedy trzeba zrobić kolejne roztrenowanie. :spoczko:
Jako ciekawostkę podam,że w tym planie McM ostatni akcent biega się na 9-10 dni przed zawodami.3x2M(3km) na 5 minutowej w tempie docelowym.
Mam nadzieję,że biegając 5-6 akcentów na miesiąc w tempach nie szybszych T5(przebieżek raz w tygodniu nie liczę)nie zrobię sobie kuku.Tylko czy jest możliwy progres?
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Krzychu, faktycznie kawal byka z Ciebie byl ;)

Co cie sklonilo do tak diametralnej zmiany podejscia do ogolno pojetego treningu?
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoor pisze: Co cie sklonilo do tak diametralnej zmiany podejscia do ogolno pojetego treningu?
Przyszedł czas,że chciałem zrzucić co nie co tłuszczu i jak wsiadłem na rowerek albo wlazłem na bieżnię na siłowni
to masakra,zero kondycji.
W dodatku miałem dzidziczne nadciśnienie a dźwiganie dużych ciężarów tylk pogłębiał problem,no i duża waga.
Zacząłem truchtać najpierw na siłce,tam był koleś co biegał dychę w 43 minuty i maraton w 3:20 i jako jedyny
szybko przesuwał taśmę bieżni.
Trochę z nim pogadałem,wciągnęło mnie bieganie,zacząłem w lasku pod domem od 3-4km marszo-truchtu i tak
jakoś wyszło.
W dodatku po bieganiu cały dzień byłem naładowany pozytywną energią i chodziłem pobudzony a nie zmęczony.
Po siłce wręcz odwrotnie.Od kilku lat wystarczało mi 3x w tyg po 45-50 minut intensywnego pakowania.
A,żeby utrzymać jako taką dyspozycję musiałem przerzucać tony żelastwa.Po takiej sesji treningowej cały dzień
chodziłem "przymulony" i śpiący.
Jak byłem młodszy to regeneracja była dużo lepsza,wtedy 4 treny były normą a bywało,że i 5 w tygodniu.
W bieganiu odnalazłem na nowo chęć rywalizacji i poprawy swoich wyników,które na początku były najbardziej
spektakularne.
Nie chciałbym tego zmieniać i wracać z powrotem do dźwigania sztang.
Tamten okres to życie non-stop na "zakwasach",starsznie destrukcyjna forma treningu.
:usmiech:
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: DNF
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Krzychu, o Tesco pisałeś - wiesz już może, kiedy jest planowana ta dyszka? Bo w kalendarzach na razie zero informacji, podobnie jak o połówce w październiku (?)
PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
Obrazek
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Johnny Żuberek pisze:Krzychu, o Tesco pisałeś - wiesz już może, kiedy jest planowana ta dyszka? Bo w kalendarzach na razie zero informacji, podobnie jak o połówce w październiku (?)
Nic nie wiem.Będzie to dobrze,jak nie to będą inne zawody. :oczko:
Biegasz coś.Startujesz w CM?
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: DNF
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie
Tak
:hahaha:
PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
Obrazek
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

od Obrazek do Obrazek
i 4 msc we wczorajszej połówce w Poznaniu 1:10:xx

Patrząc, na Krzycha to mi kopara opadła :hej: ale też szacun, że tak można odmienić swoje ciało, spojrzenie na siebie i pasje :hej:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
ODPOWIEDZ