25 Maraton Warszawski

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Myślę że impreza w sumie udana. Trochę grzało i to chyba był główny powód nie pobicia życówki, na którą się bardzo tutaj szykowałem. Trzymałem się pace-teamu Tadka Ruty w swoim krepinowym żółto-czerwonym pierzu (fakt, trochę mnie to dodatkowo dogrzewało) do 22 km, potem spuchłem, potem znów odżyłem po kawałku snickersa, bananie i powerade. Na 35 km miałem czas 3:01, jakbym biegł w tempie 5 min/km to jeszcze pobiłbym życiówkę. Ale znowu spuchłem i nie mogłem kontrolować tempa bo między 35 a 40 km nie wypatrzyłem żadnego oznaczenia. Żeby tych złodziei co gwizdnęli tablice piorun strzelił i impotencja dopadła!!! Wyszło mi na to że ostatnie 7 km biegłem prawie 7 min/km, choć nie miałem o tym zielonego pojęcia. Jak się jest tak wykończonym to nie sposób ocenić własnego tempa bez oznaczenia kilometrów.

Pióra zgubiłem na półmetku ale opłaciło się je robić przez 3 dni. Przed startem udzieliłem w związku z moim strojem wywiadu ekipie TVP1, ale nie wiem czy go puścili, nikt znajomy nic nie wie... Może ktoś z Was coś widział? A może ktoś zrobił mi jakąś fotkę? Chętnie odkupię. Strój podobał się turystom w okolicach Starego Miasta, szczególnie Japonkom które reagowały najbardziej żywiołowo (podobnie zresztą jak na moje liście w 24 MW).
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]
   [url=http://www.maratonypolskie.pl][b]Maratony Polskie[/b][/url]
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Wszystkim gratuluję.

Joycat - za pierwszy maraton
Pitowi, Madachowi, Anuchowi - za życiówki (sorry, jeśli kogoś ominąłem - ale te życiówki są chyba dla mnie najbardziej transparentne - bo Ania chyba życiówkę zrobiła, nie?)
Ours Brun - niezły czas !!

IrkoS - dlaczego tak słabo? Co się stało?

Gratuluję też Markowi Troninie za zorganizowanie porządnej jak widzę imprezy. Wierzę, że kolejna będzie jeszcze lepsza.
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Janek, przed chwil± obejrza³am video z transmisj± nagran± wczoraj. Jeste¶ gwiazd±! :) :) Chêtnie po¿yczê kasetê, ¿eby¶ sobie obejrza³.
Awatar użytkownika
Mikael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Janek - żółte i czerwone na głowie? Jeśli tak to CIę widziałem w telewizorze - puścili Cię:)
Któż jak Bóg!
Awatar użytkownika
Pit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie byłem na mecie połówki ale wydaje mi sie że pomiar czasu robiła ta pani która robi to zawsze na Kabatach więc myślę, ze do wyników nie mozna mieć najmniejszych zastrzeżeń. Sądzę, że dałoby sie zorganizować matę która przechodziłaby i przez metę połowki i przez trasę dla tych co biegli dalej tak by można było z systemu wyciagnąć miedzyczas. Ale może tak będzie za rok.
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
Awatar użytkownika
raner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gratuluje tym co ukończyli !

ogladałem w TVP :-)
właczyłem rozsiadłem sie na kanapie i sie nagle skończyło :-(
no i potem jeszcze o 17.20 tez włączyłem usiadłem i sie zaraz skończyło
ehh  
oceniaj swój sukces na podstawie tego z czego musiałeś zrezygnować żeby go osiągnąć[/b]  gg310854
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dolaczam sie do gratulacji !!!!!!!

i tylko moge ***### okiem patrzec na szefa i jego pomysly..... kolejnego maratonu juz mi nie popsuje :) przynajmniej mam taka nadzieje
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Joy! Bardzo, bardzo chetnie pozycze kasete! Mieszkamy wszak niedaleko, wiec niebawem zadzwonie, jesli masz ja w domu to bym chetnie wieczorem podjechal. Czy kiedy indziej, jak ci wygodniej.

Jeszcze raz gratuluje Ci ukonczenia pierwszego maratonu. Moj debiut w warszawskim w 1995 byl bardzo podobny: 4:50 i kilkanascie sekund.

(Przepraszam za polskie znaki ale jestem teraz na MacIntoshu)
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]
   [url=http://www.maratonypolskie.pl][b]Maratony Polskie[/b][/url]
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Janek , widzialem Cie w Tv 24 .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
oluch
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

:) Było super!
Plan zrealizowany, 03:45:53 mieści się pięknie w założeniu zrobienia maratonu poniżej 4h. Radość jest tym większa, że Ankowi i Tatuchowi również poszło tak jak chcieli (mojemu Siostruchowi to chyba nawet lepiej niż zakładała).
Wszystkim dziękuje za wspólny bieg i gratuluje wspaniałych wyników.
Impreza bardzo mi się podobała, może nawet za bardzo bo zamiast koncentrować się na biegu, to z radości, że jest tak fajnie szczerzyłam do wszystkich zęby (ok 35km wyleczyłam się z tego zjawiska, ale wróciło na 41km). Kiedy wbiegłam na ostatnią prostą, zobaczyłam metę i usłyszałam doping kibiców to "frunęłam" ze łzami radości w oczach i tylko żałowałam, że ta chwila nie może trwać dłużej.  Na szęście za rok będzie 26MW :)
Nobbie
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Na mecie półmaratonu nie było maty ale pomiar był elektroniczny za pomocą urządzenia ręcznego.  Tak mi powiedział Pan, który je obsługiwał.  Podobno czasem tak jest, są po prostu bramki, które skanują czipy.  Tak więc powinno być OK.
Awatar użytkownika
netKos
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Przybyłem , przebiegłem, czuję,że żyję!
To był mój drugi uliczny maraton. O niedociągnięciach nie będę pisał bo inni już chyba wszystko napisali.

Co mi sie podobało?:

-atmosfera wsród biegaczy jak zawsze rodzinna, nasycona humorem i jakąś niezrozumiałą dla innych radością i zadowoleniem z samozmęczenia,

-atmosfera jaką wprowadzili organizatorzy na rozgrzewce przed startem, dostałem takie mocy ,że jak zwykle za szybko zacząłem,

-trasa przez Stare Miasto i mosty na Wiśle, piękne tereny Agrykoli na mecie maratonu,

-pomysł z peace-markerami, biegacz "kogut"," biegacz "strażak", biegacz pies i inni którzy traktują maraton jako doskonałą zabawę,

-kibice na trasie, szczególnie Ci co przyjechali z obcych krajów oraz bębny, orkiestry, i cały ten szum wokół imprezy,

-prysznice z ciepłą wodą po biegu,

-ekstra jedzenie z kanapkam, sałatkami, serkami, ciasteczkami i innymi delicjami do tego woda, soki, herbata, kawa oraz... wino białe
i różowe, - jedzenie jeszcze nigdy tak mi nie smakowało po 42,195 km,

-pogoda dla mnie idealna na taką imprezę.

W odróżnieniu od Maratonu w Toruniu gdzie zadebiutowałem i czułem się jak intruz, który zakłóca układ komunikacyjny miasta i przeszkadza kierowcom to w Warszawie czułem się jak oczekiwany i serdecznie witany gość. Moje bieganie nikomu nie przeszkadza a nawet są tacy co się z tego cieszą.
Start odbył się w tłumie, pierwsze kilometry w tłumie. Tłum był rozbawiony i skory do żartów (Pozdrawiam biegaczkę z napisem na plecach "POLICE") Jakimś cudem zauważyłem na poboczu "6km" spojrzałem na stoper i zdębiałem tłum pędził z szybkością 4:45"/km jak dla mnie zdecydowanie za szybko, z żalem zmniejszyłem tempo do planowanych 5:15". Okazało się że tym tempem biegnie inny tłum, w równie wesołym nastroju (pozdrawiam biegacza z "Człapaka", za którego plecami biegłem kilka kilometrów, niestety dla mnie człapał za szybko i znowu musiałem zwolnić.
Na pierwszym moście podłączyłem się do biegacza w znajomej mi koszulce z półmaratonu w Pile (pozdrawiam nr 685 i jego kolegę),  wreszcie to było dla mnie tempo, kilka razy na wzajem się wyprzedzaliśmy ale za jego plecami biegłem w sumie ok 20 km.
Po minięciu półmetka biegnąc przez starówkę widzę na przeciwko biegnący kolorowy tłum, co jest? zaraz się zderzymy? ktoś pomylił trasę? Na szczęście na ok.30m przed planowanym zderzeniem zauważyłem że mój tłum skręca w prawo i nie dojdzie do kolizji i wymieszania.
Jak się mijaliśmy zauważyłem na czele tłumu Beneta-Peace Markera 4:30. Biegnąc wzdłuż Wisły spotkałem jeszcze marcina70 z rodziną, pozdrowiliśmy się nawzajem. Postraszył mnie, że jak zwolnię to mnie dogoni. Po drodze do Wilanowa spotałem biegacza którego łapały skórcze, chwilę pogadaliśmy i pobiegłem trochę szybciej. Jeszcze na 35km miałem nadzieję, że uda mi się złamać 3:40:00, niestety źle rozłożyłem siły w końcówce i się nie udało ale i tak poprawiłem swóją życiówkę o 28min!!! Dla mnie to wielki sukces Miałem plan na 3:50:00 a tu taka niespodzianka. Bardzo jestem z siebie zadowolony.
Dziękuję wszystkim za wspaniałe przeżycia, szczególnie Benetowi i marcinowi70, którzy własnym sumptem organizują w Bydgoszczy cykl imprez biegowych gdzie można potrenować, pogadać i pościgać ze "starymi biegowymi wygami".
Najbardziej optymistycznie nastraja mnie jak widzę ludzi dużo starszych ode mnie, którzy biegają znacznie szybciej i swobodniej niż ja - to znaczy, że przede mną jeszcze wiele wspaniałych lat biegania!!!!
Czego wszystkim biegaczom życzę.
Pozdrawiam i gratuluję wszystkim biegającym.
Krzy$
ziebol
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No to kolego załapałeś się na bal dla VIP-ów.   Ja próbowałem się tam wcisnąć ale mnie delikatnie panienki wyprosiły... Została tylko kolejka do makaronu... Ale widać zasłużyłeś sobie za dobry czas. Kolego jeszcze raz moje gratulację i zobaczymy się w Poznaniu....
ziebol (nas nie dogoniat)  :)
Awatar użytkownika
lecho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Powiedzcie kto wylosował pobyt u Niemczyka w Stanach,podobno miał być losowany wśród wszystkich którzy ukończą maraton.
Awatar użytkownika
Masiulis
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zajrzyjcie tu

Klasyfikacja GT

Relacja Olka

Zdjęcie Olka i Grzegorza

(Edited by Masiulis at 8:00 pm on Sep. 15, 2003)
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ